Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ik Wil Van Borst Naar Flesvoeding

 • Auteur
  Berichten

 • LL
  Bijdrager
  #10492126

  Hi iedereen!
  Ons zoontje is anderhalve week oud en ik wil stoppen met borstvoeding..
  Mijn borsten maken zoveel melk aan dat ik blijf lekken/spuiten(echt veel), ik voel me hier zo onzeker door dat ik naar de flesvoeding toe wil.
  Alleen heeft iemand enig idee hoe?
  Moet ik hier iemand voor bellen of moet je dit zelf uitvogelen?
  Alvast bedankt voor de hulp!

  #10492128 Quote

  Je kan een lactatiekundige benaderen voor een afbouwschema. Maar als je overproductie hebt kan ze je wellicht ook helpen zonder dat je hoeft te stoppen als je dat toch niet zou willen.


  Dpl
  Bijdrager
  #10492200 Quote

  Wat een ellende kan die borstvoeding zijn he! Zeker in het begin. Zou je wel door willen gaan als het lekken/spuiten minder wordt? Het klinkt alsof je overproductie hebt, je kunt als je toch door wilt gaan met borstvoeding het beste een lactatiekundige inschakelen om een goed plan te maken. Via https://www.nvlborstvoeding.nl/ vind je een lactatiekundige bij jou in de buurt.

  Als je wilt overstappen op flesvoeding kun je het beste toch rustig aan de borstvoeding afbouwen. Zeker als je veel melk hebt kan snel afbouwen tot een borstonsteking leiden, en dat wil je echt niet. Start met 1 voeding vervangen voor kunstvoeding. Het maakt niet uit welk merk je kiest, ze moeten allemaal aan zulke strenge eisen voldoen dat ze allemaal van prima kwaliteit zijn. Je krijgt dan waarschijnlijk stuwing na de overgeslagen voeding, dat heeft je lijf nodig als seintje dat er minder melk aangemaakt moet worden. Als je merkt dat je harde of rode plekken of hele pijnlijke borsten krijgt, kolf dan even tot je borst weer soepel is. Als je merkt dat je geen last meer hebt van de overgeslagen voeding kun je een volgende voeding afbouwen op dezelfde manier. Kies liever geen 2 voedingen na elkaar. Hier vind je een voorbeeld van een afbouwschema: https://www.lalecheleague.nl/borstvoeding-abc/artikel/271-afbouwschema

  Omdat je nog maar kort borstvoeding geeft kan het goed zijn dat als je 2-3 voedingen hebt afgebouwd, de productie snel terugloopt en je een stuk sneller kan afbouwen. Luister altijd goed naar je lichaam; liever wat langzamer afbouwen dan een borstontsteking.

  Kom je er niet uit dan kun je ook voor het afbouwen een lactatiekundige, la leche league of het consultatiebureau om hulp vragen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct