Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ik Wil Wat Meer Zijn Als Alleen Maar Mama

 • Auteur
  Berichten

 • Sunnymom
  Bijdrager
  #10547696

  Lieve mama’s, 

  Ik wist niet goed waar ik dit moest plaatsen, maar wilde het wel even van mijn hart af..en vroeg me af of jullie misschien tips&adviezen voor me hebben. Of dat meer mama’s zo in hetzelfde schuitje zitten,

  Ik heb een dochter van 2.5 jaar, en een zoontje van net 1, ik ben fulltime mama, maar heel eerlijk het klinkt een beetje gemeen maar ik vind er niet veel aan. Ik ben nu thuis sinds mijn zoontje geboren is. (Heb mijn baantje toen verloren)  Maar ik vind het fulltime mama zijn best zwaar.  Soms voel ik me best alleen, heb niks aan mijn man te melden als hij thuis komt van het werk ,  mijn dochter kan moeilijk alleen spelen dus claimt ontzettend veel en wil ( heel lief bedoelt ) overal mee mee helpen en mijn zoontje hetzelfde hij wil de hele tijd vermaakt worden en dit vind ik niet erg, alleen heb ik geen seconde eigen tijd op een dag. ( ja als ze savonds in bedje liggen haha). Ik hou heel veel van mijn kindjes, en geniet ook ontzettend van ze, alleen denk dat de conclusie is dat ik me soms heel alleen voel, en het af en toe een beetje eentonig vind, vanaf oktober kan mijn mannetje en dochter bij een gastouder terecht en dan wil ik ook weer heel graag een dag of 2 , 3 gaan werken zodat ik wat meer ben dan alleen ” mama”. 

  Dank jullie wel voor het lezen en eventuele tips of ervaringen;) 

  #10547700 Quote

  Lekker gaan werken. Het is ook best pittig. Ik werk 3 dagen en heb daarbij ook 2 jongens van 3 en 1. En de 3e is onderweg maar ik zou ook niet fulltime mama willen zij. Heb echt respect voor de mama’s die dat wel kunnen. Ben ook blij dat ik na mijn verlof straks weer kan werken. Wil ook tegen andere mensen kunnen praten en andere onderwerpen hebben als alleen de kids.

  Vindt het heerlijk in combinatie met de kids. Mijn man werkt alleen snachts dus we kunnen elkaar heel goed afwisselen. Ik vindt het ideaal. Is het wat om je oudste misschien naar peuterschool te doen? Ik merk sinds de oudste erheen gaat dat ik ook meer rust in me hoofd heb omdat het idd ook best lastig is om ze beiden te vermaken.

  #10547729 Quote

  Probeer inderdaad een baan te zoeken. Zelf ben ik ook een veel leukere moeder wanneer ik werk dan wanneer ik enkel thuis bij de kinderen blijf. M’n werk biedt uitdaging maar ook de contacten met collega’s vind ik heel fijn.

  #10547730 Quote

  Hier nog zo eentje. Ik zou gillend gek worden als fulltime moeder. Inderdaad respect voor vrouwen die dat kunnen of er zelfs energie uit halen. Mijn partner en ik werken allebei vier dagen en zijn allebei één dag thuis plus het weekend. En minder werken dan nu zou ik echt niet zien zitten. 


  Bollebuikpuntnl
  Bijdrager
  #10547732 Quote

  Hier een fulltime moeder van een meisje van 9 maanden en ik begrijp helemaal wat je bedoelt en voelt. Ik heb het geluk dat mijn schoonouders een dag in de week oppassen en ik kijk elke week uit naar de dag dat ik ‘vrij’ ben. Ookal doe ik een dag niks of een dag veel qua huishouding of andere activiteiten zoals kapper/schoonheidsspecialiste, ik geniet er echt van. Aan het einde van die dag kan ik niet wachten tot ze terug is en dat maakt het super leuk om fulltime mama te kunnen zijn. Wat hierboven gezegd word kan ik ook zeker weten begrijpen maar mocht je het kunnen oplossen met of 1 vd opa’s/oma’s een dag of ookal is het maar een ochtend op te passen dan zou ik er heerlijk van genieten. Dan kun je ff lekker je eigen ding plannen. Ookal is het alleen maar boodschappen doen 😉


  RomyVM
  Bijdrager
  #10547758 Quote

  Ik snap je ook heel goed. Mijn dochters zijn 4.5 en 2.5, ik ben 30 weken zwanger van de 3e.

  Ik werk 2 dagen en vind dat heerlijk. Mijn man is 1 dag daarvan thuis dus m’n kinderen hoeven maar 1 dag naar de opvang. Omdat het maar 1 dagje is, gaat de jongste daarnaast nog 1 ochtend naar de peuterspeelzaal. 1 Ochtend per week ben ik dus VRIJ, 3.5 uur lang. En wat is dat heerlijk. Meest ben ik alleen maar aan het schoonmaken, maar toch is het zo genieten. 3.5 uur per week geen gehuil en gezeur, geen uitstapje naar de speeltuin en gewoon in m’n eentje een bak koffie drinken. Heerlijk.

  2 Dagen werken vind ik ook echt voldoende, ik ben blij dat ik er nog veel voor m’n meiden ben en m’n man ook 1 dag met ze is. Hij vindt het superleuk en het is voor de kinderen ook heel fijn dat papa er 1 dag volledig is. En ik belast m’n kinderen op deze manier niet met 3 a 4 dagen opvang, wat ik veel te veel zou vinden.

  Ondertussen zijn m’n meiden al wat ouder natuurlijk en zitten we in het ritme van school. Ik vind alles nu zoveel makkelijker. Ze kunnen beter spelen, we hoeven niet meer 2 a 3x per dag op pad en ze zijn ook gewoon gelukkig als ze na schooltijd vanaf 14.00 gewoon thuis zijn, zonder uitstapje. Heerlijk.
  Vanmiddag hebben we bijvoorbeeld een ronde op de step/loopfiets gedaan, gepicknickt aan het water en onderweg bloemetjes geplukt. Zo simpel, maar zo genieten. Nu ze ouder worden, zijn ze heeo gelukkig met zulke dingetjes en worden de dagen steeds minder lang en intens.

  Maar 1 a 2 jaar geleden zat ik in hetzelfde schuitje als jij nu zit. 2 kleine kinderen onder de 3 jaar is gewoon heel intens, de dagen zijn erg lang en je moet steeds maar weer wat verzinnen voor ze. Zeker als je de zorg 7 dagen per week op je schouders hebt, is dat echt niet altijd leuk. Ik ging soms 4x per week naar dezelfde speeltuin, blehhhhh vreselijk vond ik het op den duur.

  Zoals hierboven gezegd wordt, fulltime mama zijn maar je kindje wel 1 dag bij oma brengen is natuurlijk heerlijk, maar ook heeeel luxe. Bijna geen enkele mama heeft een volle dag voor zichzelf elke week, want de dagen dat je oppas/opvang hebt, wordt er gewerkt. Opa en oma zouden hier in ieder geval eeeeecht niet bereid zijn om elke week een volle dag op te passen terwijl ik gewoon thuis ben en niet werk.

  Die 3.5 uur die ik per week voor mezelf heb, vind ik al heel luxe. Misschien kan je oudste ook naar de peuterspeelzaal 1 ochtend? Is zo leuk, en voor jezelf ap zo fijn als je dan maar 1 kindje thuis hebt ipv 2!

  En inderdaad , hopelijk vind je gauw werk en kunnen je kindjes binnenkort lekker naar de gastouder. Gelukkig ga je nu de zomer in, dan zijn de dagen al veel leuker en fijner vind ik altijd 🙂

  Lees ook: Spraakontwikkeling bij peuters en kleuters

  Pinkyblue
  Bijdrager
  #10547794 Quote

  Ik ben sinds oktober ook thuis met de kinderen. Daarvoor werkte ik als gastouder aan huis, waarbij ik m’n 2 zoons mee nam. Fulltime moeder plus dus, haha

  Maar nu ben ik dus thuis met 2 zoons van 3 en 20 maanden en een dochter van 12 weken. Ik zorg dat we iedere dag wel even wat gaan doen. Speeltuin, kinderboerderij, stuk fietsen. We spreken ook regelmatig af in de speeltuin met vriendinnen met kinderen rond dezelfde leeftijd.

  De oudste gaat 2 ochtenden naar de peuterspeelzaal. Hij kan daar lekker z’n ei kwijt, ik heb net iets meer m’n handen vrij en z’n broertje heeft heerlijk al het speelgoed voor zichzelf. We gaan ook 1x in de week naar de peutergym. Dat is echt heel leuk en zo leer je ook weer andere ouders kennen.

  Maar ik ga soms ook even wat voor mezelf doen. Ben bijvoorbeeld laatst een middagje wezen shoppen, terwijl m’n man bij de kinderen was. Dan kan ik er weer even tegenaan zeg maar.

  Maar als de oudste volgend jaar naar school gaat wil ik wel weer gaan werken. Al ben ik dan alsnog thuis, alleen dan met nog meer kinderen hahaha!


  Essil
  Bijdrager
  #10547975 Quote

  Ik was enorm opgelucht toen mijn dochter naar de kinderopvang ging. Ik kon ook echt aan haar merken dat zij het ook fijn vond.

  Keerszijde is wel de enorme lading virussen. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct