Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ik word gek! Huilende baby

 • Auteur
  Berichten

 • Sunnymom
  Bijdrager
  #10458739

  Hoi mama’s 

  De titel zegt het al:( ik ben opzoek naar evaring met mensen met een huil baby 🙁 . Ik hou met heel mijn hart van mijn kindjes maar op dit moment word ik er echt even gek van:( mijn zoontje is 10 weken oud, en huilt zowat de hele dag, niks is dan goed, en ik kan hem ook niet troosten, het rare is dat er snachts niks aan de hand is ,  maar zodra hij smorgens wakker is begint het tot savonds aantoe 🙁 het begint me echt op te breken,  ik heb ook een dochtertje van bijna 2 die regelmatig een driftbui heeft,  en alles doet wat niet mag, dat hoort natuurlijk bij de leeftijd maar dat maakt het nu even extra zwaar  mijn man is chauffeur dus maakt lange dagen,  ik ben eigenlijk heel de week alleen met de Kids.  Herkent iemand dit? Of heeft iemand tips? 

  Veel liefs xx 


  Marmara
  Bijdrager
  #10458747 Quote

  Lieve mama,

  Dit is zeker enorm zwaar! Onze zoon is zaterdag 10 weken en onze oudste is 2,5. We zitten bijna in dezelfde leeftijd.
  Huilt je kindje al die 10 weken redelijk veel, of is het van de laatste weken? Ik kwam er vandaag achter dat onze zoon in een sprongetje zit, gezien hij ineens ook veel huilt.. misschien is dit de reden?
  Heb je misschien meer info, is dit al lang? Drinkt ie goed? Hoe slaapt hij overdag etc

  Sterkte lieve mama!


  Sunnymom
  Bijdrager
  #10458761 Quote

  Dankjewel voor de reactie 🙂 Ooh inderdaad dan schelen onze kindjes niet veel haha wat leuk! Eigenlijk is het sins de geboorte al zondat ons zoontje zoveel huilt. Het drinken gaat soms goed, en soms niet. Ben met hem naar de huisarts geweest, en naar het ziekenhuis maar daar konden ze geen specifieke reden vinden waarom ons zoontje veel huilt. Toevallig is hij opgenomen geweest 2 nachtjes , voor ontstoken eczeem en weinig drinken. Dit is gelukkig weer goed gekomen , maar het huilen is helaas al veel langer aan de gang hij slaapt overdag ook super slecht,  ik Baker hem in en hij heeft een donkere kamer maar toch kan hij zijn slaap bijna niet pakken :(. Hopelijk word het snel beter of groeit hij er overheen 🙏


  Mama van Yara
  Bijdrager
  #10458770 Quote

  Lieve mama! Ik heb geen ervaring met een huilbaby, maar zomaar 2 dingen die in mij opkwamen toen ik je verhaal las. 

  1) Onze dochter sliep de eerste 3,5 maand overdag alleen in de draagdoek, alleen was geen optie. ”s nachts ging het goed in haar eigen bed. Misschien heeft jouw zoontje hier ook baat bij en is zo lekker dicht bij jou? 

  2) Heb je iemand die je kan helpen? Al is het maar af en toe een uurtje. Het klinkt idd erg zwaar voor je. Misschien dat je moeder of een goede vriendin 1 of beide kids even een uurtje mee kan nemen zodat je heel even tijd hebt voor jezelf?

  Succes en hopelijk wordt het snel beter.. 


  Anemoontje
  Bijdrager
  #10458775 Quote

  Heeft je kindje ook geen verborgen reflux? Vaak is er wellicht wel een reden. Of eczeem door een koemelk allergie?


  Alies De Rijke
  Bijdrager
  #10458785 Quote

  Hoi!

  Wat goed dat je dit deelt, ik heb in de kinderopvang gewerkt. Zelf geen ervaring.
  Wel 15 Weken zwanger.
  Maar wat ik moeders altijd adviezeerde is even langs de ostippaat. Ik weet natuurlijk niet waar je woont maar in Goes zit een hele goede van der Dries. Je hoeft maar 1 of 2keer langs. Anders ga langs de doctor laat je baby na kijken. Ze verwijzen overgings niet door naar de ostippaat maar ik weet uit ervaring dat dit wel vaak werkt. vraag aan anderen om even optepassen zodat je zelf even kan bij tanken blijf er niet mee rondlopen!
  Zeg ook je gevoel er bij laat je helpen.

  Heel veel sterkte!

  Lees ook: Alles over doorslapen

  AnnetdeK
  Bijdrager
  #10458792 Quote

  Dat moet heel zwaar zijn! Helaas heb ik wel ervaring met een huilbaby. 

  Mijn beide kindjes huilden heel veel na de geboorte. Bij mijn oudste duurde het langer voordat we erachter kwamen wat de hoofdoorzaak was, namelijk verborgen reflux. Aangezien je schrijft dat je zoontje nooit zijn rust kan vinden: heeft hij hier misschien last van?

  Symptomen zijn: veel slikken (voeding komt omhoog, vaak zure gezichten trekken, niet plat willen liggen en dus veel huilen. Let op: met verborgen reflux hoeven kindjes niet per se veel te spugen. Google vooral even. Met een maagzuurremmer was hier heel veel leed verholpen, ze groeien er vervolgens vanzelf overheen. Zij huilde trouwens ook heel de dag en tegen middernacht was ze zo moe dat ze als een blok in slaap viel tot de ochtend, dus wellicht slaapt je zoontje ook snachts wel van uitputting.

  Naast de verborgen reflux was mijn dochter ook overalert, heel prikkelbaar en had ze een behoorlijk temperament. Dus ondanks de medicijnen bleef ze heel onrustig, huilde nog steeds heel veel en bleef het moeilijk. We hebben hulp gehad vanuit de huilbaby-poli (of polikliniek excessief huilende zuigeling) vanuit het Maasstad ziekenhuis, maar ik weet dat veel meer ziekenhuizen een soortgelijke poli hebben. Vanuit daar kregen we veel hulp om dit aan te pakken, o.a. een fysio aan huis gespecialiseerd in huilbaby’s. Met deze persoon , echt een topper, hebben we denk veel geluk gehad. Woon je heel toevallig in omgeving Rotterdam? Dan kan ik je de naam geven. Al met al is zo’n huilbaby poli mogelijk een plek vanuit waar ze je kunnen helpen.

  Verder kan wellicht ook het CJG je helpen? 

  Na de huilbaby ervaring van onze dochter dachten we dat we wel Snor zaten voor een evt 2e huilbaby, we wisten ten slotte nu hoe het moest, maar bij baby 2 zaten we binnen no time in dezelfde vicieuze cirkel en hadden we echt even hulp nodig om hier weer uit te komen. Gewoon omdat het zo zwaar is en 24/7 doorgaat. Dus voel je nooit bezwaard om hulp te vragen! 

   

   


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10458804 Quote

  Ohhh dat kan ik me heel goed voorstellen! Dit zijn zulke pittige tijden! Het wordt echt beter mama <3 

  Ik had ook een huilbaby, die krijste de longen uit d’r lijf 9 uur per dag. De ene dag kon ik het ok hebben, de andere dag dacht ik dat ik gek zou worden. Ook mijn partner was veel weg met lange dagen voor werk maar voor ons het eerste kindje… Uiteindelijk bleek ze extreem last van krampen te hebben (combi van veel melk, niet goed aanhappen) en koemelkallergie/-gevoeligheid. Ik kon haar zeker tot en met 3 maanden geen seconde wegleggen, alle dutjes waren op mij en als ze wakker was ook… zó’n heftige tijd! Je houdt met heel je wezen van je kindje(s) maar dat maakt het niet minder zwaar af en toe. 

  Mijn ‘tip’ was accepteren dat het zo was en heb haar eindeloos vastgehouden / gedragen in de doek en gewiegd. Ondertussen met een lactatiekundige en osteopaat aan de slag geweest en koemelk uit mijn dieet geschrapt en langzaamaan veranderde ze en kreeg ik weer wat ruimte terug. 


  MamaEvanI
  Bijdrager
  #10458805 Quote

  mijn advies zou ook zijn om een bezoekje aan de osteopaat te brengen, heeft onze dochter heel veel baat bij gehad (2 bezoekjes).

  succes en sterkte!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct