Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

In de knel door verkeerd schooladvies en hoe wij daaruit gekomen zijn!

 • Auteur
  Berichten
 • #5676830

  Mijn zoon A [dyslectisch en hoogbegaafd (hb) wat nooit door de scholen zelf is opgemerkt, maar door onze eigen zoektocht] is een actie begonnen om met politici in gesprek te kunnen gaan over de zogeheten
  afrekencultuur van de onderwijsinspectie. Dit omdat hij gemerkt heeft hoe bang scholen zijn voor het laten opstromen van leerlingen die, doordat ze “2x speciaal” zijn (HB met leerprobleem), op een te laag niveau zijn geplaatst door een verkeerd schooladvies in groep 8.

  A is in schooljaar 2013-2014 8 maanden thuiszitter geweest omdat scholen hem geen kans wilden geven om op te stromen van VMBO naar VWO. Waarom niet? Want ze waren niet 100% zeker dat het zou lukken. Dan heeft de school een afstromer of zittenblijver wat zorgt voor een slechte score -met gevolgen- bij de onderwijsinspectie. De “afrekencultuur” dus.
  We hebben meer dan 20 scholen gevraagd voor er één was die mijn zoon belangrijker vond dan de schoolscore en hem een kans gaf. A sprong daardoor van 3 VMBO naar 3 VWO (2014-2015) en zit nu in de bovenbouw van het VWO dat hij in 2 jaar wil afsluiten. Zijn cijfers zijn hoger dan op het VMBO, omdat de leerstof op het vmbo ongedetailleerd en vaag is, waar een HB leerling te ver over na gaat denken.

  A wil graag dat andere leerlingen als hij -waarvan scholen het leervermogen niet kunnen inschatten- makkelijker een kans krijgen om op te stromen tegen het schooladvies in. Schooladviezen kunnen nu eenmaal fout zijn.
  A wil daarom in gesprek gaam met de staatssecretaris, dhr Dekker. Om meer kracht te hebben hierbij, heeft hij een petitie gestart en een website gemaakt: http://www.onderwijsweertleerlingen.com. Willen jullie de petitie tekenen en delen met anderen?
  https://petities.nl/petitions/stop-de-afrekencultuur-van-de-onderwijsinspectie

  Let op , bij petities.nl onderteken je in 2 stappen. Je vult de gegevens in, dan krijg je een mail van petities.nl en pas als je de bevestigingslink daarin hebt aangeklikt, heb je ondertekend.

  Alvast onze dank
  Jo (moeder van zoon die 2x thuiszitter is geweest)

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct