Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

In de stress..

 • Auteur
  Berichten
 • #10268732

  Hoi dames,

  Ik ben nu 11+3 weken zwanger. Toen ik mijn eerste echo met 8 weken had, heb ik afgesproken met de verloskundige dat ik multivitamine in ga nemen. Dit ivm weinig eetlust. Het maakte volgens haar niet uit welke multivitamine. 

  Nu slik ik al ongv 3 week de normale multivitamine van de Kruidvat. Ik wou er vanaf vandaag maar mee stoppen omdat ik weer beter eet en geen afkeer voor voedsel meer heb. Heb ook gebeld hierover, en tot mijn verbazing raadde de mevrouw aan de telefoon het sowieso af omdat er 800mg vitamine A in zit.

   

  Geruststelling heb ik niet echt gekregen en schrik hier best van. Het is mijn eerste zwangerschap en alles is nieuw voor mij. Weet iemand in hoeverre dit kwaad zou kunnen?.. 

  #10268737 Quote

  Het soort vitamine A in deze preparaten (voor zwangeren) zou een ander soort vitamine A zijn, wat niet schadelijk zou zijn. Mijn verloskundige raadde me zelfs een merk aan waar nog meer daarvan erin zat….  Omdat ik zelf huiverig was daarvoor en wegens de prijs heb ik ook die van het kruidvat. Slik ze nu ook al maanden. Ben nu 33 weken en slik ze nog steeds voor het ijzer, vit b12, vit d, visolie.


  Ninaapie
  Bijdrager
  #10268738 Quote

  Slik je wel die speciale mama tabletten voor zwangere vrouwen? 

  #10268749 Quote

  Oh sorry, verkeerd gelezen. Dacht dat je al de vitaminen voor zwangeren nam. Je schreef normale… 

  Wat heeft de verloskundige gezegd omtrent risico’s bij teveel gewone vitamine A? Ik denk dat je hen ook het beste kunt vragen wat voor consequenties het kan hebben. Zij zijn de experts of anders evt. een huisarts of nog liever gynaecoloog vragen. 


  Ninaapie
  Bijdrager
  #10268752 Quote

  Ja, ik denk dat dat ook het verstandigste is als je inderdaad die normale genomen hebt. Echt even voorleggen aan de experts.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct