Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

In de war, mogelijke zwangerschap ondanks anticonceptie of niet?

 • Auteur
  Berichten

 • Sieper
  Bijdrager
  #10287475

  Ik weet dat een test natuurlijk het beste middel is om erachter te komen of je zwanger bent, maar  voor ik die morgen ga halen ben ik toch heel erg benieuwd naar wat jullie zo vinden..

  6 maanden terug ben ik bevallen dmv een keizersnede van ons prachtige zoontje. Na 10 weken heb ik meteen een spiraal laten plaatsen, maar omdat seks hierdoor verschrikkelijk pijnlijk werd voor zowel mezelf als mijn vriend heb ik die laten verwijderen en dezelfde dag de prikpil laten zetten. De ha zei dat er geen dubbele bescherming nodig was dus dat ik me geen zorgen moest maken.. Nu lees ik op internet dat dat dus niet helemaal klopt.  Een paar dagen voor oud en nieuw een menstruatie van 3 dagen gehad, maar de laatste 2 à 3 weken last van steken in mijn borsten (mijn vriend mag er liever niet tegenaan liggen) regelmatig meer pijn in de buik op de plaats van mijn litteken, vooral savonds regelmatig erg misselijk en ben ik verschrikkelijk moe/moodswings. Nou is het allemaal wat dubbel want het is logisch dat je moe en prikkelbaar bent met een baby en dat je nog last van je litteken kan hebben, maar toch heb ik een raar gevoel.  Ik heb vroeger 5 jaar lang de prikpil gehad en nóóit bijwerkingen oid gehad, dus lijkt het me sterk dat dat nu wel zo zou zijn. Dit allemaal zo vroeg voor mijn menstruatie zou moeten beginnen klopt toch ook niet zou ik zeggen? Bij mijn vorige zwangerschap heb ik nergens last van gehad in het begin op hoofdpijn na, dus ben ik heel erg benieuwd wat jullie hier zo van denken.. Mijn zoontje was door pil heen, maar prikpil hoor je toch zelden?


  Carly
  Bijdrager
  #10287478 Quote

  Tja je zegt het zelf al. Het beste is gewoon om te testen. Mijn moeder werd ooit zwanger terwijl ze gesterisileerd was… Er bestaat altijd die ene kleine kans. 😉

  #10287480 Quote

  Ik zou de prikpil niet aanraden als je ooit nog een 2de wilt. Ik had 3 maanden na de geboorte van mijn zoontje 1 prikpil dus bescherming tot 6 maanden na zijn geboorte maar vervolgens heeft het nog 9 maanden geduurd voordat mijn cyclus weer regelmatig was en dat van maar 1x de prikpil. Tijdens de prikpil werd ik helemaal niet ongesteld. Ik had ook nog een kinderwens dus wilde wel mijn cyclus behouden. Word jij nog gewoon ongesteld tijdens de prikpil?


  Sieper
  Bijdrager
  #10287482 Quote

  Ik heb vroeger in het begin nog wel even een normale menstruatie gehad, daarna heel veel spotting en daarna geen menstruatie meer voor jaren. Vind het dus raar dat dat nu mijn eerste keer opeens maar 3 dagen waren. Het heeft bij mij ook héél lang geduurd voor mijn cyclus weer normaal was, toen ik over ging op de pil was ik in mijn stopweek niet ongesteld en daarna 2 weken wel…. maargoed voorlopig echt nog geen wens voor een 2e ivm bekkeninstabiliteit en eentje al pittig genoeg is zo haha!

  #10287495 Quote

  Maar als je in de toekomst wel die wens hebt zou ik geen prikpil gebruiken. Ik moest na 1 prikpil dus 9 maanden wachten op een regelmatige cyclus.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct