Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

In dubio mbt werk

 • Auteur
  Berichten

 • Dgam
  Bijdrager
  #10075757

  Toch besloten om eens de mening van mede zwangeren te horen. 

  Overmorgen ben ik 30 weken zwanger van mijn eerste. Al sinds week 25 heb ik veel last van harde buiken. Dit was voornamelijk tijdens het werken van late diensten het geval. Zo heb ik dan ook uiteindelijk in overleg met mijn manager besloten geen avonddiensten meer te werken. De diensten zijn nu (op 4 eind deze maand na) geruild naar vroege diensten. Echter was ik afgelopen vrijdag in het ziekenhuis terecht gekomen met aanhoudende klachten die leken op een zwangerschapsvergiftiging. Na vele onderzoeken bleek dit toch niet het geval gelukkig en mocht ik weer naar huis. Wel met de mededeling dat ons meisje wat klein van stuk is, niet zorgelijk klein ook omdat ik zelf ook maar 1.60 ben, en dat ik toch eens moest bedenken hoe ik het rustiger aan zou kunnen doen. 

  Daaropvolgend ben ik 3 dagen vrij geweest. Heb ik het echt een stuk rustiger aan gedaan waardoor ik vrijwel geen harde buiken of de pijn van het band gevoel had (hoofd, buik en rug wat mede de aanleiding was om naar het ziekenhuis te gaan voor controles). Oké lang verhaal kort ben ik dus vandaag weer aan het werk, een vroege dienst, maar merkte ik na 4 uur dat bovengenoemde klachten weer opspeelden. Ik zit nu zo in dubio wat ik moet doen. Ik wil mij eigenlijk niet volledig ziek melden maar iets in mij zegt toch ook wel dat dit zo ook niet goed is. 

  Iemand tips? 


  Dgam
  Bijdrager
  #10075759 Quote

  Toevoeging; mijn eigen manager is tm 15 mei met vakantie wat dus maakt dat ik niet in overleg kan met haar. Er is wel een vervangend manager maar dat maakt de stap gelijk nog wat groter in mijn beleving. Ik werk in de gehandicaptenzorg en in principe momenteel maar 3, max. 4 dagen pw. Omdat dit zo uitkomt met de uren. (28 uur pw) 


  noussa
  Bijdrager
  #10075771 Quote

  Ik zou je toch ziekmelden. Jouw gezondheid en die van de baby gaan voor je werk hoor! Deze klachten moet je wel serieus nemen 


  Dgam
  Bijdrager
  #10075797 Quote

  Bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag. Het toeval mocht zo zijn dat kort nadat ik dit bericht had geplaatst de vervangend manager op mijn locatie verscheen en ik met hem in gesprek ben gegaan. Ik heb mij voor 50% ziek gemeld voor iniedergeval de komende 2 weken om te kijken wat dat doet. Als dat alsnog niets verbeterd ga ik volledig de ziektewet in. 


  Jillroos
  Bijdrager
  #10075822 Quote

  Klinkt als een goed plan, als je idd al merkt na 4 uur werk dat je weer klachten krijgt moet je het zeker serieus nemen

  #10075885 Quote

  hallo hallo

   

   

  voel je vooral niet schuldig je werk krijgt geld van het UWV.

  baby’s staan op nummer 1 en niet je werk.

   

  ( Dit is wat iedereen mij vertelt  )

  ben ook werkende in de gehandicapten zorg

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10075886 Quote

  hallo hallo

   

   

  voel je vooral niet schuldig je werk krijgt geld van het UWV.

  baby’s staan op nummer 1 en niet je werk.

   

  ( Dit is wat iedereen mij vertelt  )

  ben ook werkende in de gehandicapten zorg


  Rosa82
  Bijdrager
  #10075897 Quote

  Vraag om verwijzing naar bedrijfsarts en overleg met je verloskundigekundige. Het klinkt alsof het werken nu echt teveel is. Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik hetzelfde (met 24 weken met teveel harde buiken in ziekenhuis belandt en medicatie moeten krijgen). Zag het niet aankomen en ben toen enorm geschrokken. Je kindje heeft maar 1 kans om goed te groeien in je buik. Dat je niet of minder kan werken is niet jouw probleem! Vervelend voor je baas en collega’s, maar ook niet meer dan dat. Denk echt aan jezelf en je kleintje! Wat zou je tegen een vriendin of colkega zeggen? Waarom zou je strenger zijn voor jezelf?

  Succes en geniet nog van je zwangerschap en natuurlijk van je kleine straks!


  Dgam
  Bijdrager
  #10075960 Quote

  Bedankt voor de reacties. Ik ben het ook zeker eens met alles wat er gezegd wordt. Collega’s staan ook echt achter mij hoor en voel mij daarin erg gesteund. Zij pushen mij juist om de grens te trekken en te stoppen. Ik zou hetzelfde doen in het geval van een collega. Echter ligt het gewoon heel erg bij mijzelf. Ik ben niet iemand die zich snel ziek meld, laat staan als je eigenlijk niet ziek bent. Heb daarom dus ook de keus gemaakt om het eerst aan te kijken om 50% te werken en zodra ik merk dat ook dit niet helpt te gaan stoppen. Zoals al genoemd gaat het natuurlijk wel om mijn kindje waar ik verantwoordelijk voor ben. Nog 4 weken en dan start mijn officiële verlof. Kijk er erg naar uit 😉 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct