Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

In een groot bed slapen

 • Auteur
  Berichten
 • #10317865

  Hay hay! 

  Mijn zoon is net 2 jaar als zijn broertje/zusje komt. Hij krijt dan een nieuwe kamer en zou het zoooo leuk vinden als hij in een groot best slaapt (meegroeibed). Nu hoor ik verschillend verhalen. 
  • de een blijft in bed 

  •komt er constant uit 

  Nu moeten ze het ooit proberen, maar ben toch benieuwd wat jullie denken. Tóch proberen en mocht het echt drama worden dán een ledikantje neerzetten. 
  óf neeee veel te vroeg en dan graag de reden erbij hahahaha 

  #10317872 Quote

  Onze oudste was bijna 17 maanden toen de 2e is geboren.

  We hebben geen nieuwe baby kamer gemaakt maar wel nieuwe slaapkamer voor de oudste met groot bed (90×200). Omdat de baby bij ons op de kamer in de cosleeper sliep kon hij nog in de babykamer blijven.

  En op een dag waren we aan het spelen op zijn nieuwe kamer en wilde hij hier graag zijn middag dutje doen. Dit ging zo goed dat hij nooit meer op zijn oude kamer heeft geslapen. Hij was toen net 18 maanden. 

  Nooit uit bed geklommen of gevallen terwijl hij in z’n ledikant altijd ging staan en gek doen. 


  TJF
  Bijdrager
  #10317880 Quote

  Onze dochter ging al met 15 maanden over naar een meegroeibed. Ze is er nog nooit uitgevallen .  Ze klimt er wel uit, maar gaat dan speelgoed pakken om mee terug in bed te nemen. Ze is nog nooit (nu 22 maanden) uit dr kamer gegaan terwijl ze wel deuren kan open doen. 

  Ik zou er dus zeker voor gaan!


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10317881 Quote

  Mijn zoontje ging naar een peuterbed toen hij 26 maanden was. De eerste 3 weken had hij niet door dat eruit komen überhaupt een optie was. 

  Mijn dochtertje van nu 23 maanden gaat over een paar weekjes over naar een peuterbed. Mijn zoontje is nu 5 en krijgt een groot bed. 

  Nu vind ik het ook wel spannend, want mijn dochtertje sliep pas met een jaar door. Nu gaat het slapen fantastisch, dus we nemen een risico. Ze weet ook dat ze uit het bed kan, want ze komt vaak genoeg op haar broers kamer.

  #10317883 Quote

  Ik was niet zo vlot mijn dochter was al 3 toen ze uit haar ledikant ging en heeft er tot 2 maanden geleden ze is in november 4 geworden nog regelmatig in geslapen bij haar broertje op de kamer. Mijn zoontje is 2 jaar en 4 maanden en slaapt nog in een ledikantje. 


  LEvB
  Bijdrager
  #10317893 Quote

  Mijn oudste ging ook met net 2 jaar naar een peuterbed. Toen was haar zusje ook geboren.  Ze slaapt er nu 7 maanden in. Is ee nog nooit uitgekomen. Echt nog nooit. We hebben nooit benoemd dat dat zou kunnen of mogen dus ze doet het gewoon niet. Echt grappig. Het ging goed vanaf dag 1. Onder een dekbed slaapt ze beter en is het warmer en na een paar weken ook een peuterkussen aangeschaft. Ook geen slaapzak meer maar gewoon een pyjama. In de winter een fleece pyjama. 

  We hebben samen met haar het bedje in elkaar gezet. Ze vond het superstoer.

  Gewoon proberen! Beter een paar weken voor of nadat de baby geboren wordt.. niet in de week dat de baby geboren;) 

   

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  Amoebe
  Bijdrager
  #10317921 Quote

  Bij ons ging het heel goed! Net iets voor dr 2e jaar overgegaan om dezelfde reden. Wel 2 maanden voordat de baby kwam zodat ze niet het gevoel had dat ze daarom haar kamer moest afstaan.


  Meisie
  Bijdrager
  #10317923 Quote

  Toevallig hebben wij vorige week het peuterbed bij ons zoontje op de kamer gezet (bijna 2). Hij klom ineens s nachts uit het ledikant, en in september komt er een broertje of zusje. Daarom dachten wij nu ook over te gaan. Alleen is het de afgelopen nachten drama, hij is vaak wakker en klimt uit bed en loopt de gang op.. wij twijfelen dus of we hem toch weer in zijn ledikant zullen leggen. 


  Famkeh
  Bijdrager
  #10317930 Quote

  Onze oudste was ca 18maand toen we gingen oefenen, konden 1 kant van het ledikantje er uit halen zodat hij er zelf in en uit kon. De 1e avond is hij er zeker wel 20x uit gekomen, iedere keer weer terug naar bed. En iedere keer dat hij er weer uit kwam de communicatie steeds korter gehouden. Dus niks van “ach wat is er jochie blabla”. Maar de 1e keer “het is bedtijd, we gaan slapen, weltrusten”, 2e keer “weltrusten”, 3e keer zonder iets te zeggen terug in het bed doen. Het heeft bij ons wel een paar dagen geduurd, maar met een week ging het eigenlijk best goed. Daarna is hij overgestapt naar een groot bed (stapelbed, zodat zijn broertje er later ook bij in kan). Dat vond hij geweldig! Hij is er nog nooit uitgevallen, daar was ik zelf eerder bang voor, aangezien ik zelf als kind regelmatig uit mijn bed rolde 🙂 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct