Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

In september beginnen aan BBL opleiding. Ervaringen, tips?

 • Auteur
  Berichten

 • Ingel90
  Bijdrager
  #5736989

  Hoi Allemaal,

  Afgelopen maart heb ik gesolliciteerd voor een BBL opleiding en ben ik aangenomen. Per september ga ik beginnen met werken en studeren (28 uur contract, waarin 1 dagdeel per week naar school) en vanaf juli mag ik alvast starten met vakantiewerk. Ik ben nu 9,5 week zwanger en vroeg me af of er meer mensen zijn die ervaring hebben met werken/studeren tijdens de zwangerschap. Hoe is dit bij jullie gegaan? Goed te doen of moeilijker dan je van tevoren had gedacht?

  Ook al is de timing misschien niet even handig. Ik heb er wel echt veel zin in en wil me 100% inzetten op mijn werk en opleiding. Ik vind het wel spannend om het daar te vertellen van mijn zwangerschap. Hebben jullie misschien wat tips hoe ik dit het best kan aanpakken? en ook wanneer ik dit het best kan vertellen?

  Krijg je op je BBL werk ook zwangerschapsverlof? Ik kan me voorstellen dat het studie gedeelte gewoon doorloopt. Dit probeer ik dan zoveel mogelijk bij te houden of vooruit te werken.

  Alle tips zijn welkom! Evt kritiek ook prima. Ik sta ervoor open en ben benieuwd naar alle meningen. 🙂

   


  Isayez
  Bijdrager
  #5737026 Quote

  Hoi,

  Ik ben op het moment ruim 17 weken zwanger en ik mijn laatste leerjaar van verzorgende IG  (in februari hoop ik mijn diploma te ontvangen)

  Als BBL leerling ben je een werknemer en heb je gewoon recht op zwangerschapsverlof. Wel zou ik advies vragen aan je begeleider , die hebben dit sport situaties meestal eerder meegemaakt en kunnen je goed helpen en adviseren.

  Wat voor opleiding ga je volgen?

  En gefeliciteerd natuurlijk!


  Ingel90
  Bijdrager
  #5737031 Quote

  Ik ga de opleiding Persoonlijk begeleider volgen. Deze duurt 3 jaar. Ik heb een contract via Kentalis gekregen, dus ik werk dan ook 3 jaar lang via die organisatie. Ieder jaar een andere groep.

  Fijn dat ik dan recht heb op zwangerschapsverlof. Ook voor jou natuurlijk straks 😉 Ik ga zeker advies vragen wanneer ik begin aan de opleiding. Ik denk dat ik sowieso wel iets van een mentor aangewezen krijg die me verder op weg kan helpen.

  Voor jou de laatste loodjes dus met je opleiding. Leuk! Hoe gaat het tot nu toe?


  W83
  Bijdrager
  #5737050 Quote

  Ik doe momenteel via het werk ook een bbl opleiding. Deze duurt 9 maanden. Ik heb wat vrijstellingen, omdat ik hoge punten had bij het vorige nivo, die examens vallen rond de bevalling dus ik ga weinig missen. Alleen ik zit al wel in de ziektewet, ben nu 17 weken, en moet op dit nivo veel praktijk doen. Ik heb gelukkig binnenkort coachgesprek om te kijken hoe we dit gaan doen.


  Ingel90
  Bijdrager
  #5737172 Quote

  Hee w83,

  Wat vervelend dat je in de ziektewet zit. Ik kn me voorstellen dat het wat lastiger maakt. Er is idd vast wel een goede oplossing die je met je coach kan bespreken. Gaat zo te horen helemaal lukken.


  Mabesi
  Bijdrager
  #10011676 Quote

  Hoi Ingel90,

  Ik begeleid vaak leerlingen op ons werk. Wat ik weet is dat als dit voor zou komen (nog niet gebeurd met een leerling die ik begeleid heb) dat zij recht zou hebben op verlof vanuit het werk uiteraard, dan zou je zelf kunnen kiezen of je 4, 5 of 6 weken voor de uitgerekende datum met verlof gaat. Meestal bestaat een studiejaar uit 4 blokken en mogen zij per blok 1 les missen, dus ik weet niet hoe dit zit als je zwanger bent. Dit zou je echt even met je begeleider op school moeten bespreken denk ik, zal ook per school verschillend zijn hoe zij daar mee omgaan.

   

  Geniet van je zwangerschap en succes en plezier met werk en studie!


  Ingel90
  Bijdrager
  #10011738 Quote

  Hoi marjo,

  Bedankt voor de tip. Helaas heb ik vandaag te horen gekregen dat ik een Missed Abortion heb. Dus dit is nu even niet meer van toepassing. Ik hoop in de toekomst dat het goed gaat komen.

  #10011851 Quote

  Ik zou zoveel mogelijk vooruit werken met je schiolopdrachten. Ik heb zelf ook bbl gedaan en je mag ook eerder examens maken en afstuderen. Daarom goed vooruitwerken nu. Zo snel mogelijk. Ik vond studeren steeds lastiger worden namate ik langer in verwachting was en erna is het lastig met een baby. Je moet er rekening mee houden dat je wel zwangerschapsverlof krijgt maar je op papier niet over mag gaan naar volgend schooljaar door het missen dan van teveel uur. Maar als je veel dingen afhebt mag je sneller examens maken erna. Heb zelf me bbl studie van 2 jaar op 1 jaar en paar maanden gedaan. Na de helft van een bbl opleiding mag je versneld doen mits je wel ver vooruit ligt op de rest


  Mabesi
  Bijdrager
  #10011858 Quote

  Wat een verdrietig nieuws. Veel sterkte! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct