Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

In Welke Groep Op School

 • Auteur
  Berichten
 • #10082427

  Wie kan mijn zus helpen? Ze komt na jaren buitenland weer terug naar Nederland. Ze heeft 2 kindjes ongeveer zo oud als die van ons. In welke groep zouden ze moeten zitten op school? De jongste is net 7 jaar (van mei) en de oudste net 11 (ook mei). Ik vind op google alleen maar algemene indelingen.


  Kelj
  Bijdrager
  #10082469 Quote

  Even voor een grove indeling, het ligt altijd aan de geboortedatum van het kind, de cognitieve en sociale ontwikkeling van een kind enz enz

  je start als je vier bent, op sommige scholen noemen ze dit groep 0, andere scholen noemen dit al groep 1. 

  In groep 1 word je 5. In groep 2 word je 6. In groep 3 word je 7. In groep 4 word je 8. In groep 5 word je 9. In groep 6 word je 10. In groep 7 word je 11. In groep 8 word je 12.

  Nogmaals, dit kan per kind verschillen!


  Kelj
  Bijdrager
  #10082470 Quote

  Dus de jongste zal instromen in groep 4, de oudste zal instromen in groep 8. Na de zomervakantie bedoel ik dan.

  #10082478 Quote

  Dank jullie wel. Ja ik twijfelde over de oudste omdat hij pas net 11 is.

  #10083916 Quote

  Dat klopt inderdaad. Maar… het ligt er natuurlijk wel aan hoe het op de huidige school verlopen is. Komen ze daar goed mee, zijn ze een keer blijven zitten, lopen ze misschien juist wel voor op hun leeftijdgenoten, zal de Nederlandse taal een probleem vormen? 

  De jongste heeft nog heel veel tijd om te wennen aan de nederlanse methodes, schrijfwijze, strategieën, etc. Maar de oudste heeft alleen nog maar groep 8 voor hij naar het VO zal gaan, groep 8 is een half jaartje m.n. herhaling. Als hij met wat moeite mee komt zou ik toch met de school overleggen wat verstandig is, instromen in groep 7 of 8. Het is niet fijn voor hem als hij met hiaten aan het voortgezet moet beginnen, ook al zal hij het niveau waar hij op terecht komt goed aan kunnen, als je net andere stof gehad hebt of een andere manier van werken kan dat heel lastig zijn en op het VO is er erg weinig aandacht en tijd om een individuele leerling hierin te begeleiden, dat kan op een basisschool veel makkelijker. 

   


  anja85
  Bijdrager
  #10086328 Quote

  ligt aan in welk land ze hebben gewoond

   

  Lees ook: Naar de basisschool

  anja85
  Bijdrager
  #10086329 Quote

  en als ze van mei zijn zouden ze normaliter in 4 en 8 komen na de vakantie 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct