Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Inbakeren afbouwen (lijkt onmogelijk….)

 • Auteur
  Berichten
 • #10356466

  Hi allemaal, Hoop dat jullie kunnen adviseren.. Zoontje van 12 weken slaapt nog niet geweldig.. Sowieso overdag altijd maar 45 minuten per slaapje, ‘s nachts sliep hij altijd prima (23-6 ongeveer). Overdag bakeren we hem in met een pacco doek, ‘s nachts slaapt hij in een puckababy. Hij is nu uit de puckababy piep gegroeid dus hij slaapt nu in de puckababy mini, echter deze is waarschijnlijk nog iets te groot waardoor hij zichzelf ‘s nachts wakker maakt, want hij is nu een aantal keren per nacht wakker. Daarnaast wordt hij al redelijk sterk, ik heb hem wel eens zijn benen in de lucht zien gooien en zo komt hij op zn zij terecht. Dus ben er niet 100% gerust op en zou het liefst gaan afbouwen. Echter, hij is héél wild met zn armen en benen dus dat geeft al niet veel vertrouwen, en hij kan bijna nooit zelf in slaap komen, wij moeten hem nog steeds wiegen. Ben een beetje zoekende, wat is wijsheid…? Zou fijn zijn als jullie mee kunnen denken 😊 


  Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10356583 Quote

  Misschien kun je hem een gewone slaapzak aantrekken en deze onderaan instoppen zodat hij niet kan draaien? Weet niet of dat mag/ veilig is hoor..

  Fedde en Kees hebben een soort semi-inbakerslaapzakken maar als de armpjea het probleem niet zijn maakt dat denk ik weinig verschil mer een gewone slaapzak.


  Mama van Noortje
  Bijdrager
  #10356596 Quote

  Je bent niet de enige! Hier ook een slechte slaapster overdag (liefst alleen tegen mij aan).. 

  Helaas geen tips maar ik lees even mee!


  Marjooww
  Bijdrager
  #10356636 Quote

  Wij hebben ook ingebakerd toen onze kleine man nog zo klein was. Uiteindelijk tot een half jaar oud gedaan ongeveer, want draaien deed hij toen nog niet in bed. Ook de puckababy mini gebruikt, met afbouwen hem op een gegeven moment overdag in een grote puckababy 4 seizoenen gelegd, totdat dit goed ging, toen in de nacht ook geprobeerd. Voordeel was dat het bij ons winter was en we dus de complete zak konden gebruiken (lekker stevig ingepakt = meer veiligheid).

  Maar ik vind 12 weken dus erg jong om al af te bouwen. Kijk naar je kindje, hij lijkt het echt nog nodig te hebben, gezien het slaan en trappelen

  #10356650 Quote

  Ik vind 12 weken zelf ook erg jong, zou er ook liever nog even mee doorgaan, maar als hij zn benen in de lucht gooit en dan op zn zij belandt is het dan niet gevaarlijk aan het worden?


  EMW
  Bijdrager
  #10356935 Quote

  Wij hebben ook lang ingebakerd, zonder sliep ze echt niet goed door, en deden het lakentje overdwars als een soort spanband over de heupjes/beentjes heen aan beide kanten strak onder het matrasje gestopt waardoor ze een soort van vast lag en niet kon draaien. Daarmee kun je het misschien nog even rekken. 

  Je hebt ook slaapzakjes waarin de armpjes een soort ingebakerd omhoog liggen, als je daarvan de achterkant instopt is het ook vrij moeilijk voor kindjes om zich om te draaien. 

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10359887 Quote

  Wij hebben ons zoontje ook tot 13 weken ingebakerd in meyco inbakerzak, waarbij de armpjes vast liggen. Alleen kreeg hij zijn armpjes er soms al uit…

  Daarna zijn wij overgestapt naar Ergopouch Cocoon voor 3 tot 13 maanden, dit is met rekbare stof en knopjes bij de armopeningen. Hierdoor hebben de armpjes wel beweegruimte, maar beperkt. Voordeel is als ze gaan draaien, kunnen ze gewoon steunen en zichzelf opdrukken. De armpjes kunnen niet bij het gezicht komen en worden wel beperkt met bewegingen, dus slaan ze zichzelf niet wakker. 

  In het begin overdag gebruikt en na 4 dagen ook ’s nachts. Wij zijn er erg tevreden over! Zoontje is nu 6 maanden en slaapt nog steeds met armpjes in de slaapzak, dus ingebakerd. Soms geprobeerd af te bouwen, maar werd hij onrustig van. 

  #10359902 Quote

  Hoi allemaal,

  Wij dachten dat er nooit een einde zou komen aan het inbakeren. En hebben dit zelfs gedaan tot 10 maanden. Mag niet volgens de richtlijnen, maar zagen geen andere keuze. (Moet ik er wel bij zeggen dat onze zoon 2,5 maand te vroeg is geboren. Hij was dan alsnog 7,5 maand toen we stopte.) Hij heeft tot die tijd in zijn wieg geslapen, maar groeide hier uit. En begon zich ook uit zijn Pacco doek te wurmen. De eerste 3 tot 4 dagen zijn pittig geweest, maar we zijn van het inbakeren af. Als tip kan ik mee geven om vooral naar je kind te blijven kijken. We hebben meerdere afbouw pogingen geprobeerd, maar hij bleef maar wild om zich heen slapen. En van de een op of andere dag was hij er klaar mee. 


  Junidochter
  Bijdrager
  #10360019 Quote

  Hier ook het inbakeren heel moeizaam af kunnen bouwen. Het leek eerst te lukken rond een maand of 4, maar daarna weer opnieuw in de pacco piccolo gedaan. Overdag de puckababy mini, de pacco deden ze niet op de opvang en was voor de oma’s te lastig. Uiteindelijk toen ze met 6 maand kon draaien cold turkey gestopt omdat het niet veilig meer was. En dat ging best redelijk. Ze blijkt wel een echte buikslaper, sinds ze dus zelf op de buik kon draaien sliep ze super goed! Ze slaapt ook altijd op haar buik. Achteraf had ik dit misschien eerder gedaan.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct