Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Inbakeren Afwennen Tips

 • Auteur
  Berichten

 • Jennifer Van ham
  Bijdrager
  #10369183

  Hoi, 

  Mijn dochtertje is vandaag 11 weken en binnenkort wil ik gaan afwennen met het inbakeren. Ze ligt op dit moment nog elk slaapje in haar Paco inbaker doek.  Heeft er iemand tips hoe ik dit het beste kan aanpakken? Bij hoeveel weken? Of straks direct in een dikke slaapzak doen? Zodat haar armen wat zwaarder aanvoelen? 

  Hoor jullie tips graag!

   

   


  Boterbloempje
  Bijdrager
  #10369299 Quote

  Onze dame worstelde zich op een gegeven moment uit de myco inbakkerdoeken. We zijn toen cold turkey gestopt (rond 14 weken) omdat ze binnen 5 minuten uit was met haar armpjes en zelfs een keer met haar beentje. Wel heeft ze altijd strak ingestopt gelegen, onder een dekentje of lakentje. Nu ze 9 maanden is, slaapt ze met een slaapzak en nog steeds een dekentje. Ze vindt het strakke instoppen nog steeds heel fijn, ze komt snel tot rust en blijft ook veel rustiger liggen dan zonder dekentje.


  MGF
  Bijdrager
  #10369317 Quote

  Wij zijn op tijd gaan afbouwen (omdat onze eerste dochter al snel rolde en we hierdoor ineens een slaapzak moesten gebruiken). We hebben eerst een week 1 arm los gedaan. En dan om en om van arm wisselen die los is. Daarna nog paar dagen 2 armen los maar wel rondom haar borst en middel. En daarna in een slaapzak. Wij gebruikten ook de paco inbakerdoek. 

  #10369358 Quote

  Wij hebben de keuze gemaakt om gelijk over te gaan naar een slaapzak . Wel ochtend slaapje gedaan en niet gelijk in de nacht. Was even wennen maar ging goed. 

  #10369360 Quote

  Wij hebben de keuze gemaakt om gelijk over te gaan naar een slaapzak . Wel ochtend slaapje gedaan en niet gelijk in de nacht. Was even wennen maar ging goed. 

  #10369361 Quote

  Wij hebben de keuze gemaakt om gelijk over te gaan naar een slaapzak . Wel ochtend slaapje gedaan en niet gelijk in de nacht. Was even wennen maar ging goed. 

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10369383 Quote

  Voordeel is dat je met de koudere dagen af kan gaan bouwen! Hadden wij ook! 

  Wij hadden de puckababy mini bakerzak en lieten hem eerst wennen aan 1 arm eruit tijdens de dutjes overdag, in de nacht nog gewoon alles binnenboord. Toen hij overdag gewend was ook in de nacht.

  Daarna de slaapjes overdag in de grote 4 seizoenen puckababy (winterzak is vrij stug en zwaar als ze nog wat klein zijn) en toen hij daaraan gewend was, ook in de nacht in de grote slaapzak. 

  Onze kleine jongen was pas met ongeveer een half jaar oud afgebouwd, hij rolde toen nog niet en had het tot die tijd echt nog nodig


  CFK
  Bijdrager
  #10369392 Quote

  Wij hadden de ergopouch. Dit is een slaapzakje waarmee je ook kan inbakeren. Toen wij wilden afbouwen met inbakeren hebben wij gewoon 1 mouwsgat open gedaan en de andere dicht gelaten. Toen dit goed ging het andere gat ook open gelaten. Zo is het niet ineens een al te grote overgang en voelt het toch nog behaaglijk voor zo’n kleintje


  MommyTamara
  Bijdrager
  #10369414 Quote

  Wij zijn meteen gestopt. Op de opvang gebruikten ze de Pacco niet en daar sliep ze toch ook. Thuis begonnen met overdag slaapjes ook in een winterslaap zonder mouwen (hoeven haar kleren niet telkens uit) en ging meteen vrij goed. Toen ook snachts gaan doen met een week of 12 was ze Pacco af.
  Ze slaat zichzelf ook niet meer met in slaap vallen, dat was het belangrijkste voor de Pacco. We geven nu een knuffeldoekje in haar handje in ze gaat lekker slqpen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct