Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Inbakeren Slapen Omrollen

 • Auteur
  Berichten

 • MammaVanBI
  Bijdrager
  #10314797

  Hi allemaal,

  ik vroeg me af of jullie misschien advies/ervaring hebben over het volgende.

  mijn zoontje van 4,5 maand is altijd al een vrij druk/onrustig/enthousiast mannetje geweest. Hij beweegt constant met zijn armen en benen. Daarom hebben we hem ingebakerd met slapen vanaf week 2 ongeveer. Het is nooit een hele goede slaper geweest maar dat inbakeren hielp wel.

  Nu kan hij sinds deze week omrollen naar zijn buik en wil ik het inbakeren gaan afbouwen/stoppen.

  gister avond hebben we hem in een slaapzak naar bed gebracht, dit ging best goed en hij werd even vaak wakker als ingebakerd. Tot half 3 vannacht, klaar wakker en zwaaien met armen en benen. Niet huilen, gewoon keten en wild bewegen. Hij slaapt trouwens bij ons op de slaapkamer. Uiteindelijk maar een flesje gemaakt en daarna viel hij dan af en toe weer een beetje in slaap maar heel onrustig. 

  wat zeggen jullie, doorzetten in de slaapzak? Of nog even inbakeren? De inbakerdoek waar hij nu in slaapt is de pacco doek tot 7 kilo maar die wordt bijna te klein dus dan moeten we een nieuwe kopen wat wel weer erg prijzig is. 

  bedankt voor jullie reacties alvast!

   


  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10314817 Quote

  Kijk eens op pacco.nl, daar staat een duidelijke uitleg over afbouwen van inbakeren. Je kan eventueel ook een afbouwdoek gebruiken. Misschien is die wel op Marktplaats te vinden, dan ben je een stuk goedkoper uit. Succes!

  #10317708 Quote

  Bij alle inbakerdoeken staat; als je kind kan omrollen direct stoppen met inbakeren. Hier ligt hij nog in een babynest en leggen we overdag 1 arm ‘los’. S avonds en s nachts gaat hij in een slaapzak en dat gaat steeds beter sinds we overdag oefenen met 1 arm los. Misschien kun je dat proberen


  Dja
  Bijdrager
  #10320524 Quote

  Hoi MammavanBi,

  Ik heb hier precies hetzelfde met mijn zoontje van 4,5 maand. Overdag lukt het steeds beter om in een slaapzak te slapen maar ’s nachts is het drama, ook na 2 uur klaarwakker en bewegen met zijn armen en spelen met zijn speentje. Is er bij jullie al verbetering? Zo ja, dan ben ik benieuwd hoe je het hebt aangepakt 🙂


  Izzy
  Bijdrager
  #10320604 Quote

  Het is maar een advies he. Ik heb mijn zoontje tot 7 maanden moeten inbakeren terwijl hij sinds 4 maanden kon omrollen. Als hij zonder kan prima, je kan het nog een paar keer proberen en aankijken hoe dat gaat. Maar als hij er moeite mee heeft kan je nog even onder toezicht inbakeren en kijken hoe dat gaat (hoe ik het deed) had gewoon de babyfoon camera aan en het ging goed. Toen s nachts ook gedaan en nooit fout gegaan. Een afbouwdoek kan je via mp krijgen ik heb er nog 1 liggen vanaf 7kg geloof ik. 


  AnoniemJP
  Bijdrager
  #10320875 Quote

  Wij hebben het inbakeren rond 5 maanden afgebouwd, wij hebben toen de puck a baby 4 seizoenen aangeschaft. Dit is een dikke slaapzak dus het geeft nog wel geborgenheid en hij slaat zichzelf niet zo hard. Vanaf de 2e nacht kon hij hier probleemloos in slapen. 

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen