Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Inbakerslaapzak Voor In De Nacht

 • Auteur
  Berichten

 • Tinepien
  Bijdrager
  #10427859

  Hoi allemaal,

  Mijn zoontje is bijna 3 maanden oud en 62 cm en 6300 gram. Hij slaapt in de Puckababy en dat ging onwijs goed.

  Ik ben net overgestapt van de Puckababy piep naar de Puckababy Mini omdat de piep echt te klein is geworden. Maar de mini is een stuk ruimer. Overdag doet hij zijn slaapjes prima in de mini, maar in de nacht is het een probleem. In de piep sliep hij door maar in de mini wordt hij wakker tussen 4.00-5.00 omdat hij teveel bewegingsvrijheid heeft bij zijn armen, hij kan zijn armen teveel bewegen en raakt daar gefrustreerd van omdat hij zijn knuistjes in zijn mond wil doen. 

  Ik heb afgelopen nacht een andere inbakerslaapzak geprobeerd voor in de nacht, de Ergopouch cocoon maar hierin ook weer hetzelfde probleem: hij is wakker geworden en raakte overstuur omdat hij teveel bewegingsvrijheid bij zijn armen heeft en komt daarna niet meer zelf in slaap. Armen eruit halen helpt ook niet.

  In de piep slaapt hij dus prima maar die is echt te klein geworden. Iemand een idee welk inbakerslaapzakje ik voor de nacht nog kan proberen die wat strakker zit dan de Puckababy mini en de cocoon? Ik wil hem niet volledig inbakeren met bijv de Pacco want ik moet straks het inbakeren gaan afbouwen als hij gaat rollen en hij is al bijna 3 maanden.

  Iemand een goede tip??


  MariekeSep
  Bijdrager
  #10427879 Quote

  Misschien de swaddle up proberen? Dan liggen de armpjes omhoog en kan hij ze dus ook bij zijn mond houden als hij dat wil. Is wel een andere manier van inbakeren maar heb er positieve verhalen over gehoord!


  Zonneschijn
  Bijdrager
  #10427890 Quote

  Ik zou, heel eerlijk gezegd, nu al overgaan naar een normale slaapzak.

  Mijn mannetje raakte ook zo gefrustreerd rond die tijd en hij werd te sterk voor zelfs de pacco. Ook begon hij rond 3 maanden al met rollen.

  In de slaapzak scheelt een hoop frustratie maar het aanwennen kost wat tijd. We zijn overdag begonnen met afbouwen, misschien dat het voor jou beter uitkomt om het eerst in de nachten te doen.

  Een slaapzak met dikke mouwen zorgde hier voor geborgenheid en warmte maar geeft toch de vrijheid om zijn armen te bewegen.

  Ik weet het, het is eng om te proberen omdat je bang bent dat hij dan helemaal niet meer slaapt, dat had ik ook haha. Maar hier was het uiteindelijk de beste oplossing.

  Succes😊

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct