Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ineens Hele Trage Schildklier Niet Verder Mogen Me Traject

 • Auteur
  Berichten

 • Rember
  Bijdrager
  #10572267

  Hoi!
  Ik ben benieuwd of er meer mensen zijn die het zelfde hebben meegemaakt of dat iemand tips heeft. Ik zal mijn verhaal even uitleggen:

  Ik ben gestopt met de pil maar na 8 maanden nog maar 2 menstruaties gehad, ben toen doorgestuurd door de huisarts naar de gynecaloog. Zelf even gevraagd om bloed te prikken want hoorde dat een te trage schildklier dit ook kon veroorzaken. Mijn tsh waarde was toen 0.04 en vrije t4 waarde was 19. Iets te snel werkende schildklier, maar niet schokwekkend.

  Een paar weken later bij de gynecaloog een inwendige echo gedaan, veel van die blaasjes wat heel goed pcos kan zijn. Moest nog een keer bloedprikken op dag 3 van de cyclus voor de hormonen en namen voor de zekerheid de schildklier mee. Cyclus is opgewekt met provera. Op dag 3 bloedgeprikt en paar uur later werd ik gebeld door de gynecaloog. Het lab had haar gebeld omdat ik een veelste hoge waarde tsh had, namelijk 150 en een vrije t4 waarde van 3. Ik moest medicatie ophalen en krijg een afspraak bij de internist. Ik baalde zo want ik zou dan volgende maand beginnen met de ovulatie stimulatie, en nu werd het mij volledig afgeraden om zwanger te worden. Mijn waardes moeten eerst weer normaal worden, wat een domper 🙁

  5 weken geleden was mijn tsh waarde dus nog 0.04. Ik ben inmiddels 4 kilo aangekomen en eet niets bijzonders.

  Zijn er meer die zitten met een te trage schildklier? Zou hier graag meer over willen weten. Als hier al een topic voor is, zou ik hier graag in mee praten.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct