Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ineens Speen

 • Auteur
  Berichten

 • Kizti
  Bijdrager
  #10360554

  Hoi mama’s graag jullie advies, mijn zoon van 20 weken die nooit speen heeft gebruikt en ook 11 uur in de nacht slaapt wordt nu ineens vaker wakker en gaat hij huilen, ik kan hem troosten met tiet of speen. Ik kies dan de speen omdat ik hem niet op hoef te pakken. Maar vind het heel apart omdat hij nooit speen gebruikt hebt…heeft iemand een idee waardoor dit komt? Waarom huilt hij en waarom wilt hij ineens de speen? Ik moet dan ook ruim 30 min bij hem zitten zodat ik de speen uit zijn mond kan halen. Vaak pas bij poging 3 lukt het zonder dat hij er van wakker wordt.

  #10360555 Quote

  Waarom haal je de speen uit zijn mond? Een speen kan zorgen voor geborgenheid


  Kizti
  Bijdrager
  #10360557 Quote

  Omdat ik hem nooit echt speen gegeven heb. Hij sliep altijd goed zonder speen dus wil het hem nu ook niet aanleren. Vraag me alleen af waarom hij nu het ineens zoveel zuigbehoefte heeft. 


  ZazouTwee
  Bijdrager
  #10360559 Quote

  Als je er toch een half uur naast zit zou ik hem gewoon de borst geven 😉


  Kizti
  Bijdrager
  #10360560 Quote

  Denk je dat hij er dan geen behoefte meer heeft na de borst? Ik kan het wel proberen straks. Zit nu nog steeds in zijn kamer…


  Rosem
  Bijdrager
  #10360563 Quote

  Mijn zoontje laat de speen vanzelf uit zijn mond vallen tijdens het slapen! Vaak al binnen een uur en slaapt dan de hele nacht. De speen is echt alleen soms fijn voor hem voor het inslapen! Je zou het eens zo kunnen proberen 

  read more image Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar

  Kizti
  Bijdrager
  #10360568 Quote

  Hoi, in slaap vallen is nooit een probleem voor hem. Ik leg hem wakker in en hij slaapt binnen 5 minuten. Maar dan wordt hij ineens wakker na tijdje en doet zo. Word er echt onzeker van, snap niet wat er met hem is. 

  #10360582 Quote

  Lekker die speen in zijn mond laten! Het zorgt voor geborgenheid. Fijn toch? Blijkbaar heeft hij geen honger, dus zou ik ook de borst niet aanbieden. 

   

  #10360587 Quote

  Mijn zoontje wilde in het begin ook geen speen, maar met vier maanden ineens wel. Heb het lekker zo gelaten. Wilde zelf pertinent niet mijn borst aanbieden als hij alleen geborgenheid zocht of zuigbehoefte had, omdat ik hem juist daar niet aan wilde laten wennen en een speen dan prima vind. Borst was als hij honger had, maar ik wilde geen wandelende speen zijn.

  Zoontje is nu ruim een jaar en slaapt ’s nachts nog steeds met een speen. Overdag hoeft hij hem nooit, alleen ’s nachts. En hij slaapt heel goed tegenwoordig. Zoiets kan ook ineens veranderen bij een kindje hè. Die zuigbehoefte en geborgenheid zoeken is heel normaal.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct