Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ineens Weigeren Van De Fles En Niet Kruipen

 • Auteur
  Berichten
 • #10564668

  Hoi, Onze meid is alweer ruim 8 maanden maar sinds een week weigert ze ineens compleet de fles! Alleen al bij het zien van de fles begint ze te krijsen en slaat ze om haar heen zodat het flesje nier in haar buurt komt. Voor iemand herkenbaar? We proberen nu op allerlei andere manieren nog voldoende melk te geven (sochtend en savonds bord pap) en smiddag melk dopen met brood. Want voor de rest gaat vaste voeding er super in. Maar ik kom niet aan de volledige 3x 180cc fles dat we voorheen wel gaven. Daarnaast snapt onze meid de tuitfles, rietjesbeker etc niet, maar vind ze drinken uit een glas geweldig! Echter lukt het me dan maar per 50xc binnen te krijgen. Is dit een fase? Of wilt onze meid gewoon te snel groot worden? Haha

  Net als kruipen, dit weigert ze op allerlei manieren. Ze wilt enkel alleen maar staan of zitten. We proberen haar enorm te stimuleren om te kruipen maar dit lukt niet. Zodra je haar helpt staat ze meteen weer op haar voetjes. Of ze ligt op de grond enorm te jengelen omdat ze niet begrijpt dat haar armen op de grond moeten steunen en niet als vliegtuig vleugels moeten dienen haha. Maar lopen vind ze echt geweldig! (Uiteraard alleen met onze hulp lukt dat). Je ziet dan aan haarzelf dat ze dan helemaal blij en trots is. Maar voor mijn gevoel zou kruipen zoveel makkelijker zijn voor haar en voor ons.

  En een laatste puntje, vaak is er een dag of 1 a 2 in de week waarbij zij van 11 tot 18 gewoon niet wilt slapen! Je merkt aan alles day ze moe is en in de wagen zit ze doodstil. Maar haar oogjes gaan niet dicht. Verder hebben wij een vrij strak en duidelijk ritme en meestal gaat het daarom ook gewoon goed. 1u slaap in de ochtend en 2 tot 3u in de middag. Maar is het erg als een baby eens in de zoveel tijd overdag niet slaapt?

  Nou een hoop vragen/bevestiging zoek ik, maar het moest even van mijn hart. Ik hoop dat iemand herkenning heeft en mij van wat vragen kan beantwoorden.


  Essil
  Bijdrager
  #10564670 Quote

  Dat slapen is waarschijnlijk gewoon een overgang naar een slaapje minder, dat was bij ons ook juist het middagslaapje, het ochtendslaapje verschuift later vanzelf naar achteren.

  Kruipen is niet verplicht, als ze dat liever overslaat, kan op zich geen kwaad. Tenzij er een fysiek probleem is waardoor ze het niet wil natuurlijk.

  Uit een beker drinkt onze dochter ook minder. Dat ze de fles weigerd kan op doorkomende tandjes wijzen? Dan kan zuigen pijn doen.

  #10564738 Quote

  Oh dankjewel voor je reactie. Maar is met 8 maanden van 2 slaapjes naar 1 slaapje al gewoonlijk dan?

  En idd, die tandjes zitten eraan te komen maar tot wanneer moet ik her blijven proberen dan met aanbieden? Het lijkt er meer op dat ze alle andere vormen prettiger vind. 😊

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct