Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Inenting en puckababy

 • Auteur
  Berichten
 • #10232670

  Hoe zijn jullie omgegaan met inentingen en puckababy? Ons zoontje word morgen voor het eerst geprikt en zou dan 24u niet in zijn puckababy mogen. Hij slaapt alleen niet zonder. We hebben een gewone en een zomer(tencel) versie. Ik zie er zo tegenop. 

  (((Graag alle anti entingen antwoorden achterwege laten. Laat iedereen in zijn waarde en besef je dat iedereen doet wat die denkt dat het beste is met een groot hart)))


  Little-Miss
  Bijdrager
  #10232674 Quote

  Onze dochter sliep ook met puckababy en ook ik zag er tegenop. Maar ze sliep elke keer wonderbaarlijk goed na de inentingen. Ze kwam die 24 uur goed door zonder puckababy. Hopelijk gaat dat bij jou ook zo. Succes! 


  M aria
  Bijdrager
  #10232692 Quote

  Wij zagen er ook heel erg tegenop, maar is ons alles meegevallen. Tuurlijk kostte het wat meer moeite om onze dochter in slaap te krijgen, en ze werd ook nog wel wakker ‘s nachts maar ik had het erger verwacht. Wij hebben uiteindelijk geen 24u aangehouden maar alleen de dag en de nacht van de inenting, ze had verder ook geen koorts meer. Probeer er zo relax mogelijk in te gaan en mocht het allemaal niet zo lekker gaan, hou dan in je achterhoofd dat het maar 1 dagje zo is. Succes morgen ☺️


  DeesjeP
  Bijdrager
  #10232703 Quote

  Ik kwam erachter dat mn dochter daardoor de puckababy niet meer nodig had en eindelijk aan haar duimpje kon om zo in slaap te vallen. Ging supergoed dus! 


  Babybabybaby
  Bijdrager
  #10232707 Quote

  Ik vraag me ook af waarom ze niet in een bakerdoek mogen als ze koorts hebben snap ik het, maar lees er niks over op internet. Wel las ik een paar keer dat ouders met hetzelfde probleem zaten, dit met cb bespraken en uiteindelijk toch ook de bakerdoek gebruikten, mits ze geen koorts had. 

  Ik heb het ook gewoon gedaan op het moment dat ze echt niet in slaap kwam.

  Succes!


  Niempje
  Bijdrager
  #10232710 Quote

  Als er geen koorts is dan kun je deze wel gebruiken.
  Zorg dan dat de onderlaag niet zo ‘dik’ is dan normaal.
  Stel je doet normaal een hele pyjama eronder, laat deze dan nu weg.

  Mocht je kleintje koorts hebben dan zou ik deze niet gebruiken omdat ze dan hun warmte niet kwijt kunnen. Als je baby het dan te warm krijgt kan echt wel gevaarlijk zijn.

  Je voelt dit zelf heel goed aan als moeder zijnde 🙂
  Mocht hij niet lekker zijn, hangerig wat verhoging dan zou ik gewoon een zetpil gebruiken. Dit vooral voor zijn gemak tegen de ‘pijn’.
  Dit kan echt totaal geen kwaad!

  Succes, ik moest mee huilen met onze dochter bij de eerste prikken haha. Mn hart brak maar daarna de hele dag lekker knuffelen.
  Mocht je bv geven dan thuis meteen aanleggen 🙂

  Lees ook: Alles over doorslapen

  CvdLB
  Bijdrager
  #10232744 Quote

  Ik wist helemaal niet dat dit niet mocht. Bij zijn eerste vacc heb ik hem dus gewoon aangehad. Bij de tweede sliep hij we al niet meer in.

   

  Succes! 


  CAM
  Bijdrager
  #10232818 Quote

  Wij hebben onze zoon in slaap laten vallen in zijn puckababy (regelmatig gecontroleerd natuurlijk). Hij had geen koorts en toen hij goed sliep hebben we hem uit zijn puckababy gehaald. Rond half 4 ’s nachts werd hij wakker en voelde goed aan en hebben hem toen weer in zijn puckababy gelegd. Zo hebben we het ook gedaan met die hele warme dagen omdat hij gewoon niet goed slaapt zonder puckababy. 

  #10232826 Quote

  Bedankt voor jullie reacties. Hij is inmiddels geprikt. Het advies was om hem alleen overdag aan te doen omdat je er dan bij bent en het kleine slaapjes zijn. Snachts mocht niet omdat je zelf ook slaapt en hij ook lang slaapt waardoor je koorts niet snel genoeg opmerkt. We gaan meemaken hoe dit gaat lopen. Nu ligt hij lekker op mijn borst te slapen. Arm ding ❤

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct