Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Inkomensafhankelijke Combinatiekorting Ervaringen

This topic has been reported for inappropriate content

 • Auteur
  Berichten

 • JLG
  Bijdrager
  #10199132

  Hoi Allemaal,

   

  Ik ben heel benieuwd of iemand al ervaringen heeft met de inkomensafhankelijke combinatiekorting? Ik heb er ergens wat over gelezen maar voor ons zou dit pas vanaf volgend jaar gelden. Iemand wellicht met een eerder kindje hier al gebruik van gemaakt en is het inderdaad best veel geld wat je terugkrijgt? Wat is de reden dat je hier recht op hebt vraag ik me af en kan je als je aan de voorwaarden voldoet dit elk jaar tot de 12de leeftijd van je kindje dit aanvragen? Nieuwsgierig naar jullie ervaringen!


  CNK
  Bijdrager
  #10199167 Quote

  Hoi JLG

  wij hebben deze korting dit jaar voor het eerst ontvangen , ik wist er niet eens van 😉  ik kwam er  tijdens de aangifte erachter dat we ineens best wat geld terug zouden krijgen. Ik heb toen de belastingdienst gebeld of dit wel klopte ( voor we weer alles terug moesten betalen) er is me toen verteld dat je iid tot 12 jaar een bedrag tussen 1000 en 2000 euro per kind krijgt ( inkomens afhankelijk) en als je kind meer als een half jaar op hetzelfde adres heeft gewoond 

  Leuk en onverwachts extraatje! 🙂

   

   


  JLG
  Bijdrager
  #10199178 Quote

  Hoi JLG wij hebben deze korting dit jaar voor het eerst ontvangen , ik wist er niet eens vanik kwam er tijdens de aangifte erachter dat we ineens best wat geld terug zouden krijgen. Ik heb toen de belastingdienst gebeld of dit wel klopte ( voor we weer alles terug moesten betalen) er is me toen verteld dat je iid tot 12 jaar een bedrag tussen 1000 en 2000 euro per kind krijgt ( inkomens afhankelijk) en als je kind meer als een half jaar op hetzelfde adres heeft gewoond Leuk en onverwachts extraatje!

   

  Oh fijn! Dat stond dus standaard al bij de aangifte verwerkt? Moet je dat op een bepaalde manier aanvragen of aanvinken of gaat dit automatisch?

   

  #10199407 Quote

  Dat gaat automatisch bij je aangifte indien je een kind onder de 12 hebt. 


  Sylvestertje
  Bijdrager
  #10199408 Quote

  De gegevens in de aangifte zijn al vooraf ingevuld. 🙂 zie https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/inkomstenbelasting/heffingskortingen_boxen_tarieven/heffingskortingen/inkomensafhankelijke_combikorting/inkomensafhankelijke_combinatiekorting voor meer info! 


  CNK
  Bijdrager
  #10199413 Quote

  Het gaat inderdaad automatisch 🙂

  read more image Lees ook: Wat kost het hebben van een kind?

  Pasgeborenmama
  Bijdrager
  #10264714 Quote

  Je kunt het ook maandelijks krijgen als ‘voorschot’, dan moet je een voorlopige aanslag aanvragen. Ik krijg 200 euro per maand ipv 2400 nav de aangifte, zo doet mijn lagere salaris door minder werken niet zo’n pijn 🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct