Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Inleiding

 • Auteur
  Berichten

 • Gbvrlbji
  Bijdrager
  #10513682

  Hoi Allemaal,
  Ik word binnenkort ingeleid, en nu vroeg ik me af hoe het ongeveer in zijn werk gaat, en wat ik me er bij voor kan stellen, doet het pijn? Of hoe voelt het etc.


  ZazouSept
  Bijdrager
  #10513699 Quote

  Meestal wordt je ingeleid met een ballonnetje. Hoe snel het gaat is enorm verschillend van persoon tot persoon. Bij sommige dames valt de ballon er binnen een uur al uit, bij een ander duurt dat veel langer. Soms kunnen de vliezen gebroken worden en komen de weeen meteen op gang maar het kan ook zijn dat je weeenopwekkers krijgt via het infuus. Bij mij heeft hele hele proces geduurd van donderdagavond tot maandag vroeg in de ochtend maar dat is erg lang hoor. Het kan ook een stuk vlotter. Heeft de gynaecoloog geen uitleg gegeven over wat ze van plan zijn in jouw geval?! 


  Gbvrlbji
  Bijdrager
  #10513700 Quote

  Nee de gynaecoloog heeft gezegt dat ik word ingeleid, en dat dat op verschillende manieren kan, en dat het max. Een week kan duren, maar verder eigenlijk niks… niet hoe het gaat of wat ik me er bij moet voorstellen ofzo


  ZazouSept
  Bijdrager
  #10513703 Quote

  Als je verder nog geen ontsluiting hebt is met een ballonnetje het meest gangbaar denk ik. Maar goed, in ben geen gynaecoloog 😉. Hopelijk heb je iets aan mijn bovenstaande ervaring. 

  Je vroeg ook nog of het pijn deed. Ik vond het plaatsen van het ballonnetje wel wat onprettig maar het deed geen pijn. De pijn kwam pas toen de weeenopwekkers flink opgevoerd werden. 


  Littlegirl
  Bijdrager
  #10513708 Quote

  Ik kreeg om 9.00 een ballonnetje, mijn vliezen brakendirect bij het plaatsen dus ik mocht in het zkh blijven. Ballonnetje viel er na vijf uur uit. Weeën had ik wel maar onvoldoende krachtig…
  Om 6 uur savonds kreeg ik weeënopwekkers. Uiteindelijk is ons kindje de volgende dag om 14.00 geboren.

  Tip: neem alvast je koffertje met spullen mee in de auto ☺️ mocht je direct moeten blijven dan hoeft je partner of iemand anders niet weg.. vond ik erg fijn! Alleen even naar de auto op en neer ☺️


  Littlegirl
  Bijdrager
  #10513709 Quote

  Oja… Heel goed ontspannen helpt gewoon enorm! Rustig ademen en alle spieren ontspannen…. Je voelt het… Maar pijn deed het bij mij in ieder geval niet .

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  mirtjemirtje
  Bijdrager
  #10513726 Quote

  Ik ben ingeleid via een ballonnetje. ‘S ochtends rond 10 uur is die geplaatst. Het voelt niet echt fijn maar doet ook geen pijn. Ik had hier flink wat bloedverlies bij, maar dat is zeldzaam. Daarna mocht ik gewoon weer naar huis. ‘S avonds om half 9 is het ballonnetje er uit gevallen. De volgende ochtend om 7 uur moest ik me melden. Ik kreeg elke 4 uur pillen om de bevalling in gang te zetten. Steeds rondom het krijgen van de pillen lag ik aan het ctg apparaat. Om 7 uur ’s avonds begonnen de weeën en rond 9 uur braken mijn vliezen en zette de weeën door. Uiteindelijk is mijn zoon om 23.42 uur geboren met een spoedkeizersnede, maar dat had verder niet zoveel met het inleiden te maken 😅


  MamavanSLN
  Bijdrager
  #10513740 Quote

  Ik ben 3 keer ingeleid. 1e keer kreeg ik vaginaal pilletjes toegediend, om de baarmoedermond te verweken. Na 24uur was er voldoende ontsluiting en konden mijn vliezen gebroken worden. Dan kijken ze even of je lichaam zelf weeën gaat aanmaken. Toen dat na 1,5uur niet gebeurde is de weeënpomp aangezet. Enorme weeënstorm gehad. Bevalling heeft bijna 12uur geduurd.

  De 2e keer konden mijn vliezen gelijk gebroken worden, omdat er al iets van ontsluiting was. Even gewacht op natuurlijke weeën maar toen dat niet gebeurde ging de weeënpomp weer aan. Nu geen weeënstorm gehad, dus deze bevalling ging prettiger. In iets minder dan 8uur bevallen.

  De 3e keer zag ik er enorm tegenop. Eerst gevraagd om een ruggenprik. Pas toen die zat vliezen gebroken en weeënopwekkers erin. In 4 uur bevallen. Ideaal zo met ruggenprik vooraf!


  Ma Belle
  Bijdrager
  #10513742 Quote

  Ik ben zelf ook ingeleid, bij 42 weken. Ik was totaal onvoorbereid, de gynaecoloog had mij ook heel weinig uitleg gegeven. Iets wat mij tot op de dag van vandaag (nu 31 weken zwanger van de 2e) eigenlijk nog steeds dwars zit. 

  Laatst heb ik de podcasts van mom&co ontdekt, en 1 daarvan ging over inleiden. 

  Ik vond dat toch heel fijn om eens te horen, omdat er veel herkenning was.

  https://castbox.fm/vb/351785288 

  Ik zou je toch ook vooral adviseren om naast hier om advies te vragen, je verloskundige te vragen hoe het precies gaat, maar ook even de ‘normale gang van zaken’ op te zoeken via Google oid. Zodat je wel enigszins voorbereid bent. 

  Ik heb zelf, omdat na 2x balloncatheter, vliezen breken en 4 uur oxytocine pomp aan nog steeds de ontsluiting niet was gevorderd, en ik rugweeen had van 1,5 minuut per keer, met 30 sec rust tussendoor, gekozen voor een ruggenprik. Dat heeft me heel erg goed gedaan omdat ik nog 8 uur heb gewacht op volledige ontsluiting, zonder pijn. En daarna nog 2 uur geperst. 

  Het loopt bij ieder anders, maar het is wel fijn als je weet dat weeenopwekkers heftige weeen geven die anders voelen als natuurlijke weeen, en daardoor soms minder goed te dragen. Wees dus niet te stoer, en vraag vooral om ondersteuning daarin, als je denkt nog een tijdje door te moeten. 

  Succes meid!!! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct