Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

insuline spuiten waardes nog veel te hoog

 • Auteur
  Berichten
 • #5715413

  hallo mijn dochter is 31 weken zwanger en moet nu 3x insuline spuiten maar haar waarde blijft steeds te hoog ze eet amper omdat dan de waarde laag blijven maar ja dat is niet te doen natuurlijk en iedere keer als ze gegeten heeft en de waarde weer te hoog is word ze helemaal gek ze begint het nu op te geven en wil niks meer heeft iemand hier ervaring mee? een bezorgde moeder

   

   

   

   

   

  #5715426 Quote

  Goedeavond

  ik gebruik ook insuline.. wat ze kan proberen is om de hoofdmaaltijden koolhyldraden te eten zodat ze hiervoor kan spuiten. Wilt ze een tussendoortje kan ze beter iets arms nemen zoals komkommer worteltjes etc met een lekker dipsausje is dat best te doen… probeer met tussendoortjes niet boven de 20khl uit te komen …

   

  succes groetjes

  #5715431 Quote

  dank je wel

   


  JM Outmans
  Bijdrager
  #5717627 Quote

  Het beste is om te zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door op de voeding te letten. Snelle suikers dus vermijden en ook beter geen losse koolhydraten eten. Beter de koolhydraten combineren met wat eiwit en vet, om pieken te vermijden. Dus bijvoorbeeld fruit met yoghurt.

  Weinig eten bevordert juist de aanmaak van stresshormonen in je lichaam en kan ontregelend werken op de insulinehuishouding. Beter is het om te zorgen voor volwaardige voeding, met voldoende eiwitten en groenvoer en regelmatig eten maar ook weer niet te vaak.

  Ook allerlei stoffen als vitamine D, vitamine B, omega 3 en magnesium zijn belangrijk bij diabetes. Vitamine B bijvoorbeeld helpt voor de omzetting van vetten, koolhydraten en eiwitten. Omega 3 helpt de insulinegevoeligheid te vergroten. Het is goed voor de moeder zelf maar ook voor het kindje.

  Een natuurlijk middel dat de insulinehuishouding helpt is D-chiro-inositol. Nooit in plaats van medisch hulp natuurlijk.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct