Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Invloed overgewicht bij zwanger worden?

 • Auteur
  Berichten

 • Sunny
  Bijdrager
  #5693955

  Hoi dames!

  ik heb een vraag over wat de invloed is van overgewicht bij proberen zwanger te worden. Wat zijn jullie ervaringen?

  heeft het langer geduurd, maakte het geen verschil of ben je gaan afvallen en toen wel zwanger geraakt? Ik ben gewoon nieuwsgierig, snap wel dat jullie ervaringen niks over mij zeggen, maar toch.

  ik kon verder geen topic vinden hierover. Natuurlijk begrijp ik dat een gezond gewicht beter is over het algemeen en dat volgens google etc stress, onder en overgewicht ed van invloed kán zijn op je vruchtbaarheid.

  ik zit nu in de derde ronde voor ons eerste kindje en ga denk ik kijken of ik mijn eisprong kan vinden met ovulatietesten.

  alvast bedankt! Groetjes Sunny


  Nail89
  Bijdrager
  #5693967 Quote

  Hallo,

  Het kan mogelijk invloed hebben op je vruchtbaarheid maar ik ken zat mensen met overwicht waarbij het zonder problemen lukte.

  Ik zelf ben voor mijn zwangerschap 8 kilo afgevallen en ik denk dat een gezond lijf beter functioneert. Dus gezond eten en veel bewegen, het is de moeite waard om het te proberen toch?

  Als je overwicht heb, heb je daar tijdens je zwangerschap ook meer last van..

  Succes!


  Kathleen
  Bijdrager
  #5693969 Quote

  Het is bij mij niet van invloed geweest met zwanger raken 🙂 Met 3 maanden was het raak!

  Ik denk dat het vooral heeft te maken met hoe ”’lekker” jij in je vel zit en of je veel stress ervaart, of je verder wel alle benodigde vitaminen binnen krijgt etc.

  Ik ben nu 34 weken en nu merk ik wel dat de extra kilo’s die ik al meedroeg echt in de weg gaan zitten.. dat dan weer wel 😉

  m.a.w. doe lekker waar jij je goed bij voelt!


  Sunny
  Bijdrager
  #5694034 Quote

  Bedankt voor jullie reacties. Het kan zeker geen kwaad om af te vallen, ik ben nu ook geleidelijk 9 kilo afgevallen en wil zo mooi doorgaan.

  Wel fijn om te horen dat het dus wel goed kan gaan, ik zit in principe goed in mijn vel maar ik wil wel graag afvallen wat dus ook gebeurt. Gefeliciteerd Kathleen, rond de 34 weken zit het sowieso wel wat in de weg toch;) succes met de laatste weken iig! Is het jullie eerste kindje?

  In de derde ronde raak tekent ws elke vrouw voor, wie weet kan ik me straks bij je aansluiten haha en anders brengen we nog wat geduld op. Verder ben ik hartstikke gezond voor zover ik weet.

  groetjes


  Britt Luna
  Bijdrager
  #5694044 Quote

  Hoi Sunny,

  Ik heb zelf ook zwaar overgewicht en heb er erg lang overgedaan om zwanger te worden, 2 jaar ongeveer. Geen idee of dit met mijn overgewicht te maken had of misschien wel met mijn partner die wat ouder dan mij is. We hebben dit nooit laten testen ofzo. Inmiddels ben ik net ongeveer 10 weken zwanger (morgen mijn eerste echo dus ik weet niet helemaal zeker), toeval of niet maar ik was wel 8 kilo afgevallen. Ik geloof wel dat mijn overgewicht in ieder geval niet geholpen heeft en ook nu maak ik me wel erg veel zorgen, wat voor consequenties mijn overgewicht  voor mijn baby heeft. Ik hoop uiteraard dat het je lukt een kindje te krijgen!! En begin gewoon met gezond eten en langzaam afvallen: dit kan in ieder geval alleen maar helpen!

   

  Liefs Britt


  Sunny
  Bijdrager
  #5694047 Quote

  Hoi Britt, iig bedankt voor je reactie.

  het heeft bij jullie wel lang geduurd maar gelukkig toch gelukt. Gefeliciteerd meid! Heel spannend zo’n eerste echo, veel succes en hopelijk is het allemaal goed voor zover ze dat al kunnen beoordelen. Dat je bent afgevallen is knap hoor, het is niet makkelijk en ik geloof ook wel dat het sowieso niet mee helpt. Aan wie het heeft ‘gelegen’ weet je idd niet zeker nu maar ik begrijp die keuze ook wel. Het medische traject heeft ook z’n nadelen denk ik. Mocht je er zin in hebben, laat dan even weten hoe het ging. En geniet ervan nu je in verwachting bent.

  Ik krijg vandaag of morgen ovulatietesten binnen, wil graag kijken of ik de ovulatie kan spotten want mn cyclus is rond de 33 dagen ong en zit nu op dag 12. Ben er nog niet heel intensief mee bezig maar aan het eind vd cyclus wel steeds meer merk ik haha.

  bedankt, groetjes

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool
  #5694728 Quote

  Bij mij heeft mijn overgewicht totaal geen invloed gehad.

  Was binnen 1,5 maand zwanger. Ben verder gezond, alleen mijn gewicht is aan de hoge kant. Verder lette ik voor mijn zwangerschap al op mijn voeding en sportte ik 4 keer in de week.


  famkeMK
  Bijdrager
  #5694735 Quote

  Hey Sunny,

  2 jaar geleden gestopt met de pil omdat we graag zwanger wilden worden. In die 2 jaar tijd flink aangekomen. Omdat ik niet lekker in mijn vel zat ben ik mei 2016 met het straight away dieet begonnen. Mijn dieet coach vertelde dat er een aantal vrouwen met een kinderwens, zwanger zijn geworden tijdens het dieet. Fingers crossed! 8 kilo kwijt en lekker bezig. Tot ik dacht ik had al een dikke week geleden ongesteld moeten worden. Toch maar een test gedaan…zwanger!! Nu 7 weken. Een droom die uitkomt na 2 jaar. Super blij! Ik denk dus echt dat het met elkaar te maken heeft.

  Succes meid!

  Groetjes M


  Sunny
  Bijdrager
  #5694789 Quote

  Goh ja, zo zie je maar weer dat het bij iedereen anders is. Gefeliciteerd M! Geniet ervan en al ideeën hoe je het gaat vertellen?:)  Ik blijf ook afvallen, het is sowieso goed. Deze maand helaas moeten overslaan. Dus we gaan in aug weer proberen.

  Groetjes Sunny

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct