Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Inwendige Echo

 • Auteur
  Berichten

 • Mars
  Bijdrager
  #10496925

  hoi allemaal, 

   

  deze week heb ik de eerste echo, ben dan ongeveer 7+4 en de echo word dus inwendig ( eerste echo bij die praktijk altijd stond op de site ) 

   

  maar ik ben er toch best wel zenuwachtig voor… wat waren jullie ervaringen? doet het pijn of stelt het niets voor ? 

  #10496927 Quote

  Hoi hoi,

  Bij mij deed het helemaal geen pijn. De gynaecoloog zei dat ik moest ontspannen, dat deed ik dus ook en daardoor deed het geen pijn.

  Succes en gefeliciteerd 🥰


  Mateke
  Bijdrager
  #10496928 Quote

  Ik heb tijdens het traject om zwanger te worden maandelijks een inwendige echo gehad. Stelt niks voor, doet helemaal geen pijn, hoor 😁


  MammavanJ
  Bijdrager
  #10496929 Quote

  Ik heb meerdere keren een inwendige echo gehad (eerste keren ivm miskraam, maar laatste keer gewoon omdat ik nog niet zo ver was toen). Het heeft nooit pijn gedaan, ik heb er geen last van gehad en het voelde hoogstens een beetje gek. De verloskundige gaf bij mij aan dat ze het bijna altijd doen om onterechte teleurstelling te voorkomen (met een uitwendige echo is soms niks te zien terwijl er gewoon een kloppend hartje is maar dat pas duidelijk wordt na de inwendige echo).

  Lang verhaal kort: qua pijn stelt het echt niets voor. En als je vervolgens naar dat scherm kijkt en dan een kloppend hartje ziet -soms niet meer dan 2 streepjes die tegen elkaar aan bewegen- dan vergeet je helemaal dat het echo-apparaat in je zit. 


  KB
  Bijdrager
  #10496944 Quote

  Het is simpel, als penetratie geen pijn doet, geldt dat in principe ook voor de echo. 😊 Het is een smalle staaf, en ze doen uiteraard gewoon voorzichtig. Ik heb het zelf ook meermalen meegemaakt, stelt echt niets voor. Dus geen zorgen 😊


  Littlegirl
  Bijdrager
  #10496972 Quote

  Oew spannend! De echo zelf stelde bij mij niks voor. Ik vond het wel even gek… Maja ze zal de boel wel vaker te zien krijgen 🤣 ik heb het destijds gewoon uitgesproken en toen zei ze lachend : “ik snap heel goed hoe vreemd dit voor je is, helemaal omdat je nog geen buikje hebt. Maar ik doe dit dagelijks en heb er al zoveel gezien…” Toen moest ik wel grinniken en zag ik voor het eerst ons kindje. Ik was spontaan vergeten wat er beneden gebeurde en was smoorverliefd op die kleine wurm in mijn buik 😍 er kwam niks zinnigs meer uit behalve “aaaaaaw”

  Gefeliciteerd met je zwangerschap en hopelijk heb je een mooie echo!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  MamaE
  Bijdrager
  #10497019 Quote

  Hoi! ik had ook mijn eerste echo inwendig, ook geloof ik rond dezelfde termijn. 
  Het is mij alles meegevallen, het voelde even ongemakkelijk in het begin maar deed absoluut geen pijn en de verloskundige was heel lief en stelde me goed op mijn gemak. En zodra je een kloppend hartje ziet op het scherm ben je alle ongemakken vergeten!

  Succes en veel plezier!


  Zwindo
  Bijdrager
  #10497050 Quote

  Ik zit zelf in een medisch traject en heb afgelopen week denk ik 4 inwendige controle echo’s gehad. Ik heb zelf de hoogste graad van endometriose met een endometriose cyste op mn linker eierstok waardoor die kant iets gevoelig is als ze die zoeken met een echo. Verder is het even gek dat er iets naar binnen gaat, maar doet het echt geen pijn. Het is zoals hierboven omschreven wordt vergelijkbaar met een penetratie. Succes en hopelijk een mooie echo!

  #10497053 Quote

  Hoi,

  Het geeft enkel een ongemakkelijk gevoel aan de binnenkant van je baarmoeder. Ik ben dit inmiddels gewoon omwille van medisch traject maar het valt reuze mee, echt waar.

  Rustig in en uit ademen en aangeven aan je gynecologe dat je dit spannend vindt 🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct