Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Is dit begin vd bevalling?

 • Auteur
  Berichten

 • Spookie
  Bijdrager
  #10498104

  Dag dames,

  Vandaag 39w2d, sinds vanmorgen een soort zeurende menstruatie-achtig lage rugpijn die doortrekt naar m’n onderbuik. Af en toe echt pijnlijke steken die ik soort van weg puf. Nu net slijmprop verloren en de afgelopen 24 uur al 3x ontlasting gehad.. Is dit het begin?! Ik hoop het zó want het is serieus best pijnlijk al de hele dag, dus laat de echte bevalling maar beginnen. Ben benieuwd of mensen dit herkennen en of bevalling toen inderdaad snel begon…


  CoVo
  Bijdrager
  #10498108 Quote

  Ja! Dit is zeker herkenbaar voor mij. Ik had op 40+2 zo’n dag, inclusief ontlasting, die avond m’n slijmprop verloren, die nacht begonnen de weeën en 40+3 is mijn zoontje geboren.

  Spannend!!


  Lewis
  Bijdrager
  #10498115 Quote

  Ik had de eerste dag uren lang menstruatieachtige krampen die kwamen en gingen. Niet superregelmatig. Elke 5 tot 15 min. Dat bleek na inspectie 4 cm ontsluiting te zijn. Ik vond het niet erg pijnlijk, maar ik voelde me er gewoon niet lekker van. Ook was ik snel van mn stuk. 

  Maaaaaar diezelfde krampen had ik al een week of twee af en toe. En toen betekende het nog niks. Ook twee keer eerder in de zwangerschap aan de bel getrokken om datzelfde gevoel, en ook toen was het nog geen ontsluiting gelukkig. Ik had een verkorte baarmoederhals dus er was risico op vroeggeboorte. Vandaar dat ik er alert op was. Maar die laatste week riep ik al dat het niet lang meer ging duren, 34 weken was ik toen. Met 35 weken geboren. Dus ik voelde wel aan mn lijf dat het deze keer anders was. Toch was ik erg verrast dat het die laatste dag wel ontsluiting betekende! 

  In de dagen ervoor heb ik ook best wel wat op de wc gezeten met dunnere ontlasting, terwijl ik de hele zwangerschap moeilijk kon poepen. 

  Ik hoop het voor je! Laat de verloskundige even checken anders.


  Juliatje
  Bijdrager
  #10498119 Quote

  Zo begon het voor mijn beste vriendin!! 8 uur later had ze haar zoontje in dr armen 😍 Weet niet hoe het nu gaat? Maar zal even de verloskundige contacten.


  Aatje
  Bijdrager
  #10498133 Quote

  Zou zeker kunnen, bij mij duurde het zo 2,5 dag met die krampen voordat het zover was.. hoop voor jou sneller 😉


  RomyVM
  Bijdrager
  #10498134 Quote

  Zou heel goed kunnen hoor, zeker nu je je slijmprop in 1x kwijt lijkt te zijn en ook al wat moet wegpuffen. Grote kans dat het vannacht doorzet.. wie weet! Succes!!!

  Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?

  WonderAn
  Bijdrager
  #10498135 Quote

  Kan heel goed!
  Ik verloor drie dagen voor de bevalling iedere dag een gedeelte van de slijmprop en op de dag dat de bevalling begon had ik hele lage rugpijn (leek in eerste instantie alsof ik last had van mn darmen). Dit mondde drie uur later uit in heftige rugweeën. Dús het was zeker een voorteken 😊


  Spookie
  Bijdrager
  #10498143 Quote

  Bedankt allemaal! Zo spannend! 🙂


  Jippie
  Bijdrager
  #10498155 Quote

  Daar lijkt het wel op inderdaad. Hier op een zondagnacht de prop verloren en ook menstruatie achtige krampen en regelmatig ontlasting. Uiteindelijk zetten de weeën dinsdagavond pas door en woensdagochtend geboren.
  Succes!!!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct