Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Is Het Heel Erg Om Af En Toe Een Wijntje Te Drinken

 • Auteur
  Berichten
 • #10433770

  Hi dames,
  Ik drink af en toe wel een glaasje wijn, ook tussen ovulatie en menstruatie, zou dit de innesteling kunnen beïnvloeden? Ofzo?

  #10433771 Quote

  Toen ik zwanger was absoluut niet hoor!

  #10433775 Quote

  Ik zou het een verloskundige vragen, volgens mij beïnvloed alcohol wel je vruchtbaarheid (zowel bij mannen als vrouwen).
  1 glaasje zal vast nog wel meevallen, maar dat kan een verloskundige je misschien beter vertellen. 
  En het is ook aan jezelf waar je je goed bij voelt, je wil je achteraf ook niet schuldig voelen als je zwanger bent geworden. 

  #10433785 Quote

  Ik heb begrepen dat dat echt niet zo erg is. Sowieso niet voor de vrucht, die voedt zich de eerste 6 weken uit het dooierzakje. Maar voor de zekerheid kan je het natuurlijk aan de verloskundige vragen!


  Spookie
  Bijdrager
  #10433788 Quote

  Volgens mij zijn er heel veel vrouwen die tussen de ovulatie en positieve zwangerschapstest nog alcohol drinken. Ik zou me niet laveloos drinken, maar verder niet al te veel zorgen om maken hoor!


  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10433791 Quote

  De eerste paar weken van je zwangerschap krijgt het vruchtje niks binnen van wat je zelf eet en drinkt. Dus mocht je toch zwanger geworden zijn en je hebt een wijntje gedronken, dan hoef je je daar absoluut geen zorgen om te maken.
  Van af een toe een wijntje zal je vruchtbaarheid toch niet omlaag kelderen? Dus als je houdt van af en toe een wijntje, moet dat kunnen lijkt me.

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  RomyVM
  Bijdrager
  #10433794 Quote

  Ik heb 2 dochters, bij beide was ik in ronde 2 zwanger. Ik heb bij allebei gewoon alcohol gedronken totdat ik een positieve zwangerschapstest had, met ruim 4 weken zwangerschap.

  Zelfs de avond vóór de zwangerschapstest nog een wijntje gedronken, zo van: Als de test morgen positief is, is dit mn laatste wijntje de komende 9 maanden en daar geniet ik nog even keihard van!

  Ik was snel zwanger en mn kids zijn kerngezond hoor, dus t heeft geen effect gehad!


  StephW
  Bijdrager
  #10433822 Quote

  Ik deed er niet moeilijk over hoor, als het toevallig zo uitkwam.. op t moment dat ik een positieve test in handen had natuurlijk niet meer.


  Elisabethadriana
  Bijdrager
  #10433825 Quote

  Ik heb het wel gedaan hoor zo lang ik niet wist of ik zwanger was! Nog lekker even genoten met manlief, vrienden en familie (al is dat nu wat lastiger tijdens de coronacrisis). Ik denk dat het ook heel erg belangrijk is om te blijven genieten tussen alle heisa door, want eerlijk is eerlijk, al sta je er nog zo luchtig in, in je achterhoofd heb je iedere keer weer de vraag, zal het nu dan gelukt zijn!? En dat zorgt toch voor stress. Dit hoef je natuurlijk niet op te lossen met liters drank hahaha maar geniet gewoon nog even van alles wat je straks niet meer mag doen! Als er een goede bevruchting heeft plaatsgevonden wordt die niet zomaar afgebroken, meestal is er dan al meer met met de aanleg van het kindje en is dit niet alcohol gerelateerd. Zodra ik wist dat ik zwanger was (2 dagen voor NOD) heb ik geen druppel meer gedronken, ben nu 23 weken zwanger en tot nu toe een voorspoedige zwangerschap zonder problemen (op wat misselijlheid na de eerste weken). Heb ook nooit spijt gehad van de paar glaasjes wijn die ik nog heb gedroken vlak voor mijn zwangerschap!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct