Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Iui Behandelingen Miskraam Zwanger Worden

 • Auteur
  Berichten
 • #10561686

  Hoi dames,

  Graag wil ik mijn verhaal met jullie delen en hebben jullie wellicht tips om positief te blijven denken voor ons traject.

  Mijn vriendin en ik zitten in een IUI traject om onze kinderwens te realiseren. Ik word geïnsemineerd in mijn natuurlijke cyclus zonder hormonen oid. In januari kreeg ik mijn eerste poging en deze was direct raak. Helaas bleek op de eerste echo wel een vruchtzakje te zitten maar geen vruchtje. Ik heb er toen voor gekozen om medicatie te nemen om de miskraam opgang te helpen, dit vond ik best pittig en deed veel pijn, maar we hadden zoiets van zodra we dit hebben doorstaan, kunnen we weer door! Ongeveer 5 weken na de miskraam kwam mijn cyclus weer opgang, dus we mochten voor poging 2. Helaas was deze niet geslaagd. Ik begon langzaam wel het vertrouwen in mijn lichaam te verliezen want ik dacht, huh? Hoezo nu niet? Uiteindelijk door naar poging 3. En ja hoor, na de 2 wachtweken een positieve test. Helaas begon ik na 4 dagen bloed te verliezen en dacht ik direct, dit is niet goed. De arts kon helaas nu nog weinig doen want op een echo zouden ze nog niks kunnen zien. Maar ik verloor weliswaar zoveel bloed als in een normale menstruatie met wat stolsels dat ik niet het idee heb dat dit goed kan zijn. Aankomende week weer een belafspraak staan om te bespreken hoe het ervoor staat, maar ik ga er vanuit dat dit een vroege miskraam is geweest.

  Nu gaan wij over een maandje precies op vakantie en willen we daar eerst even rustig van genieten om daarna het traject weer op te pakken.

  Ergens zeg ik tegen mezelf dat ik best trots mag zijn op mezelf dat van de 3 IUI behandelingen er 2 geslaagd waren. Toch bekruipt de gedachten vooral van waarom krijg ik 2 miskramen? Wil mijn lijf het niet? Het geeft behoorlijk wat onzekerheid en verdriet uiteraard.

  Ik hoop dat ik de komende weken even mijn rust kan vinden om daarna weer positief door te gaan.

  Zijn er vrouwen die mijn verhaal enigszins herkennen en wellicht tips hebben om hiermee om te gaan? Ik wilde mijn verhaal vooral delen omdat ik merk dat ik het fijn vind om het van me af te schrijven en daarnaast wilde ik graag mijn verhaal delen om ook aan te geven dat we niet alleen zijn en elkaar kunnen steunen.

  Liefs, M

  #10562337 Quote

  Hallo M,

  Wat verdrietig dat het 2 maals wel gelukt is maar er helaas niets uit voort is gekomen. Ik begrijp je volkomen en voel met je mee. Het voelt als of je lichaam je in de steek laat.

  Misschien kan ik mijn verhaal met je delen om je zo toch wat om te vrolijken en positief te blijven. 

  Mijn partner en ik hebben na 2 jaar proberen ook een bezoekje gebracht aan het ziekenhuis en na alle onderzoeken kwam er ook uit dat het IUI traject voor ons het beste was. Hormonen spuiten met pregnyl voor de eisprong, wat een rotzooi die hormonen! 

  De eerste maand gingen we er vol voor, liet alles staan wat maar enigzins slecht voor mijn lichaam zou kunnen zijn. Genieten? Nee! Zolang het maar zou aanslaan. Na 2 weken op het wachtbankje te hebben gezeten kreeg ik helaas toch de menstruatie, wat was ik teleurgesteld. Maar toch gingen we weer met volle moed aan de 2e behandeling starten. En JAWEL, een positieve test. Helaas werd ik na 1 week toch weer ongesteld waarin de moed ook weer in me schoenen zakte. Daarna heb ik besloten om WEL te gaan genieten, even helemaal nergens aan denken en het maar gewoon te ”laten gebeuren” en maar kijken wanneer me lichaam er wel goed op zou reageren, en weet je wat? Zwanger! 7 weken.

  Vanaf het moment dat ik alles van me af liet glijden voelde ik me zo bevrijd.

  Vanaf nu raad ik ook iedereen aan om er niet iedere keer mee bezig te zijn en juist te gaan genieten. Je zal merken dat je daardoor lekkerder in je vel gaat zitten en je lichaam het uiteindelijk wel accepteerd. Geef niet op, nooit! Ook jullie gaat het lukken!

  Mijn kleine wonder is inmiddels al weer 5 maanden.

  Het is jullie gegunt!

  X

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct