Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

IUI (clomid + Ovitrelle combi)

 • Auteur
  Berichten

 • LittlePenguin
  Bijdrager
  #10473883

  Hallo meiden, Afgelopen donderdag heb ik mijn eerste IUI gehad. Daarvoor heb ik 5 dgn (2x50gr) clomid gehad. Dit resulteerde in 2 mooie eitjes. Woensdag heb ik de Ovitrelle gehad. VCM score van mijn vriend was ook goed (2.7, moet minimaal 0.8 zijn). Dus je kunt zeggen dat dit de ideale omstandigheden zijn voor een zwangerschap.  Slagingskans op zwangerschap met IUI is maar 10% per keer heb ik begrepen.  Nu ben ik heel benieuwd naar meiden die hetzelfde traject hebben afgelegd en hierdoor zwanger zijn geraakt. Hoeveel IUI pogingen waren bij jullie nodig voor een zwangerschap? Ik weet dat het niks zegt over mijn kansen, maar op een ander forum lees ik toch best veel meiden die na de eerste IUI poging werden verrast met een zwangerschap. Dus ben heel benieuwd of ik dit beeld ook hier zal terugzien! 

  Graag hoor ik ook jullie ervaringen. Ik heb regelmatig last van kramp nu, niet geheel kunnen uitplassen. Ik heb geen idee of dit komt door de Ovitrelle. Van de clomid had ik geen bijwerkingen. 


  Mootje
  Bijdrager
  #10473906 Quote

  Hoi wat spannend dat jullie het IUI traject in zijn gegaan. Ik heb zelf ook dit traject achter de rug en ben bij de 2e behandeling zwanger geraakt. Helaas is dit een missed abortion geworden. Daarna nog 7 behandelingen gehad en opnieuw zwanger geraakt. Inmiddels heb ik een mannetje van bijna 4 weken in de box liggen. Ik heb het traject met hormoonstimulatie gevolgd Gonal-f en Pregnyl. Voorafgaand ook een half jaar Clomid gebruikt, HSG gehad en diverse andere onderzoeken. Uiteindelijk bijna 3 jaar in het medisch traject gezeten.
  Ik hoop voor jullie dat het snel raak is! 🤞🏻🍀

  #10473947 Quote

  Hallo LittlePengiun,

  Ik zit zelf nu ook in mijn 2e iui traject. Bij de eerste poging is het helaas niet gelukt. De eerste dag met spuiten was gestart op 21 juni. Ik heb de eerste cyclus 75 IE Gonal f gespoten tot en met de 11de cyclusdag, daarna had ik een echo met een rechtereiblaasje van 17 mm, linker was iets boven de 10 maar niet groot genoeg. 17 mm was voldoende om iui door te zetten, ik moest pregnyl spuiten en 39 uur later iui. Normaliter heb ik een kortere cyclus van 24 dagen maar dit keer had ik een langere cyclus van 27 dagen. Op 14 juli ging ik voor 2 uurtjes bloeden, maar ging niet verder vloeien. Had ook niet dezelfde menstruatiekrampen. Ik voel ze altijd opkomen in mijn linkerbeen. Daarna ben ik de hele dag niet meer gebloed. Pas de 15e ging ik bloeden meer buik en beenkrampen. Ik heb altijd een warme kruik en vrouwenmantelthee nodig. Dat was 14 dagen na de iui. Ik was enorm teleurgesteld maar niet iedereen heeft het ook raak in 1ste poging.

  Tweede cyclus verloopt nu raar bij mij. 5de dag van de cyclus begonnen met gonal f 75 IE. Op de 11 dag ging ik voor echo maar de eiblaasjes waren nog te klein, onder de 10 mm, afgelopen vrijdag op de 16e weer geweest, weer te klein. Ik dacht, iui gaat niet meer door, maar de gynaecoloog gaf mij hoop. Ze heeft het overlegd met mijn behandelende arts en sinds vrijdag spuit ik 112,5 IE. A.s. dinsdag heb ik weer echo. Dat wordt mijn 20ste dag. Ik hoop dat mijn eiblaasjes groot genoeg zijn anders is daarna wel over voor deze cyclus. Dus blijven hopen dat het goedkomt.

   

  Ik wil je echt een tip geven. Ga aub niet eerder testen Anders maak je jezelf alleen maar gek. Omdat ik zelf altijd regelmatig menstrueerde ging ik vanaf dag 11 na de iui al beginnen met testen maar zag altijd een negatieve uitslag. Geen dubbele streep. De pregnyl was dus al uit mijn lijf maar je wordt er echt gestresst van. Houd dus aub aan de datum wat de gynaecoloog zegt. Tegen mij is gezegd om 14 tot 15 dagen te wachten. En idd ik was na 14 dagen ongesteld. Dan ga je jezelf ook niet gek maken met elke dag testen. 

   

  Ik hoop dat het voor jou deze poging al lukt. Heel veel succes en sterkte de komende wachtdagen. 

  @mootje, wat prachtig om te lezen. Gefeliciteerd met je mannetje. Dat geeft mij ook zoveel hoop om met iui zwanger te raken. Ik hoop dat dit mijn jaar wordt.

  Een close vriendin van mij heeft 4 pogingen gehad over een periode van 6 maanden. Ze is nu al bijna 2 jaar gezegend met 2 prachtige dochters, een tweeeiige tweeling. Er zijn dus ook hele mooie succesverhalen. Dan heb je eerst niets en dan ineens 2 :).

   


  LittlePenguin
  Bijdrager
  #10474046 Quote

  Hallo Mootje en Gebruiker10342479,

  Bedankt voor jullie vlotte reacties!

  @Mootje: fijn om te horen dat je nu een gezond zoontje van 4 weken hebt! Fantastisch. 

  @Gebruiker10342479: ik was ook even bang voor de dosering. Want ik dacht het kan wel meerdere IUIs duren voordat de dosering goed is van de clomid. Maar dit viel dus mee. Ik hoop voor je dat je morgen goed nieuws krijgt en de IUI door kan gaan! 

  Ik heb mijzelf voorgenomen om minstens twee weken te wachten inderdaad met testen ivm vals positieve testen door de Ovitrelle. De fertiliteitsassiste had het over 16dgn. Dat is voor mij zaterdag 14 aug, maar omdat ik dan een hele dag weg ben wil ik vrijdag de 13de (misschien niet de beste dag :P) testen. Dat is dan dag 15 na IUI. En de 14de heb ik een vrijgezellenfeest van mijn zus en dan zou ik toch wel graag weten of ik een wijntje mag 😉 

  Ik grap met mijn vriend dat ik graag een tweeling zou willen, want dan is ons kinderwens gelijk meteen vervuld. Met die 2 eitjes kan het zomaar gebeuren. Maar ondanks alle grappen mag de hoop niet te groot worden, daarom probeer ik mij mentaal voor te bereien dat de nodige IUIs nodig zijn (en wie weet wel IVF) voor een zwangerschap.

  Uit alle testen en HSG is niks raars naar voren gekomen, ook bij mijn vriend niet. Dus het is niet duidelijk waarom een zwangerschap nog niet is gelukt de afgelopen 2 jr. Hopelijk veranderd de IUI dit. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct