Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

IUI, eerste inseminatie

 • Auteur
  Berichten

 • Slig
  Bijdrager
  #10367017

  Hi dames, 

  Enige tijd geleden schreef ik mijn eerste blog hier. Dat was een blog met aardig wat moed in de schoenen.

  Eerste cyclus 3 follikels helaas en de tweede cyclus had ik 2 cystes. 

  Ik zit nu in de 3e cyclus sinds we officieel zijn gestart. De dosering van de Bemfola was verlaagd naar 50, aangezien het toch iets te hard ging met 75.

  Goede keuze geweest! Ik had er afgelopen vrijdag eentje van 16mm en eentje van 6. Dus op z’n minst 1 volgroeide om vandaag dus de inseminatie te doen. 

  Afgelopen zaterdag de Pregnyl geinjecteerd. 

  Vanochtend met mn partner naar het ziekenhuis om zijn sperma te leveren. Stond hij niet op de afsprakenlijst! Gelukkig kwam het goed, maar toch even wat lichte stress.

  2uurtje later kon ik dan eindelijk gaan liggen voor de eerste inseminatie! Stiekem toch wel een beetje zenuwachtig..

  Ik kreeg wel de mededeling dat zijn zaad niet super was, iets meer dan 1miljoen. Maar genoeg om de IUI door te laten gaan.

  Dus nu is het duimen met 1 eitje en iets verminderd kwaliteit zaad. Maar we houden moed!!

  Iemands nog tips om deze komende 14dgn rustig door te komen? in Corona tijden is afleiding zoeken namelijk ook nog best een uitdaging hihi…


  Verie
  Bijdrager
  #10370085 Quote

  Hoi slig,

  Hoe is het je vergaan? Zaterdag hebben wij de eerste inseminatie.. spannend!

  succes!


  Carolinerkj
  Bijdrager
  #10370140 Quote

  Hoi hoe gaat het bij iedereen het is een beetje rustig op deze topic

  22 okt hadden wij ons 3e iui gehad

  Ik heb vanaf zaterdag af en toe bruine afscheiding ik dacht dit kan wel eens door de innesteling komen want het is 5 dagen voor ik kan testen en dacht zal wel het zelfde gaan als je spontaan zwanger word dus positief dacht ik. helaas vanochtend toch bloed te zien  maar vanaf vanmiddag alweer bijna weg alleen met plassen wat bloed  dit had ik de vorige maand ook en was ik toch even zwanger geweest ze zagen toen op de echo ook wat in de baarmoeder maar bij de echo van 7weken was er niks meer te zien en had ik een vroege miskraam gehad nu vrijdag weer een echo en weet niet zo goed wat i moet doen testen of vragen bij de echo of ze dan ook even willen kijken of alles leeg is ?want ik spuit hormonen en het zou zonde ,ijn als het daardoor mis gaat 


  Slig
  Bijdrager
  #10389097 Quote

  Hi ladies, 

  helaas was de inseminatie niet gelukt. Inmiddels 3e achter de rug en vanochtend helaas ongesteld geworden. Ben echt ff down en de hoop is even ver te zoeken. 

  ivm zijn verminderde zaadkwaliteit gaan we over naar ivf met mogelijk icsi. Nu even een maandje niets en dan gaan we daarmee starten. 

  #10389601 Quote

  Hoi Slig,

  Wat ontzettend balen dat ook de 3e poging niet is gelukt. Ik reageer omdat jouw verhaal heel herkenbaar is voor mij. Wij zijn na twee mislukte IUI pogingen overgestapt op een ICSI traject ook vanwege het verminderde aantallen zaadcellen bij mijn man. Na de tweede en laatste poging had ik het er ook erg moeilijk mee dat IUI voor ons niet zou gaan werken, omdat ik echt de hoop had dat het met IUI zou lukken. Inmiddels zijn we bezig met een ICSI traject en het valt mij ontzettend mee. Bovendien liggen de kansen bij IVF/ICSI veel hoger dan bij IUI. Daar probeer ik me aan vast te houden. Ik wil je heel veel succes wensen met het IVF/ICSI traject! 

  Groetjes


  Billieturf
  Bijdrager
  #10390688 Quote

  Hoi meiden,

  ik ben ook nieuw op het forum gebeuren. Las al een tijdje mee met vanalles maar denk dat ik het toch wel fijn vind om hier steun te krijgen en te geven 🙂

  Zit zelf in een iui met gonal F en ovitrelle traject. Dikke week geleden de eerste iui gehad met onverwacht slecht zaad.. opbrengst na opwerken van 400.000..wel geïnsemineerd maar heb dus weinig hoop voor deze ronde. Wel met 2 eitjes en had net daarvoor mn HSG gehad dus wie weet. Was er wel echt helemaal van over de touren. Al zo lang bezig en dan is dat stomme zaad in een keer slecht.. Dus toen een proef iui gedaan (alleen het opwerken van het zaad om te kijken of het een eenmalig slechte lading was) en toen was het 1,5 miljoen ofzo dus in ieder geval stuk beter. Mn fertiliteitsarts zei dat onder de miljoen heeft iui geen toegevoegde waarde dus als het de volgende keer weer is dat we dan gesprek krijgen over icsi. Waar jullie het ook al over hadden. 
  Ik moet zeggen dat het me toch wel erg zwaar valt allemaal. Ben emotioneel en er zoveel mee bezig. 
  Ik heb ook zo’n last van pijnlijke borsten/tepels al snel na de ovitrelle en het is nu op 10 DPO nog steeds niet over.. ik ben bang dat het gewoon een bijwerking is en dus niks te hopen.

  hadden jullie ook zo’n last?

  Groetjes charlotte

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct