Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

IUI gestart begin januari

 • Auteur
  Berichten

 • Ankie
  Bijdrager
  #10155477

  Hoi dames.

  Ik zal me eerst even voorstellen. Mijn naam is Ankie en ik lees nu al wel een tijdje mee hier om wat meer informatie te krijgen maar nog niet eerder een berichtje geplaatst en/of gereageerd.

  Mijn man en ik proberen nu sinds 2/3 jaar zwanger te worden wat helaas nog niet lukt. Voor deze periode heb ik 5 jaar de prikpil gehad, achteraf had ik dit nooit moeten doen die geef ik nu de schuld van het uitblijven van een zwangerschap maar ach dit terzijde.

  Sinds vorig jaar zomer zijn we mmm ingegaan. Onderzoeken waren positief, zaad van mijn man is hartstikke goed, HSG kwam niks geks uit maar een zwangerschap blijft nog uit. Arts IUI voorgesteld en daarmee dus begin dit jaar mee begonnen. Afgelopen dagen gonal-f 37.5 gespoten en vanavond 23:00 de Ovitrelle. Nu ben ik opzoek naar ervaringen / bijwerkingen (en evt succesverhalen) van deze combinatie dan weet ik een beetje wat me te wachten staat de komende tijd. 

  Liefs Ankie 

  oh en P.S. Ik heb komende vrijdag om 11:00 de inseminatie

   

   


  Silvia-xx
  Bijdrager
  #10155481 Quote

  Ik heb deze combi gebruikt, maar dan met geslachtsgemeenschap. Resultaat: ronde 1 zwanger geraakt en nu 38 weken zwanger 🙂 qua bijwerkingen had ik niet veel last. Maar ik had hiervoor clomid en had hier zoveel bijwerkingen van, dat dit een verademing was! 

   

  Heel veel succes, hopelijk voor jou ook snel goed nieuws! 

  #10157386 Quote

  Hoi Annie.

  Ik heb ongeveer 9 jaar de prikpil gehad. En hier is alles ook prima. Alleen werken wij samen blijkbaar niet( mijn vriend heeft al 2 kindjes)

  Ik heb 14 januari mijn 1e IUI gehad. Ik heb alleen een pregnyl injectie gehad, omdat ik op cyclusdag 10 al een follikel had. En ze toen besloten hebben om 2 dagen later al de IUI te doen. Kwam wel even als een schok.

  Als het deze maand niet lukt dan start ik met de gonal-f injecties. 

  Ik kan je nog niks vertellen over de bijwerkingen.

  Succes hopelijk zijn we allebei zwanger!

  Groetjes


  Tes
  Bijdrager
  #10158304 Quote

  Hoi Annie .

  ik heb ongeveer 10 jaar de prikpil gehad, en wij zijn nu ook al 2 jaar bezig met kinderen krijgen.

  We hebben nu al 4 IUI behandelingen gehad, en tot nu helaas zonder resultaat.

  ik heb vanaf de eerste behandeling Gonal f moeten spuiten. ik had alleen een beetje last van stemmingwisselingen, maar dat viel ook wel mee gelukkig.

  ik zal een dikke duim draaien voor je jullie.

  groetjes


  Ankie
  Bijdrager
  #10162567 Quote

  Haai dames,

   

  Zie nu pas dat er reacties waren onder mijn bericht en dat terwijl ik hier regelmatig ben of check of er een reacties was, heel vreemd.

  Maar dank jullie wel voor de reacties!! 

   

  @tes: Pff lastig om dan nog positief te blijven hè! ik zal ook voor jou een dikke duim draaien dat je positief nieuws krijgt!

   

  @silvia-Xx: Wauw dat is nog eens een positief verhaal. Na 1 poging al meteen zwanger!

   

  @kimberly: hè bah, ik heb die vrees ook dat mijn man en ik gewoon geen match zijn. Voor nu fingerscrossed en hopen dat het voor ons beide toch gegund is.

   

  Helaas zette mijn menstruatie door dus zijn nu bezig met ronde 2 zit vandaag (1februari op dag 2 met spuiten). Ik spuit de gonal-f 37,5IE en dan de Ovitrelle voor de eisprong. 1e ronde weinig bijwerkingen. Deze ronde wel helaas. Vooral echt last van lage rugpijnen en hele dag door misselijk. Hoop dat dit gewoon “maar” bijwerkingen zijn, maar leuk is anders. Voel me niet lekker en vind het ook niet gezellig voor mijn man. Al geeft hij aan dat hij het vooral voor mij niet leuk vind..

   

  groetjes ankie


  Tulipaa
  Bijdrager
  #10162578 Quote

  Ik heb de combi ovaleap en ovitrelle gebruikt, maar dat zijn dezelfde werkzame stoffen als gonal-F volgens mij. Ik had van de ovitrelle vaak wel last, dan was ik een paar uur heel emotioneel. Verder geen bijwerkingen gehad. Uiteindelijk bij de 4e poging zwanger geworden. Ik ben nu 21 weken. Ik heb nu ik zwanger ben wel ontzettend veel last van hormonen. Dat kan liggen aan het hormoonttraject, maar het kan ook toeval zijn. Wij hebben altijd geprobeerd er zo relaxed mogelijk in te staan. De laatste keer had ik op zaterdag IUI en heb ik wel heel bewust rustig aan gedaan dan weekend. S Middags lekker op bed tv gekeken. Er is nooit aangetoond dat dat werkt, maar ik vond het wel toevallig dat het toen net lukte. Veel succes, ik hoop dat het snel raak is en laat je niet te snel ontmoedigen! Het duurt soms even voordat ze de juiste dosering hebben gevonden.

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Ankie
  Bijdrager
  #10162754 Quote

  @tulipaa: Tijdens de 1e periode van spuiten weinig bijwerkingen gehad gelukkig. Nu in 2e periode ineens wel, dit zal ook wel te maken hebben met de opbouw van de hormonen in je lichaam. Maar daardoor is “moeilijker” om er niet vaak aan te denken. 

  Wat fijn dat het bij jullie is gelukt in de 4e poging!! Het is jullie gegund. Als je het niet wil vertellen snap ik dat heel goed maar was er bij jou/jullie iets gevonden waardoor het zwanger niet lukte? 

  Ieder lichaam is anders maar vind het wel fijn om te lezen dat er vrouwen zijn die dmv IUI zwanger zijn geworden! Sowieso fijn om hier ervaringen uit te wisselen. Mijn man en ik praten er wel over hoor, en hij steunt me overal waar hij kan. Maar wij vrouwen voelen elkaar net wat meer aan 😇

  Groetjes Ankie


  Tulipaa
  Bijdrager
  #10162793 Quote

  Bij ons was er geen aanwijsbare oorzaak. Ik ben vrij vlot het traject ingerold gezien mijn leeftijd. Ik was bijna 37 toen ik bij de huisarts eigenlijk toevallig besprak dat we graag een kindje wilden. Hij verwees me direct door naar de gynaecoloog. Daar werden meteen wat testjes gedaan (O.a. ook die akelige HSG). Toen daar niets uit kwam en ik een half jaar later niet spontaan zwanger was (we waren toen een jaar bezig), werd er meteen met IUI en hormonen gestart. 


  Tes
  Bijdrager
  #10163199 Quote

  Hoi allemaal 

  Dit doet mij wel heel erg goed om te lezen dat er toch nog hoop is. 

  Wij zijn nu met poging 5 bezig nu in het hormoon traject bezig. Maar de hoop was wel even weg moet ik zeggen. 

  Bij ons was er ook niks te ontdekken waarom wij niet zwanger kunnen raken. Maar ik ben nu 35 dus daarom zijn ze gelijk gestart met iui behandelingen. 

  Morgen de eerste ego weer. Kijken of mijn eitjes gegroeid zijn. 

  Maar dank jullie wel voor de positie verhalen het geeft mij weer een klein beetje hoop. 

  Groetjes Tes 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct