Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ivf-icsi evaringen

 • Auteur
  Berichten

 • Irisssssss
  Bijdrager
  #10099358

  hoi! Ik was benieuwd of iemand ervaring heeft met icsi in het umcg ? Wij gaan net dit traject in. Net een week decapeptyl injecties achter de rug.. 

   


  Shafalie
  Bijdrager
  #10099371 Quote

  Hoi! Hier zwanger na derde terugplaatsing van 2 blastocystes! Ik heb 2 maanden gonal-f moeten spuiten. Dit omdat ik de eerste keer te weinig eiblaasjes aanmaakte. Te lage dosering dus. Daarna maandje rust moeten houden en toen weer op nieuw begonnen. Ik vond de hormonen spuiten erg meevallen. Was alleen wat kribbiger🤭 n. Uiteindelijk 9 eicellen bij de punctie aangeprikt waarvan 5 stuks goed genoeg waren om ingevroren te worden. Eerste en 2e poging van beide 1 embryo/cryo helaas mislukt. Maar driemaal scheepsrecht zeiden we tegen elkaar en dat klopte🤗 nu bijna 8 weken zwanger. Vind het wel weer heel spannend want het is voor mij 12 jaar geleden dat ik zwanger was. Ik hoop dat het bij jou gelijk raak is na de eerste terugplaatsing. Liefs Rox


  Happy s
  Bijdrager
  #10099399 Quote

  Hier ervaring met ivf na het goed afstellen van de gonal-f 36 eitjes overvolle buik waarvan er 6 goed bevrucht zijn. 

  Poging 1 was direct raak nu bezig voor ons tweede wondertje. Eerst op de natuurlijke manier toch nog eens proberen ander over 4 maanden weer richting het ziekenhuis.

  veel succes 


  Irisssssss
  Bijdrager
  #10099674 Quote

  Bedankt voor jullie reactie! En gefeliciteerd met je zwangerschap !! Wauw! Ik moet volgende week dinsdag heen voor een controle en als alles goed is begin in dan met de menopur . In week 35 staat de punctie gepland! Spannend!! Vonden jullie dat mee vallen? En veel nabezwaren ? Liefs 


  Shafalie
  Bijdrager
  #10100260 Quote

  Bedankt! Zeker spannend de punctie! Ik vond het tegenvallen.. je krijgt een prikje in je bil met een soort kalmeringsmiddel waar je dus rustig van moet worden. Maar bij mij werken dat soort dingen altijd averechts😳 maar goed mannetje was er bij en die kalmeerde mij gelukkig wel😂 ik voelde elke prik in mij eicellen. Het was wel pijnlijk maar niet extreem zeg maar. Daarna de hele dag suf geweest en wel wat napijn. Dat was mijn ervaring. Is bij iedereen verschillend. Ik hoopp dat het bij jou erg mee gaat vallen. Gr en liefs


  JD4
  Bijdrager
  #10100268 Quote

  Hier ook 2x ivf gedaan en nu 26 weken zwanger van een knappe baby boy 😊.

  het hele spuiten is wel te doen, als je maar niet teveel plant, dus en werken, sporten en druk social leven. Wij hielden altijd sociaal die 2 weken helemaal rustig. Dus niks gepland!

   

  punctie is heftig, ik 2e punctie extra pijnstilling gekregen (soort morfine wat nog wel mag voor de eitjes) en dan is het te doen 🙊

  #10202292 Quote

  Duizenden keren heb ik dit forum gelezen. Duizenden keren hoop uit gehaald, dus nu is het pay back time. 

  Na 2 miskramen op de natuurlijke manier, 2 miskramen met ivf via ziekenhuis in het zuiden van het land.

  Nu een gezonde baby dankzij maanden Chinese Acupunctuur bij dr Wen Qin in Tilburg (icm voedingsadvies veel groenten eten en veel water drinken geen kruidenthee plus niet sporten, enkel wandelen en veel rusten, relaxen, meditatie, warme sokken=warme buik, en de buik rust geven, niet rekken en strekken, soepjes van schenkels maken, bio groenten en vlees, af en toe vette vis, niet afvallen eerder een beetje aankomen, mama-vetjes kweken) een succesvolle ICSI bij UZ Gent dr Vandekerckhove. Dit was dus mijn gouden formule. En ik deel hem voor iedere vrouw die mama wil worden want heb alle alternatieve geneeswijzen en boekjes en mindful-achtige trainingen gedaan die er zijn. Niets werkte voor mij (homeopaat, orthomoleculair therapeut eyurveda etc), ga naar dokter wen en volg haar advies. Ze bereidt je nieren-blaas-baarmoeder-eierstokken voor, verbetert de doorbloeding en energie in dat gebied. Ook als je er niet in gelooft blijven gaan en voel het verschil na 6-10 behandelingen in jouw energie en fitheid.

  Gent is de top, eredivisie. Fijne begeleiding, advies buiten de lijntjes, fantastische controles en technisch ver vooruit op NL. Denk bij iedere spuit positief. Fijn ook de verdoving bij de punctie en daarna goed iso-drank drinken des te sneller herstel je. En ja ook weer Chinese acupunctuur om de twee-drie weken. Helpt enorm!!

  Volg altijd je gevoel, heb jij het idee dat het ooit toch gaat lukken, ga dan door. Je hart spreekt altijd de waarheid. Ondanks alle verdriet en teleurstellingen. Luister vooral niet naar anderen. Blijf positief en geloof dat je kindje er op een dag komt, als de timing perfect is. Droom jij over je baby, droom jij dat het lukt dan gaat het ook lukken. Je voelt het zelf het beste.

  Voor alle to be mama’s het gaat lukken hou vol, hou geduld, blijf lachen, lekker eten, knuffelen, genieten van het leven. Hou je ziel gelukkig en blij, jank een potje als het nodig is, leeg je emmertje want het valt niet altijd mee. Bij ons duurde het vier jaar. Ik zou er nooit voor gekozen hebben als ik het van te voren wist, maar straal nu van geluk en kijk achterom met een gevoel van bliss. Sta op na iedere verloren boxwedstrijd en vecht voor je geluk. Want iedere kans is er een. Heel veel succes en een hele warme knuffel aan allemaal.

  Blijf ook tijdens je zwangerschap de acupunctuur doen, ik had geen enkele zwangerschapskwaal dankzij de goede doorbloeding en vochthuishouding. Veel geluk toitoitoi dikke dikke dikke warme knuffel voor allemaal. En nog een tipje doe tijdens je zwangerschap een training van Esther Koppelaar eendaagse workshop stressvrij bevallen echt top. Warme knuffels uit het zuiden.


  Nikkiw
  Bijdrager
  #10204203 Quote

  Ik heb icsi gedaan en qua prikken valt het allemaal mee. Wat hiervoor al is gezegd, plan niet teveel in. Ik kreeg best last van vermoeidheid, maar dat komt omdat je lichaam heel druk bezig is. 

  Ik heb 2 puncties gehad, de eerst vond ik heel heftig en heb de tweede keer onder narcose gedaan. De eitjes lagen bij mij vrij diep. Maar dit kan voor iedereen heel anders zijn, sommige kunnen gewoon een boek in de tussentijd lezen. 

  Van de 2de punctie zwanger geworden en ben nu 33 weken en 4 dagen. 

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct