Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Jaar Na Miskraam

 • Auteur
  Berichten

 • Meetje Tans
  Bijdrager
  #10275848

  Hoi allemaal, 

  Ik ben nieuw hier en na allerlei topics te hebben afgelezen nu graag mijn persoonlijke verhaal. 

  ik ben 26 jaar, heb een dochtertje, na 2 maanden raak na stoppen pil. Vervolgens ook weer na 2 maanden stoppen pil zwanger ( miskraam met 8 weken) 

   Nu is de miskraam alweer ruim een jaar geleden, en wil het maar niet lukken. Ik heb 6 maanden lang ovulatie testen gebruikt, toen besloten los te laten maar tot nu toe 6 maanden lang aan het proberen (zonder ovulatie testen) . Cyclus is vrij regelmatig, 2 echo’s gehad in t zij waarbij ze naar mijn eitjes en baarmoeder hebben gekeken alles in orde. 

  ik ben zo bang dat er iets mis is met mij? Ik weet dat elk lichaam anders is, maar verhalen van lotgenoten doen me goed. Tips zijn uiteraard ook van harte welkom.. 

   

  liefs, een onwijs verdrietige vrouw met een grote kinderwens… 

  #10275858 Quote

  Dat is heel verdrietig wanneer je graag zwanger wilt worden. Ikzelf heb geen miskraam gehad maar bij ons lukte het niet via de natuurlijke weg. Ben je al langs de huisarts geweest voor een doorverwijzing? Bii ons bleek dat mijn man verminderd vruchtbaar was. Met behulp van icsi ben ik toen gelijk twee keer zwanger geworden van mijn twee kinderen. Ik denk dat het heel positief is dat je een regelmatige cyclus hebt en het verder goed lijkt. Ikzelf kreeg in ieder geval weer erg veel hoop in het kinderwens centrum ipv maar thuis proberen. Dat was enorm verdrietige periode voor mij, die onmacht waarom het niet lukt. Succes!


  Meetje Tans
  Bijdrager
  #10280744 Quote

  Bedankt voor je berichtje. 

  in het ziekenhuis konden ze niks vinden waardoor we maar niet zwanger raken. 


  Meetje Tans
  Bijdrager
  #10280746 Quote

  Iemand anders?


  Meetje Tans
  Bijdrager
  #10280755 Quote

  Niemand meer….??


  Zwindo
  Bijdrager
  #10280779 Quote

  Meetje Tans,

  Ik heb maart 2019 een vroege mk gehad. Sindsdien is mijn hele lichaam compleet van slag. Helaas tot op heden ook nog niet zwanger geworden. Dus wat dat betreft geen goed nieuws.

  Ik loop momenteel in een medisch traject. Ik heb sowieso al endometrios wat ik al langer wist en het zit (zover ze op de echo’s konden zien) op een gunstige plek die geen effect zou moeten hebben om zwanger te worden. Echter is na de mk mijn cyclus al over the place. zo is het de ene keer ergens in de 60 dagen en de andere keer rond de 40 of iets minder. Toevallig heb ik vorige cyclus een ronde van 33 dagen gehad en denk ik mijn eisprong te hebben gevoeld in de nacht van 2 op 3 januari. Nou wordt ik momenteel getest op PCOS gezien de onregelmatigheden in mijn cyclus. Nu vertelde een vriendinnetje van mij waarvan haar zus verpleegkundige is. dat het soms wel 1,5 jaar kan duren dat je lichaam na een mk pas weer klaar is voor een nieuwe zwangerschap. Niet het nieuws wat je wilt horen, maar het kan gewoon zijn dat je lichaam tijd nodig heeft.

  Ik probeer alles nu zoveel mogelijk als ik kan los te laten. Hoewel alle zwangerschapsaankondigingen soms best even binnen komen. Los laten en er niet mee bezig zijn is het aller lastigste wat er is. Voor mij is het zo dat ik het geaccepteerd heb dat het langer zal gaan duren en we misschien een beetje hulp nodig gaan hebben. Dus probeer zoveel mogelijk te genieten van de kleine meid die je nu hebt. afleiding te zoeken door leuke dingen met elkaar te doen.

  Sommige vrouwen zijn trouwens ook lyrisch over concieve plus glijmiddel. Ik heb het ook geprobeerd, maar bij ons heeft het dus helaas niet geholpen. Het was het proberen waard. Sommige vrouwen zeggen dat het hun heeft geholpen, dus je zou het gewoon eens kunnen proberen.

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Meetje Tans
  Bijdrager
  #10281160 Quote

  Meetje Tans, Ik heb maart 2019 een vroege mk gehad. Sindsdien is mijn hele lichaam compleet van slag. Helaas tot op heden ook nog niet zwanger geworden. Dus wat dat betreft geen goed nieuws. Ik loop momenteel in een medisch traject. Ik heb sowieso al endometrios wat ik al langer wist en het zit (zover ze op de echo’s konden zien) op een gunstige plek die geen effect zou moeten hebben om zwanger te worden. Echter is na de mk mijn cyclus al over the place. zo is het de ene keer ergens in de 60 dagen en de andere keer rond de 40 of iets minder. Toevallig heb ik vorige cyclus een ronde van 33 dagen gehad en denk ik mijn eisprong te hebben gevoeld in de nacht van 2 op 3 januari. Nou wordt ik momenteel getest op PCOS gezien de onregelmatigheden in mijn cyclus. Nu vertelde een vriendinnetje van mij waarvan haar zus verpleegkundige is. dat het soms wel 1,5 jaar kan duren dat je lichaam na een mk pas weer klaar is voor een nieuwe zwangerschap. Niet het nieuws wat je wilt horen, maar het kan gewoon zijn dat je lichaam tijd nodig heeft. Ik probeer alles nu zoveel mogelijk als ik kan los te laten. Hoewel alle zwangerschapsaankondigingen soms best even binnen komen. Los laten en er niet mee bezig zijn is het aller lastigste wat er is. Voor mij is het zo dat ik het geaccepteerd heb dat het langer zal gaan duren en we misschien een beetje hulp nodig gaan hebben. Dus probeer zoveel mogelijk te genieten van de kleine meid die je nu hebt. afleiding te zoeken door leuke dingen met elkaar te doen. Sommige vrouwen zijn trouwens ook lyrisch over concieve plus glijmiddel. Ik heb het ook geprobeerd, maar bij ons heeft het dus helaas niet geholpen. Het was het proberen waard. Sommige vrouwen zeggen dat het hun heeft geholpen, dus je zou het gewoon eens kunnen proberen.

   

  ah wat een verdrietig verhaal ook weer vanuit jouw kant. Het is allemaal erg moeilijk en dubbel zo vervelend omdat je niets in de hand hebt. Vervelend over je endometriose, laten we duimen dat er geen pcos bij komt kijken! 

  heb je al oculatie testen geprobeerd? Ik ben toen met mijn kleine en de msk zwanger geworden mbh die ovulatie testen. Maar ja die gebruik ik nu ook al een jaar dus…. misschien voor jou een uitkomst?

  en ik heb indd gehoord over die glijmiddel, maar ik ben daar best huiverig over. Ik ben dan ook zo koppig dat ik denk tja, 2 x zonder die glijmiddel zwanger geworden dus gaat bij mij vast niet helpen. Maar ik zal er verdere info over zoeken. Bedankt voor je berichtje, geeft me een ” fijn ” gevoel om te weten dat k niet alleen ben… 


  Zwindo
  Bijdrager
  #10281210 Quote

  Hoi Meetje Tans,

  Ik heb ook ovulatietesten gebruikt maar die deden hele bijzondere dingen bij mij. Ik had vaak 4 of 3 dagen een positieve test. en nu laatste cyclus had ik een positieve ovulatietest toen ik bruinverlies begon te krijgen en ik uiteindelijk ongesteld werd. Ik heb toen de vraag uitgezet of iemand dit al eens eerder te hebben meegemakt. En kreeg een reactie terug van iemand die dus PCOS bleek te hebben, dat dit een effect daarvan kan zijn. Want ovu testen zijn dan niet echt betrouwbaar. Dus ben nu bang dat ik dubbel pech heb.

   

  Er zijn hier echt genoeg meiden die in hetzelfde schuitje zitten. Ik ben zelf ook aangesloten bij het forumonderwerp “voor wie na een half jaar nog niet zwanger is”. Hier worden veel verhalen, onzekerheden, ervaringen en trajecten met elkaar gedeeld. Erg fijn om af en toe je ei kwijt te kunnen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct