Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Jaloers op de baby

 • Auteur
  Berichten
 • #10473886

  Goedemiddag,

  Wij zitten een beetje met onze handen in het haar! We hebben 2 zoontjes, de oudste is nu 2,5 jaar en kan nog niet heel goed praten. De jongste is bijna 4 maanden. De oudste is duidelijk jaloers. Als de jongste maar een beetje je aandacht krijgt, wordt de oudste driftig, huilerig boos etc. Hij gaat dan met speelgoed gooien uit frustratie en wil dan bij je zitten ongeacht of de jongste daar al zat. Hij gaat dan voornamelijk hysterisch huilen waar hij ook niet uit lijkt te komen. We hebben echt al vanalles geprobeerd, van boos worden tot lief zijn, van negeren tot afleiden, maar niets lijkt te helpen. Het is zo lastig dat hij zelf niet kan aangeven wat hij wil of bedoeld.  We proberen hem veel te betrekken bij de baby, en een op een tijd geven we hem ook. Ik heb zelfs soms het gevoel dat we de baby te kort doen omdat de oudste zoveel aandacht vraagt. 

  Hebben jullie voor mij de gouden tip?


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10474013 Quote

  Kun je de oudste betrekken bij de zorg voor de jongste? Samen op de bank gaan zitten voor een voeding, vragen of hij een monddoekje wil aangeven of speelgoed wil delen, liedjes zingen…

  Wat bij ons erg geholpen heeft in de periode van niet goed kunnen verwoorden wat ze wil is het vertrouwen geven. ‘Ja is goed, doe maar/pak maar/mag wel’.
  Zo kon ze laten zien of ophalen wat ze graag wilde en begrepen wij beter welk woord ze waarvoor gebruikte. En als ze het dan had gepakt en we vonden het niet oké dan zeiden we dat ook.

  Je oudste moet echt even wennen aan zijn broertje/zusje. Geef het wat tijd en deel vooral de liefde die je voor je kinderen hebt😘


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10474017 Quote

  En voor dat gooien hebben we een bal gekocht. Gooien mag buiten met de bal!
  Daarmee voorkom je dat jij de hele dag zegt dat het niet mag en kan hij toch even zijn frustraties kwijt😉

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct