Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

je relatie met een baby

 • Auteur
  Berichten
 • #10118968

  lieve ouders en ouders to be

   

  Ik ben moeder van een prachtige dochter Ilana ze is nu 4 maanden oud alleen mijn relatie met mijn man is erg laag. Mijn vriend heeft een eigen zaak werkt 6 soms 7 dagen in de week. Dat ritme heb ik helaas moeten accepteren dat was al voor de zwangerschap zo. Maar voor dat onze ilana er was hadden we nog in de avond tijd en gingen we nog wel iets leuks doen. Op dit moment bestaat onze avond uit ik eet met ilana om 6 uur en ze krijgt ook haar groenten soms eet mijn vriend mee soms niet. Dan verschonen klein dutje tot half 9 en dan het avond ritueel van Ilana ze gaat lekker in bad daarna de fles boekje lezen en naar bed dan is het 10 uur vaak ligt mijn vriend dan al te slapen. of we kijken een film en dat was het communicatie is op dit moment erg ver te zoeken en seks is er al helemaal niet.  ik vind dit erg jammer en frustrerend alleen merk dat we in een sleur zitten dus mijn vraag hoe hebben jullie dit aangepakt. we hebben geen ruzie alleen lijkt onze relatie nu meer op een broer zussen relatie en dat is iets wat ik absoluut niet wil 

   

  liefs  shelby

  #10118987 Quote

  Hoi Shelby, 

  Dit klinkt heel herkenbaar voor ons, bij onze eerste kind heb ik het jaren (lees: veel te lang!!) ongeveer op dezelfde manier als jou geleefd en maar volgehouden, totdat ik een burnout kreeg. 

  Ik wist precies wat mij ongelukkig maakte, voor de carriere van mijn man heb ik tevaak over me heen laten lopen en hebben we te lang in een negatief spiraal gezeten. We leefden langs elkaar heen, 24/7! Dood- en doodzonde vind ik het nog steeds, als ik het opnieuw mocht doen was ik hoogstwaarschijnlijk nooit aan deze relatie begonnen. Mijn man was doof en blind voor de signalen die ik afgaf, een hele nare en vervelende eigenschap. Pas toen ik aangaf dat ik niet meer verder met hem wilde en toen hij toevallig zelf een paar weken ziek thuis moest blijven, zag hij pas in hoe fijn ons gezin is en hoe prettig en belangrijk hij het vond om met ons te zijn, te ontbijten en te dineren.. Hij is nu -pas toen hij wegging bij zijn ex werkgever en voor ons begon te strijden- een veel leuker en gelukkiger mens geworden. 

  Ondanks het feit dat zijn ex-werkgever hem veel heeft gebracht (ons natuurlijk ook!!!) heeft hij sinds een paar jaar -gelukkig!!- een andere pad gekozen voor zijn loopbaan waardoor hij veel meer bij ons is, tussen ons is het sindsdien weer dik aan en ik ben inmiddels zwanger van de derde 🙂 

  Soms maak je door allerlei omstandigheden keuzes die niet altijd handig zijn voor je liefdes- en gezinsleven, of voor je eigen gezondheid.  Blijf daarom met elkaar praten en geef je grenzen aan; wees altijd eerlijk en duidelijk in je verwachtingen. Het is voor niemand fijn als je ongelukkig wordt in je relatie, dus wees zuinig op jezelf en elkaar! 

  Als jullie er samen niet uitkomen, schakel dan tijdig professionele hulp in, begin hier op tijd aan, voordat het te laat is. Kijk naar jullie carrieres en hoe jullie dat willen combineren met jullie gezin, misschien willen jullie meer kinderen, stel eventueel een tijdspad op en bekijk samen wat ervoor gebeuren moet en hoe jullie dat gaan doen.

  Succes de komende tijd en probeer positief te blijven! 


  Rooslii
  Bijdrager
  #10118988 Quote

  Hey wat ontzettend naar! Toen ik zwanger was heeft mijn moeder me vertelt dat zij en mijn vader uit elkaar zijn gegaan omdat ze alleen nog maar met mij bezig waren en niks meer samen deden. Daarom ben ik 4 weken na mijn bevalling met mijn vriend samen uit eten gegaan en doen we nu 1x per week iets samen zonder baby. Heel fijn want zo zijn we even weer gewoon onszelf ipv papa en mama. Probeer een avondje met je vriend te plannen, iets dat jullie vroeger ook deden zodat je weer kunt zien hoe leuk jullie elkaar vinden. Misschien wilt je moeder/schoonmoeder of iemand anders een avondje oppassen? Ik hoop dat je hier iets aan hebt! Groetjes 

  #10119000 Quote

  mijn ouders zowel schoonouders willen heel graag oppassen hoor alleen ik stel het elke keer voor laat ze een nachtje daar logeren even tijd voor ons eigen en dat zegt hij ja maar daar blijft het bij. hij is zo op de zaak gericht ik moet mijn werkschema aan hem aanpassen ik werk in de zorg en heb dus te maken met verschillende diensten alleen in plaats van helpen moet ik maar puzzelen hoe het goed komt.  @gebruiker knap dat het jullie gelukt is ik hoop het zo want hij is een stik lieve papa en was een super fijne vriend hij was altijd begrip vol maakte tijd maar sinds 2 jaar totaal om geslagen

   

  #10119037 Quote

  Heel herkenbaar!! Mijn vriend heeft ook een eigen zaak en werkt 6 dagen en daarnaast voetbalt hij nog op de zondag. Oftewel ik zit (nog verlof) 7 dagen alleen met de baby en kan nooit zomaar wat voor mezelf doen. Dit is echt een terugkerend discussiepunt waar we niet zo maar uit komen 🙁


  gebruiker514549
  Bijdrager
  #10119153 Quote

  Praktische tip: kindje om 19 uur naar bed doen. Onze eerste ging ook pas laat naar bed (voor de lange nacht zeg maar). CB had een dagindeling voorgesteld waarbij kleintje pas laat naar bed ging: net als bij jou. Maar een ander CB adviseerde om na het warm/groente eten (om 17 uur) nog wat te spelen en dan rond 18.30 naar boven. Bad/bedritueel en dan rond 19 uur erin. Bij mijn tweede deden we het zo en dat was heerlijk! Om 19.30 slapen ze nu allebei. Het red je relatie natuurlijk nog niet maar je hebt in ieder geval je avond terug.

  succes

  #10119191 Quote

  En slapen ze dan door. Of worden ze weer wakker in de nacht? 


  Wila
  Bijdrager
  #10119204 Quote

  Is er een reden dan jullie baby zo laat naar bed gaat ? Want wat ik om mij heen zie en lees is dat de meeste baby’s rond 19u naar boven gaan, daardoor zou je ook meer tijd met je man kunnen hebben. 

  Mijn ouders zijn ook uit elkaar gegaan doordat ze te weinig samen deden dus mijn advies zou ook zijn om een avondje te gaan daten.  Ik lees dat je dat hebt voorgesteld en hij “akkoord” is maar dat er verder niks gebeurd, maar waarom laat je het van hen afhangen? Heel eerlijk (en bedoel het minder hard dan het klinkt)  ben jij degene die opmerkt dat het minder gaat, hij is waarschijnlijk gewoon druk met werk. 

  Plan een date, ga uiteten of iets doen wat jullie samen leuk vinden en laat hem alleen de datum weten. Maak het spannend 😉  

  Stuur een berichtje; vrijdag 12 oktober, jij & ik. Ik durf te wedden dat dat de spanning al wat ophoopt in de rest van de week. 

  Succes en hopelijk kunnen jullie snel weer even samen zijn. 


  gebruiker514549
  Bijdrager
  #10119284 Quote

  Ja hoor, slapen gewoon door. Mochten ze een keer huilen dan korte aai over de bol en weer gaan. Niet eruit halen. Lukt het echt niet dan kregen ze van mij een klein flesje melk op schoot op het slaapkamertje. En daarna meteen weer erin. Had ik dit bij de eerste ook maar meteen gedaan!

  Succes.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct