Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Jengelig Na Dag Opvang

 • Auteur
  Berichten

 • CColdwine
  Bijdrager
  #10586835

  Onze dochter is nu net 1 jaar oud. Wij hebben de indruk dat zij het erg naar haar zin heeft en dit horen wij ook terug van de leidsters. Toch is onze dochter na een dag op kdv erg jengelig en weet ze zelf eigenlijk ook niet wat zij zelf wil. Dit maakt het voor haar en voor onszelf dan ook wat beladen omdat rustig eten etc er niet bij is.

  Zij gaat 2.5 dag. Eten en drinken en slapen gaat verder goed. Herkend iemand dit?

  #10586842 Quote

  Hooi, 

  Ja heel herkenbaar. Hoe leuk de opvang ook is, het is doodvermoeiend voor een kind. Iemand zei laatst een keer; je kind maakt langere werkdagen dan jij doet. Je brengt ze ten slotte eerder dan jij start met werken en haalt ze later op. Je bent zelf al dood op na zo’n dag dus je kinderen al helemaal. 

  Op de dagen dat onze dochter gaat, eten we in de avond iets makkelijks. Soms eet ze eerder dan ons, ze is 3 jaar nu. Hoe moeier ze is, hoe slechter ze eet en er gedonder is aan tafel. 

  Soms als ze echt heel erg moe is, eet ze gewoon een boterham en mag ze languit op de bank tv kijken. Maar tegenwoordig gaat het steeds beter en heeft ze nog energie over na een dag opvang. 

  Ik zou de dagen van de opvang gewoon met de winden mee gaan als ze thuis is en lekker op tijd naar bed. Niet te veel strijd opzoeken om het zo voor jezelf na een dag werken ook nog leuk te houden. 


  Essil
  Bijdrager
  #10586853 Quote

  Ja hier ook herkenbaar. Went ze vanzelf aan, als het goed is. Onze dochter is met 2 jaar doorgestroomd naar de peutergroep. Dat is weer net wat intensiever dan de babygroep. Was ze echt wel aan toe ( ze ging er vaak al op eigen houtje een kijkje nemen, als iemand de deur open liet.), maar het is merkbaar zwaarder voor haar. Maar ze vindt het echt wel reuze leuk.

  Ze is de eerste weken wat eerder gaan slapen nadat ze bij de opvang was geweest.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct