Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Jeuk onder de douche

 • Auteur
  Berichten

 • Marmara
  Bijdrager
  #10423053

  Hallo allemaal,

  Onze zoon heeft altijd enorme jeuk onder en na het douchen. We gebruiken al een vette smeerbare vaseline van de huisarts, douchen niet te lang/vaak, te warm en smeer hem regelmatig in. Ook denk ik er om met de wasmiddel. Maar hij blijft jeuk houden.
  Ook heeft hij overdag regelmatig jeuk aan bijvoorbeeld zijn rug, zitten dan ook wel eens schrammetjes op door het krabben.
  Als baby heeft hij last gehad van eczeem al was dit maar 1 seizoen.
  Op dit moment heeft hij geen eczeem. Herkend iemand dit, heeft iemand tips of een idee waar dit vandaan komt?

  Liefs


  Mandaa
  Bijdrager
  #10423063 Quote

  Welke shampoo en douche gel februik je? Misschien dat neutral parfum vrij helpt


  LEvB
  Bijdrager
  #10423065 Quote

  Mijn peuter van 3.5 heeft er ook last van. Ze had als baby wel wat eczeem, nu nooit meer.

  Ook wij douchen maar 3x per week kort met haar en smeren haar daarna in met dikke vette vaseline crème van de dokter. Vooral haar onderbenen, onderarmen en buik. Dit doen we na elke douche beurt.

  Als we dit trouw doen, gaat het goed. Vergeten we het 2x,dan word ze in de nacht wakker van ‘de kriebels’ zoals ze zelf zegt. In de wintermaanden is het veel erger dan de zomermaanden. Dat merk ik écht.. korte broeken en shirts doen wonderen binnenkort! Dus wij blijven maar trouw 3x per week smeren, dan gaat het goed 🙂


  ZazouSept
  Bijdrager
  #10423073 Quote

  Wij hebben een waterontharder. Als de zoutblokken bijgevuld moeten worden en hij dus niet/minder goed werkt krijgen mijn man en zoontje meteen een ruwere huid. Wie weet iets om te overwegen als andere dingen niet helpen. 


  Marmara
  Bijdrager
  #10423083 Quote

  Wij gebruiken weinig producten voor hem met zeep. Ook een waterontharder hebben wij al. Misschien toch nog meer smeren dan!

  Bedankt voor de reacties

  #10423124 Quote

  Niet om bang te maken, maar de link van het douchen en toch geen eczeem of uitslag hebben zou kunnen liggen bij polycythemie. Dan is het juist het bloed/bloedvaten die op het douchen reageren en niet de huid zelf. Dus smeren heeft dan ook geen echte verlichting. Ik zou daarmee eens bij de dokter een doorverwijzing vragen naar een specialist. Ik kan me niet voorstellen hoe erg het voelt voor je kind, hopelijk snel minder 🍀

  Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen
  #10423575 Quote

  Is zijn huid na het douchen tijdelijk rood/geïrriteerd? Ik heb als kind flink eczeem gehad. En later nog een soort allergie voor water. Klinkt stom. Maar na douchen/zwemmen had ik altijd jeuk en rode vlekken. Dit trok binnen een uur weg. Maar ook van mijn eigen zweet had ik last. Dit is na de pubertijd weggetrokken.

  Heb je al koelzalf in huis? Dit zorgt voor verlichting van die jeuk.


  Sizzy
  Bijdrager
  #10447903 Quote

  Onze zoon van 3 jaar heeft hier ook last van, maar dat bleek toch een droge eczeem te zijn. Hij krabde het echt tot bloedens toe open van de jeuk, heel zielig.

  Hebben uiteindelijk een lichte hormoonzalf gekregen voor een paar weken en verder smeren we zijn rug minimaal 1x per dag in met een vette crème zodat het niet droog wordt, want dat werkt het weer in de hand. Bij hem is zijn rug nu heel rustig.

  Misschien de dokter eens vragen?

  #10456609 Quote

  Wij gebruiken iedere avond vaseline lanette  creme voor haar hele lichaam. En na het douchen in de ochtend 2 keer per week smeer ik mijn dochter ook in de ochtend na het douchen nog in. Anders gaat ze ook echt enorm krabben tot bloedens toe. Echt heel zielig. Omdat het nu beter gaat doen we het 1 keer per dag. Maar als haar huidje droog is doen we het iedere ochtend en avond.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct