Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Johannes Broodpitmeel

 • Auteur
  Berichten
 • #10129353

  Hoi allemaal,

  Op advies van de huisarts zijn wij Johannes Broodpitmeel gaan gebruiken ivm vermoeden van verborgen reflux. Het is echter heel vervelend in gebruik! In het begin nog heel dun, waardoor we de gewone speen erop zetten, halverwege te dik, dus zetten we de papspeen erop, maar die wil ze dan weer niet! Ze is nu bijna 12 weken. Iemand tips over het gebruik van het meel?


  La La A
  Bijdrager
  #10129359 Quote

  Hallo!

  Zodra het een beetje afkoeld word het dikke drab…

   

  Mijn dochter heeft tot 6 maanden gehuild, ze zou ook verborgen reflux hebben. Uiteindelijk na 6 maand is alles goed gekomen. En met johannesbrood pitmeel zijn we al snel gestopt. Net als met infacol. 

   

  Misschien kun je iets meer voeding maken, zodat het niet erg is als er 30cc aan drab in de fles overblijft?


  KL-E
  Bijdrager
  #10129393 Quote

  Verschrikkelijk spul is het idd! Wij hebben  de dr brown’s fles en het ventiel raakt er dan altijd door verstopt. En idd in het begin gaat het prima, maar de laatste 30-50 cc gaat bijna niet meer. Ik haal de ventiel er dan altijd uit en probeer er zo nog n beetje in te krijgen. Ook helpt het zoals hoerboven gezegd wordt om oets meer te maken, zodat je de laatste 30 cc er gewoon in kunt laten zitten 😄


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10129394 Quote

  Wat ik van een collega hoorde

  Die deed 2 flesjes maken helft helft

  Dus als de een op is de ander maken warm maken die is dan gewoon nog dun 😊


  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10129402 Quote

  Ik heb er geen problemen mee. Gebruikte tot gisteren de avent flessen daar gaat t prima mee. Met difrax trouwens ook. Hoeveel doe je erin? Ik geef t minimale, 1 schepje op 100ml, en dan mix ik het door de voeding heen met een mini garde zodat er geen klontjes ontstaan.

  Wel meteen geven, niet ff laten afkoelen bv, dan wordt t dikker inderdaad. 

  Als wij het niet gebruiken spuugt onze man alles weer uit


  MichelleN
  Bijdrager
  #10129477 Quote

  Ook hoor ik vaak om het water te laten koken zodat de Johannes broodpitmeel goed oplost. Maar hierboven staan ook goede tips. 

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10129652 Quote

  Wij gebruiken de M speen van Difrax. En na wat experimenten zijn we uitgekomen op ong. 1 schep per 100ml melk en dat hebben we steeds iets verminderd over de tijd. Als we de fles wilden hergebruiken binnen ong. een uur lengden we het aan met warm of kokend water afhankelijk van hoe dik/ koud het was geworden. We schudden de fles met dekseltje die we nog hadden liggen van de kolfflessen voor een goede menging. 

  #10129668 Quote

  Hallo, 

   

  Wij zelfde gehad. Ons zoontje is nu 10 weken. 

  Dr. Brown fles met een speen maat 2. Ik maakte de fles wat warmer, en dan de melk poeder en Johannes tegelijk er in. Dan roeren met een vork. 

  #10129669 Quote

  Hallo, 

   

  Wij zelfde gehad. Ons zoontje is nu 10 weken. 

  Dr. Brown fles met een speen maat 2. Ik maakte de fles wat warmer, en dan de melk poeder en Johannes tegelijk er in. Dan roeren met een vork. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct