Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Jong En Zwanger

 • Auteur
  Berichten
 • #10107775

  Ik weet net 3 dagen dat ik zwanger ben en ben er eigenlijk best wel blij mee. Ik ben alleen nog jong (19 jaar) en ook net begonnen aan een nieuwe opleiding . Ik weet wel dat ik het kindje alles te bieden heb wat hij/zij ook nodig heeft en heb geen moment aan een abortus gedacht. Ik ben alleen zo bang voor de reactie van mijn moeder ik probeerde het net al suptiele hint te geven maar dat wekt alleen maar een discussie op. En het ook nog eens extra moeilijk is omdat ik nog thuis woon. Heeft iemand tips hoe ik dit zo goed mogelijk kan brengen ? 

   

  Groetjes 


  BH’tje
  Bijdrager
  #10107779 Quote

  Allereerst gefeliciteerd natuurlijk! Al begrijp ik dat je situatie lastig is. Is de vader nog in beeld?

  Ik ben bang dat er geen subtiele manier is om het nieuws te verzachten. Misschien dat het helpt als je op de voor de hand liggende vragen een antwoord hebt (hoe ga je de extra kosten dragen ? Wat ga je doen met je opleiding? Wat verwacht je van je moeder? Welke woonsituatie heb je in je hoofd?) En dan met de billen bloot.  Hopelijk reageert ze beter dan verwacht. Geef haar ook wat tijd om het nieuws te verwerken, best kans dat ze eerst vanuit haar emotie wat heftiger reageert en er later op terugkomt. Sterkte in ieder geval!  

  #10107780 Quote

  Hoi hoi

  bij mijn eerste ook zwanger op mijn 19e, had wel vaste relatie maar woonde ook thuis. Toen k het me moeder vertelde was ik super bang voor der reactie maar ze nam het heel goed op. wel dat ik beter had kunnen wachten tot ik alles op orde had maar nu was het niet anders en stond ze achter me. Alles gaat dan in snel trein heb er alles aan gedaan een huisje te regelen en alles wat moest. Alles klaar toen de baby kwam en alles is goed gekomen. Nu 6 jaar later zwanger van de 2e en nu is de situatie heel anders. 

   

  Gewoon rustig zitten en vertellen er is geen andere manier.

   

  succes en liefs,

   

  #10107784 Quote

  Ja de vader is nog in beeld en we hebben een goede relatie we hebben er ook samen overnagedacht en zijn er ook samen op uitgekomen dat we het willen houden ondanks het niet ideaal is zijn we allebij erg blij. Mijn moeder is zelf ook op haar negentiende zwanger geraakt van mijn zus en heeft daardoor wel een beeld van hoe het is alleen haar situatie was wel heel anders. 


  Nikki nikki
  Bijdrager
  #10107798 Quote

  Aller eerst gefeliciteerd!

  ik heb geen tips hoe je het moet vertellen ik denk alleen wel dat je moeder juist omdat zij zo jong moeder is geworden dit liever niet wilt voor jou.

  een kindje maken is 1 ding maar er voor zorgen is echt een heel ander verhaal en zeker als je zo jong bent.

  Dit is iets wat je moeder al heeft moeten ondervinden en zij weet hoe zwaar het is dus ik denk niet dat ze staat te springen maar goed ik ken je moeder niet 

  maar als ze niet heel blij is in het begin kun je het der ook niet kwalijk nemen 

  veel succes met het vertellen 


  W83
  Bijdrager
  #10107819 Quote

  Mijn zus was ook zo vroeg zwanger. Ze wist niet meteen dat ze zwanger was, omdat ze altijd een onregelmatige cyclus had. Ze heeft het meteen verteld toen ze het wist en mijn ouders hebben even moeten slikken, maar hebben het goed aangepakt.

  Geef bij je moeder eerst aan dat je iets belangrijks wilt vertellen. Wees duidelijk wat jouw keuze is en hoe je het met de baby ziet. Geef haar de tijd en ruimte, mocht het nodig zijn, om het te accepteren zoals het is. Kan me voorstellen dat ze het moeilijk vindt. 

  #10107821 Quote

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! 

  Mijn broer was ook jong toen hij vader werd. Met klotsende oksels is hij het ons komen vertellen. Natuurlijk maak je je in het begin zorgen als familie zijnde, maar ze hadden een plan en als je de eerste echo ziet, dan ben je alles weer vergeten. Mijn broer en zijn vriendin zijn nog steeds samen, hebben een huis gekocht en inmiddels een tweede kindje. Het komt allemaal goed! Je moet nu gewoon even door de zure appel heen. Zorg inderdaad voor een plan en dat je antwoord hebt op eventuele vragen. 

  Succes! 


  Pooh-beer
  Bijdrager
  #10107822 Quote

  Gezien je de keuze samen met vriend je gemaakt hebt, wil hij vast ook onderdeel uitmaken van de opvoeding. Dus dan kun je vast gaan kijken hoe jullie dat voor je zien. Waar willen jullie gaan wonen, hoe zorg je dat je je studie wel kan afmaken etc.

  Uiteindelijk kan je moeder best even teleurgesteld zijn, maar het valt vast mee. Ze heeft tenslotte zelf ook een soortgelijke keuze gemaakt. 


  Regis
  Bijdrager
  #10108340 Quote

  Hallo,

  ik ben 18 wordt oktober 19 en heb gister gehoord dat ik al 12 weken zwanger ben:0 

  was even schrikken dat het al zo oud was maar veel steun aan mijn vriend.

  ik ben ook echt net weer begonnen aan een nieuwe opleiding. Mijn ouders weten het ook nog niet en zaterdag is het de dag dat ik het ga vertellen. Heel spannend maar denk dat het het beste is om het gewoon op een rustig moment met je moeder te bespreken. Misschien moet ze het even laten bezinken maar ze kan je wel de steun geven die je op dit moment nodig hebt.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct