Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Jong moeder willen worden

 • Auteur
  Berichten
 • #10219110

  Hee allemaal!

  Zelf ben ik erg jong en wil ik graag met mijn vriend een gezinnetje stichten en financieel gezien is het mogelijk. Zelf ben ik bang voor de oordelen van anderen…

  Graag zou ik willen weten of jullie ook erg vroeg aan kinderen wilde beginnen, dan heb ik het over de leeftijd 18 tot en met 21 jaar oud. Er is namelijk niets liever dat ik wil dan een gezond kindje op deze wereld zetten en dus het liefst ook al op een jonge leeftijd. 

  Let me know!

  Liefs, 

  #10219121 Quote

  He.. mag ik je een advies geven?

  Als jullie denken er klaar voor te zijn dan zou ik er voor gaan. Ik was net 18 toen ik moest bevallen en was ook heel erg bang voor de reacties van anderen. (Die uiteindelijk allemaal wel meevielen op enkele na)

  Ik ben inmiddels 29 en zwanger van de vijfde en nog steeds was ik bang voor de reacties. De een verklaart me voor gek en de ander vind het leuk. Uiteindelijk is het onze keus en wij wilden een groot gezin.

  Ik zou me als ik jou was niks aantrekken van anderen en gewoon doen wat voor jullie goed voelt. Hou er wel rekening mee dat als je jong bent er een hoop op je afkomt. Voor mij was de keus heel snel gemaakt. Ik was 17 toen ik zwanger werd en heb volledig voor mijn kind gekozen. Maar ik zie genoeg moeders om me heen die denken ik neem een kind en blijf gewoon uitgaan,stappen leuke dingen doen en zoek dan een oppas. In mijn ogen werkt dat zo niet. Ik heb zoiets van je kiest ervoor om een gezin te starten en dat doe je dan voor honderd procent. En niet wanneer het jou uitkomt.

  Sorry voor dit lange verhaal. Je moet er gewoon goed over nadenken en doen waar ke je goed bij voelt.

  Kim


  Madeliev
  Bijdrager
  #10219126 Quote

  Ik ben op dit moment 21 & moeder van een zoontje van 7 maanden. Mijn zoontje was ongepland maar zeker niet ongewenst. Wel vind ik het soms erg heftig omdat moeder zijn erg zwaar is en zeker niet alleen een roze wolk. Soms mis ik de momenten van vrijheid nog wel.. weggaan wanneer je wilt, avonden bij vrienden bqq’en en geen verantwoordelijkheden. Dan denk ik soms, fuck ik heb nooit jong kunnen zijn!

  Maar ik vind het moeder zijn het mooiste wat er is en (Gelukkig maar) kan niks en niemand mij gelukkiger maken dan mijn eigen zoontje. De glimlach die hij ons geeft, de blik in zijn ogen zijn zoveel meer waard dan wat dan ook.

  Oordelen van anderen heb ik mij eigenlijk nooit druk om gemaakt, mensen blijven hoe dan ook een mening hebben haha! Als jij er klaar voor bent moet je ervoor gaan 😉


  Nikki nikki
  Bijdrager
  #10219128 Quote

  @ Kim 

  omg hoe doe je dat 5 kinderen 😳 super leuk! Knap ook vooral hoeveel schelen jou kinderen? 

  Ik ben zelf moeder geworden op Mn 30 ste en verwacht Mn 2 de kindje op Mn 32 ste 

  en deze zwangerschap valt me zooooo zwaar ik ben zooooo moe zat net te denken aan een vrouw die ik ken met 4 kinderen en toen dacht ik ohhh hoe heeft die dat gedaan met der zwangerschappen en gezin ik heb niet eens de kracht Mn vaatwasser uit te ruimen 😫

  terwijl als Mn dochter slaapt ik inprincipe me handen vrij heb dat is natuurlijk totaal niet zo als je er 5 hebt 

  ik zelf denk dat als je graag jong moeder wilt worden dat je dat dan gewoon moet doen ongeacht wat andere vinden 

  wel denk ik dat je je heel goed moet bedenken hoe je leven veranderd en ook je relatie het is moeilijk je voor te stellen hoe het is om een kind te hebben tot je er 1 hebt 

  het is het mooiste wat er is je leven houd njet op je krijgt er een ander leven voor terug 

  ik vind het zelf heel leuk dat mijn leeftijd genoten ook kindjes hebben ik kan me voorstellen dat als je zo jong bent je weinig vriendinnen zult hebben met kindjes en je je misschien wat sneller eenzaam zult voelen 

  ik zit bijna iedere avond thuis want mijn dochter moet gewoon optijd naar bed en mijn vriendinnen zitten dan ook allemaal thuis dus ik heb niet het gevoel dat ik iets mis 

  want dat soort dingen houden gewoon op je moet een gezellige avond echt plannen met oppas etc 

  er moet gewerkt worden er moet gekookt worden de was moet gedaan opruimen schoon maken kindje in bad kindje naar bed dag in dag uit 

  even gezellig op een terras zitten nou Succes met een dreumes / peuter 

  Tuurlijk ga je dan andere dingen doen zoals kinderboerderij etc 

  dat waren geen dingen waar ik trek in had op Mn 18 de maar goed als jij dat nu wel al wilt dan is dat toch aan jou en je partner 

  zolang je kindje met liefde en verzorgdheid opgroeid maakt de leeftijd niet uit 


  Veevee
  Bijdrager
  #10219129 Quote

  Voor oordelen van andere moet je nooit iets laten..Ik had op mn 17e ook al een hele sterkte kinderwens.

  Maar ik persoonlijk ben heel blij dat ik heb gewacht. Ik heb in de jaren erna mezelf nog zo veel meer ontwikkeld en beter leren kennen. Heb in diverse landen gewoond, en ben er echt achter gekomen wat ik wil en wat mn passies zijn. Op zakelijk maar ook op persoonlijk gebied. Ik ben nu 29 en zwanger van de eerste en daar erg blij mee. Maar iedereen doet het op zn eigen manier


  Mxxx
  Bijdrager
  #10219168 Quote

  Denk dat dit persoonlijk is en dat je je niks moet aantrekken van anderen en hun mening. Als je het gevoel hebt er klaar voor te zijn, je bevindt je in een stabiele situatie waarin je je kindje genoeg te bieden hebt, wie zijn anderen dan om daar een oordeel over te hebben. 

  Zelf wilde ik ook op jonge leeftijd kinderen, alleen betekende dit voor mij rond mijn 28/29/30e, mocht de situatie het toelaten natuurlijk. Zou er zelf niet aan moeten denken om voor mn 20e al voor een kindje te moeten zorgen. Ben nu 28 en zwanger van mijn eerste. 

  Maar nogmaals dit is iets persoonlijks, en vooral doen wat voor jou goed voelt en je niet laten leiden door de mening van anderen.

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  swlk
  Bijdrager
  #10219173 Quote

  Je moet altijd doen waar jij je goed bij voelt, als je alles hebt bekeken en je hebt alles goed voor elkaar dan kan ik begrijpen dat het een volgende stap is. Zelf had ik altijd gezegd voor mijn 25ste. Op mijn 18e tot 25 was ik met compleet andere dingen bezig. Ben ook blij dat ik er toen niet voor heb gekozen om het te proberen. Ik stond door een lange relatie op jonge leeftijd heel anders in en toen die relatie op mijn 22ste na 7 jaar over ging begon ik pas alles te ontdekken. 

  Met mijn huidige partner wilde ik het uit eindelijk wel heel graag maar we hadden eerst wensen.  Lekker op vakanties, festivals, huisje kopen, auto kopen en lekker gespaard hebben.  Inmiddels 29 en sinds 3 maanden moeder. Alles wat we wilden hebben we, financieel alles op een rijtje want als er 1 ding is waar ik toch van schrok is wat het allemaal kost ( uiteraard je kan het zo gek maken als je zef wilt) maar toch blijven het een hoop centen.  Nu ben ik gelukkig met mijn gezinnetje en blij dat ik het zo gelopen is. 

  Luister naar je gevoel, kijk naar de opties en mogelijkheden. Jij bent er klaar voor wanneer jij dat voelt 🙂  Het belangrijkste vond ik, kan ik het alles geven.. stabiliteit, financieel, liefde! 


  Carrika
  Bijdrager
  #10219176 Quote

  Je moet helemaal je gevoel volgen. 

  Wat anderen ook al hebben gezgd: hou er wel rekening mee dat je voor heel je leven gebonden bent. Je kan niet meer spontaan even samen weg.. Maar als je wens zo groot is vindt ik zelf dat je ook niet meer zo geniet van al die vrije tijd. 

  Ik zelf heb op mn 22e mn 1e kindje gekregen en op mn 24e mn 2e kindje. (Op mn 26e miskraam) Ben nu 27 en hopen dat we snel zwanger zijn. Zelf ben ik heel blij dat ik jong moeder ben geworden. Hoop dat rond in 30e ons gezin ‘compleet’ is.

  Ik vindt dat (zeker als je een groot gezin wenst) je snel “oud” bent. Wij hopen zeker 4 kinderen te krijgen.


  Rcl
  Bijdrager
  #10219224 Quote

  Ik ben zslf 23 jaar en moest  via ivf ze vonden mij jong maar heb overal tegendeel bewezen nu 11 weken zwanger

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct