Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Juiste moment om naar de huisarts te gaan?

 • Auteur
  Berichten

 • DvS
  Bijdrager
  #10181407

  Hello! :)

  Mijn man en ik (allebei 32) zijn al sinds maart vorig jaar bezig om voor de 1e keer zwanger te worden, heel spannend natuurlijk, maar helaas tot nu toe nog geen geluk..

  Nu vroeg ik me af of iemand van jullie hier ervaring mee heeft, met wat het juiste moment is om hiervoor naar de huisarts te gaan? Twee maanden geleden was ik voor iets anders bij mijn (nieuwe) huisarts en toen was ik er heel voorzichtig over begonnen, maar ze gaf eigenlijk toen aan dat de meeste stellen niet binnen een jaar zwanger worden en ik nog helemaal niet zo oud ben.. oftewel ik hoef me geen zorgen te maken. Maar de maanden gaan voorbij en stiekem word je daar dan toch wel erg onzeker van..

  Wat vinden jullie?

  x


  Taps
  Bijdrager
  #10181414 Quote

  Ik was 31 toen wij aan de slag gingen. Toen toevallig ook voor iets anders bij de huisarts. Ze gaf aan dat het een jaar mag duren om weer ongesteld te worden (was aan de pil) en daarna een jaar om zwanger te worden. Maar gezien mijn leeftijd wilde ze daar niet op wachten, ze gaf aan om meteen ovulatietesten te gebruiken en als ik dan binnen een half jaar niet zwanger zou zijn, zou ze mij door sturen naar de gynaecoloog. Ik vond dat een hele geruststellende gedachte. Misschien nog eens overleggen met je huisarts? 


  Littlewishes
  Bijdrager
  #10181425 Quote

  Ik kwam na 8 maanden bij de huisarts omdat t niet lukte. Hun hebben als ‘regel’ dat ze na een jaar pas doorsturen naar het ziekenhuis. Toen ik 4 maanden later terugbelde kreeg ik ook meteen een verwijzing. Gezien mijn leeftijd vonden ze t niet nodig om mij meteen door te sturen toen ik de eerste keer kwam. (Ik was 25, mijn man 31) 


  Jippie
  Bijdrager
  #10181470 Quote

  Ik ben 8 maanden na het stoppen van de pil naar de huisarts gegaan, maar had ook een hele onregelmatige menstruatie en op een gegeven moment dus 3,5 maand niet. Was toen 31 en ben gelijk doorgestuurd naar de gynacoloog.


  Rosanx
  Bijdrager
  #10182408 Quote

  Mijn man en ik zijn ook al bezig sinds januari 2018. Wij speelden ook met het idee hierin actie te ondernemen en naar de huisarts te gaan. Begin dit jaar kwam ik daar voor iets anders en heb er toen een balletje over opgegooid. Ondanks dat ik nog best jong ben (24) gaf de huisarts aan dat hij ons wel een doorverwijzing wilde geven naar de gynaecoloog. Ik moest het er nog maar eens even met mijn man over hebben, mochten wij deze doorverwijzing willen dan kon ik zo bellen zonder opnieuw langs te komen. Een week later heb ik dus gebeld en 2 weken daarna had ik de afspraak voor de gyneacoloog al.

  Vanmiddag is het zover. Dan staat de afspraak gepland. Ik vind het ontzettend spannend en heb geen idee wat er mij in zo’n eerste afspraak te wachten staat. Je hoort daarover zoveel verschillende verhalen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct