Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Jullie ervaringen

 • Auteur
  Berichten
 • #10070088

  Hoi allemaal!


  Ik ben nieuw op dit forum, en ik wil graag vragen naar jullie ervaringen.

  Ik ben 26 jaar oud, en ik ben sinds oktober 2017 gestopt met mijn pil vanwege onze grote kinderwens. Tot nu toe is mijn cyclus regelmatig met gemiddeld 29 dagen. Nu heb ik de afgelopen weken een aantal “klachten” die me echt de hoop geven dat het deze maand misschien gelukt zou kunnen zijn om zwanger te raken. Ik wil deze graag met jullie delen met de vraag of jullie dit misschien herkennen van eventuele eerdere zwangerschappen:

  - veel hoofdpijn (dagelijks)
  - erg moe, zelfs na voldoende slaap te hebben gehad
  - vlagen van enorme duizeligheid
  - vermindering van eetlust
  - brandend maagzuur, voornamelijk na het eten (dit houdt vervolgens wel een tijdje aan)
  - een wat misselijk gevoel tijdens en na het eten
  - lichte krampjes in mijn onderbuik
  - vaak moeten plassen

  Ik weet dat je lichaam je enorm voor de gek kan houden, dus ik probeer er heel nuchter onder te blijven. Maar toch, deze maand heb ik er een goed gevoel bij, waarom kan ik eigenlijk niet goed zeggen. Misschien zijn al deze kwaaltjes heel toevallig en houdt mijn lichaam me inderdaad voor de gek, maar ik ben heel benieuwd naar meningen van buitenaf?

  Ik verwacht aanstaande donderdag mijn NOD, en indien ik niet ongesteld word wil ik zaterdagochtend een testje doen.

  Alvast enorm bedankt voor het delen van jullie meningen en ervaringen!


  Veel liefs, C xxx


  Tompouce
  Bijdrager
  #10070098 Quote

  Hoi C!

  Ik heb in november 2017 mijn spiraaltje laten verwijderen, daarna een paar dagen de pil geslikt maar wij vonden dat zo onhandig dat we besloten hebben die weg te doen. Onze kinderwens is ook zo enorm groot dat we besloten er vanaf dat moment voor te gaan. 

  Ik heb één menstruatie gehad en vervolgens op 14 januari een positieve test in handen. Al voor het testen voelde ik me anders. Kon er niet echt mijn vinger op leggen. Ook werden langzaam mijn borsten gevoelig en had ik veel last van lage buikpijn. Na een tijdje kwam ook de misselijkheid op zetten. Voornamelijk van etensluchtjes op de nuchtere maag. 

  Helaas is deze zwangerschap niet goed gegaan en hebben wij tijdens de echo bij 8,5 week te horen gekregen dat het hartje net na 7 weken is gestopt met kloppen. De dag erna ben ik gecuretteerd. Dat is morgen 7 weken geleden. Helaas tot op vandaag nog geen menstruatie gehad maar ook nog geen positieve test. Vrijdag ga ik weer testen. Ik heb 2,5 week geleden wel vel pijn gehad laag onderin mijn buik aan de linker kant. Zou misschien toch de eisprong kunnen zijn. Rond die dagen hebben we ook geklust dus wie weet 😉 

  Ik heb nu voornamelijk snel last van een opgeblazen buik en lucht. Soms lijk ik aders te zien op mijn borsten maar die zijn op een ander moment ook weer weg. Verder niet veel kwaaltjes. Wel moe maar dat kan ook door werken komen. 

  Spannend dat je zaterdag gaat testen! Ik ben heel benieuwd en ik duim voor je!

  Liefs Tompouce


  Lady’s mom
  Bijdrager
  #10070106 Quote

  Hey C,

  Ik weet ook niet echt hoe het komt maar me voorgevoel zei me dat ik waarschijnlijk zwanger zou zijn. Op basis van dat voorgevoel deed ik een test en ja hor het was waar.

  Toen ik met dat voorgevoel liep (dus voor de test) merkte ik eigenlijk niks eigenaardigs over mezelf. Humeur was hetzelfde, eetlust wel wat minder maar dacht dat het gewoon aan het seizoen lag (drink namelijk meer dan ik eet in de zomer), had geen last van buikpijn, misselijkheid of duizeligheid. 

  Dat kwam later pas… na de test merkte ik dat me eetlust drastisch was verslechterd en dat ik nauwelijks een bord op kreeg. Daarna kwam de misselijkheid en de hoofdpijn erbij. Dat was toen ik ongeveer 5 wkn was. 

  De symptomen kunnen de aanduiding zijn dat je zwanger bent maar zoals je zei kan je lichaam je voor de gek houden.

  Je gedachte kan heel veel beïnvloeden, je wens is groot en je lichaam gunt het je stiekem wel. Mijn wens was niet groot, had het ook niet verwacht maar kan niet wachten tot ze er is. 

  Doe een testje wanneer je denkt dat het positief aanslaat. Ik deed een testje en het kruisje was heeeeelll licht maar wel positief. 

  Succes schat!


  EllaAB
  Bijdrager
  #10070129 Quote

  Bij mijn eerste zwangerschap had ik ook een bepaald gevoel dat het wel eens raak kon zijn. Geen specifieke symptomen maar gewoon mijn gevoel dat me zei dat ik zwanger was. Heb toen dus ook een test gedaan en het bleek ook echt zo te zijn. Volledig klachtenvrije zwangerschap gehad dus over symptomen tijdens deze zwangerschap kan ik je niks zeggen.

  op dit moment 10w5d zwanger van ons tweede kindje. Deze keer was ik er juist van overtuigd dat het deze ronde niet raak zou zijn. Een dag voor mijn NOD werd ik ook ‘ongesteld’ dus was met mijn gedachten al bij de volgende ronde. Maar de menstruatie hield niet aan en stopte dezelfde dag weer. Dit vond ik erg vreemd en heb besloten de volgende dag toch maar een testje te doen, kun je in elk geval dingen uit sluiten. En wat bleek… hardstikke positief! Ook nu weer geen symptomen. Al kreeg ik die zelfde week wel heel erg last van vermoeidheid en vaker plassen. Voor de rest geen symptomen. De maand ervoor was ik er haast van overtuigd dat het raak was en toen was het juist niet zo.

  het kan dus erg verschillen per persoon en per zwangerschap! En ja, je lichaam kan je echt voor de gek houden. En je voelt zelf natuurlijk veel meer omdat je er bewuster mee bezig bent. Jouw symptomen kunnen wijzen op een zwangerschap maar het kan ook gewoon en naderende menstrustie zijn. Er zit toch echt niks anders op als gewoon af te wachten en dat is echt moeilijk!!!!

  hoop voor je dat je snel een positieve test in handen mag hebben en jullie wens in vervulling mag gaan. Succes met het wachten!


  Noraaaa
  Bijdrager
  #10070201 Quote

  Ik had vrijwel geen symptomen en de zwangerschaptesten bleven in het begin ook negatief. Het best is om gewoon goedkope zwangerschaptesten te halen ( bv van de action) en eens per week te testen zolang je niet ongesteld ben. Ik zag na een paar weken een heel licht streepje en heb vervolgens een clearblue test gepakt waarop duidelijk staat of je zwanger ben of niet. Deze onzekere tijden zijn het ergst, maar ze zijn het wel waard. Hoop dat het snel raak is voor jullie! 😊


  Beautygirl
  Bijdrager
  #10072555 Quote

  @gebruiker10071872 ik snap je helemaal. Hier precies hetzelfde! Weet je al meer?

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct