Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Jullie Mening En Of Ervaringen

 • Auteur
  Berichten
 • #10078693

  Lieve allemaal!

  Wij hebben in januari ’n wolk van ’n dochter gekregen. Het gaat nu helemaal geweldig maar dit is in ’t begin wel anders geweest. Ze heeft ’n hele moeilijke en heftige start gehad waardoor wij echt niet de roze wolk hebben gehad. Uiteindelijk is alles godzijdank goed gekomen en ging ’t al heel snel heel goed met haar. Toen ze ’n paar weken oud was kreeg ze enorm last van krampjes en heeft ze ontzettend veel gehuild ’n paar weken lang. Dit was heel zwaar vond ik en erg moeilijk omdat je niks kan doen. Dus wat ik wil zeggen is dat ’t allemaal niet over rozen is gegaan. Maar nu is ze 4 maanden en ’t gaat beter dan ooit, we genieten volop! Ik heb voor mijn gevoel alles wel ’n plekje kunnen geven en nergens last meer van (dat had ik in ’t begin wel). Mijn gynaecoloog stuurt me echter wel nog door naar ’n psycholoog die gespecialiseerd is in zware bevallingen enz.. Ze zei dit hoeven geen hele sessies te zijn maar al praat je ’t zo nu en dan maar ’s lekker van je af dat kan al veel doen. Nu komt ’t.. Mijn man en ik hebben altijd gezegd we willen graag 2 kindjes en ’t liefst als ’t lukt allemaal dat ze niet te ver uit elkaar liggen qua leeftijd. Ik heb ’n keizersnede gehad en er werd me dus aangeraden om sowieso ’n halfjaar te wachten met opnieuw zwanger worden. Dit volg ik natuurlijk netjes op. Maar laat nou toevallig m’n strips van de pil in Juli op zijn. We hebben ’t erover gehad en m’n man ziet ’t helemaal zitten. Er is dan precies ’n halfjaar voorbij. En ’t klinkt misschien raar maar m’n wil en wens om ons gezinnetje compleet te maken (is ie al want we zijn natuurlijk al super gezegend maar jullie snappen wel wat ik bedoel) is nu groter dan ooit. Maar ik wil mezelf en vooral m’n dochter uiteindelijk niet voorbij lopen als ’t allemaal weer wat zwaarder zou worden.. Wat denken jullie? Ervoor gaan of nog even wachten? Iemand ervaringen mee toevallig?! Groetjes!


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10078717 Quote

  Ik heb zelf een hele zware rn heftige bevalling gehad, kantje boord. Heb hier een paar maamd geleden een topic geplaatst over het verwerken van de bevalling. Bij mij hakte alles er eigenlijk pas in toen ons zoontje 4/5 maand was. Toen pas realiseerde ik me wat er allemaal was gebeurd, begon ik er over te praten, fotos kijken enzo. Voor die tijd was ik er vrij luchtig over. 

  Maar nu, met 7mnd wacht ik in spanning mn nod af! We zijn niet actief aan het proberen, maar zijn wel onvoorzichtig bezig 😜 

  En er zal vast wel een moment komen dat het zwaar is en niet lekker loopt. Maar die momenten kun je ook krijgen als je kindje 5 jaar is, of in de pubertijd zit. Volgens mij is het maar net hoe je erin staat! 


  ZTL
  Bijdrager
  #10078734 Quote

  Ik ben ook in januari bevallen van onze zoon. Bevalling volgens het boekje, makkelijke en relaxte baby, 1 grote roze wolk. Wij genieten volop! Ook wij hebben de wens voor een tweede kindje, redelijk snel na de eerste. Het kriebelt al weer een tijdje; het lijkt me fantastisch om het allemaal nog een keer mee te maken, maar toch hebben wij besloten om nog even te wachten. Dit omdat we bang zijn dat we anders veel van onze zoon gaan ‘missen’. Ik vind het eerste jaar zo bijzonder, als er alweer een nieuw kindje in mijn buik zou groeien zou ik ook veel daar mee bezig zijn. En vliegt de tijd nóg sneller voorbij. Het gaat al zo snel en komt nooit meer terug! 

  Daarom onze keus om rondom zijn 1e verjaardag voor een tweede te gaan. Hopende dat dit ons dan redelijk snel gegund zal zijn! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct