Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kan een 14 maanden oude baby overleden vader missen????

 • Auteur
  Berichten
 • #10125783

  Hoi allemaal ik ben hier voor het eerst dus ik weet niet of ik in de goede topic zit. 

  Ik ben een vrouw van 23 jaar en heb een zoontje van 14 maanden oud. 

  Mijn zoontje is een goede slaper sliep al met 6 weken door en werd bijna nooit snachts wakker mischien soms een keer maar dan was het ze pamper verschonen of ze speentje geven en hij sliep weer. 

  Op 1 oktober is mijn vriend (de vader vn mijn zoontje) onverwachts overleden. Vanaf die dag heeft hij geen een nacht meer door geslapen en word elke nacht een paar keer huilend wakker en roept die mama of papa.. maar als dan wil ik hem weer instoppen soms slaapt die gelijk weer maar word binnen 15min weer huilend wakker en dat zeker 7 keer in een nacht.

  nu is mijn vraag.. zou mijn zoontje zijn vader mischien missen? Hij zegt nog wel soms papa maar dat hij nu zo slecht slaapt heeft hij nooit eerder last van gehad. ??? Ik kan nergens wat op internet hier over terug vinden 


  T tje
  Bijdrager
  #10125802 Quote

  Wow., allereerst gecondoleerd. Heel heftig voor je…

   

  en ja, ik weet wel zeker dat het daarmee te maken heeft. Mijn advies is om hulp te zoeken hoe je je kindje hier in kunt helpen. Misschien eerst naar huisarts?

  sterkte…


  Ixxomi
  Bijdrager
  #10125956 Quote

  Je kindje zal voor een deel jouw emoties voelen en daar op reageren. Ik denk dat een 14 maanden oud kindje heel goed aanvoelt dat er iets veranderd is, iets groots. Niet dat papa dood is. Daar zijn ze te jong voor. Maar alles eromheen wel. Toevallig heb ik voor mijn werk een boek over rouw gelezen (voor op scholen, van Fiddelaers-Jaspers). En de boodschap is altijd “zolang je er maar bent”. Troosten, praten en weten dat de ander ook van alles merkt/voelt. Echt helpen kun je een 14 maanden oud kind niet. Behalve dat je er dus bent. Zo te horen zit dat wel goed. 

   

  Wat een vreselijk nieuws trouwens. Ik wens je heel veel sterkte in zo’n zware tijd. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct