Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kan iemand me gerust stellen of juist niet?

 • Auteur
  Berichten

 • Varnofer
  Bijdrager
  #5730413

  Hoi allemaal!

  Ik heb sinds eergister een positieve test en volgens de berekening nu ongeveer 5 weken zwanger.

  Ik heb bijna geen symptomen/kwaaltjes. Op enorme hoofdpijn, moeheid en met vlagen misselijk na. Nu maak ik mij daar niet zo heel erg druk om want dat kan. Maar waar ik mij wel druk om maak is de enorme steken rechts onder mn buik. Waar ik ook wakker van werd. Maar nu ik eenmaal wakker ben is het weg. Heb wel erge ongesteldheid kranpen. Ik ben bang dat het buitenbaarmoederlijk is. Iemand die mij kan helpen hier? Ik heb dat bij mn vorige zwangerschap niet gehad en had toen wel last van allerlei kwaaltjes maar geen steken.

  Ik hoop dat iemand mij duidelijkheid kan geven en het zelfde heeft meegemaakt en mij een beetje gerust kan stellen.

  Ik ga sowieso de verloskundige even bellen maar hoop dat iemand hier mij een beetje gerust kan stellen.

   

  Groetjes!!


  gebruiker119019
  Bijdrager
  #5730414 Quote

  Hi!

  Ik heb dat ook gehad bij mijn huidige zwangerschap en bij mijn eerste niet. Heb toen ook gezocht waar die steken vandaan komen en was ook bang voor buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

  Ik kan je geruststellen door wat mijn verloskundige toen heeft gezegd. Steken onder in je buik tijdens deze fase heeft niet met je baarmoeder te maken. Als er daar nu iets gebeurt, voel je dat ik de vorm van krampen. Symptomen van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap komen pas veel later (eind eerste trimester). Je lichaam herkent dat nu nog niet.


  Steken onder in je buik worden nu meestal veroorzaakt door je darmen. Dat bewijs kreeg ik bij mijn eerste echo toen er naast een vruchtje met een kloppend hartje vooral mijn darmen opvielen die constant golfbewegingen maakten.


  Zo is het mij verteld, maar je eigen verloskundige bellen kan natuurlijk nooit kwaad voor extra geruststelling.


  Succes!


  Liefs, Anna


   


  Sjarlotte
  Bijdrager
  #5730416 Quote

  Hallo

  ik had met 4,5 week al vreselijke pijn (niet uit te houden) en met 5 weken is mijn eileider verwijdert ivm buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Je weet het natuurlijk nooit maar ik denk niet dat de steekjes die jij voelt daarmee te maken hebben. En ongestelheids kramp is ook normaal tijdens je zwangerschap. Ik zou me dus niet zo’n zorgen maken.

  Fijne zwangerschap!


  Varnofer
  Bijdrager
  #5730420 Quote

  Hoi dames!

  Bedankt voor jullie antwoord.

  Ik maak me nogal snel zorgen. Ik zal voor de zekerheid wel even gaan bellen. Want het zijn geen steekjes maar echte steken. Vannacht wel erger dan nu. Ik klapte dubbel en ben qua pijntjes geen piepert. Dit was best heftig. Ook heb ik een drukkend gevoel tussen mn schouders en na even gegoogeld te hebben las ik dat je dat ook kunt voelen bij een bbz. Mn gevoelige borsten heb ik ook niet meer. Dus voor de zekerheid toch maar even bellen. Bedankt voor jullie reacties!

  Liefs


  Kellebella
  Bijdrager
  #5730422 Quote

  Hai

   

  ik had ook Geen symptomen en kwam pas met 14 weken achter dat ik zwanger was ! Uiteindelijk een gezonde jongen op de wereld gezet hij is inmiddels al bijna 6 maanden

   

  later in m’n zwangerschap kwamen mijn kwaaltjes pas

   

  groet Kelly


  Sjarlotte
  Bijdrager
  #5730512 Quote

  Hoi varnofer

  ik had ook vreselijk pijn tussen mijn schouders. Als je een bbz hebt schijnt dit in verband met elkaar te staan.

  Ik hoop dat je ondertussen gebeld hebt en het uiteraard geen bbz is

  groetjes


  Corrina Sozef
  Bijdrager
  #5730516 Quote

  Hoi allemaal ik ben nieuw hier 🙂 ik ben vandaag 7.1 week zwanger van ons 1e kindje na 1 poging ivf dus dat is best goed nieuws na 3 jaar in de molen gezeten te hebben en iui behandelen enz achter de rus te hebben. Maar nu ben ik een beetje ongerust geworden ik ben de afgelopen dagen echt extreem misselijk en moe de hele dag door.  Vanochtend weer het zelfde maar ik moest naar me werk dus op me werk aangekomen en toen heb ik een cola gedronken en ineens voelde ik me niet meer misselijk voelde eigenlijk helemaal niks meer?! Heb het gevoel van niet meer zwanger zijn.. wat lan dit zijn kan dit door de cola komen dat daardoor me misselijkheid weg gaat en me dus weer kiplekker ga voelen? Morgen hebben we trouwens de 1e echo en ben zooo bang dat het niet goed is….. wie heeft er dus ervaring mee dat je dus eerst helemaal niks waard ben en dan ineens niks meer mankeert? Is dit normaal?

  Groetjes


  K K
  Bijdrager
  #5730525 Quote

  Ik had ook erge steken rechts. Ook rugpijn en maandag wat bruinverlies. Verloskundige gebeld en die heeft mij wel direct doorgestuurd voor een echo om te zien of wel op de juiste plek zat. Gelukkig is dat zo.

  Waarschijnlijk de pijn vanuit darmen of banden


  Kippiej
  Bijdrager
  #5730526 Quote

  Hoi iedereen helaas kan ik jullie niet helpen of informeren maar wens jullie het allerbeste

  @Corrina, cola helpt tegen misselijkheid! Ik kreeg het zelfs na mijn operatie ipv medicatie

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct