Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kan iemand mij helpen?

 • Auteur
  Berichten
 • #10333105

  Hoi allemaal,
   
  Ik hoop zo dat iemand mij hier kan helpen.
   
  Ik ben inmiddels vanaf oktober gestopt met de pil en direct iedere maand ongesteld geworden. Cyclussen tussen 27-33 dagen. 7 mei laatste menstruatie gehad.. en heb nu voor het eerst echt een hele lange cyclus, wij zijn vorige week naar hand van een positieve ovulatietest van clearblue gestart met ronde 1. Ik dacht eerst dat deze maand mn cyclus gewoon lang duurde i.v.m dat ik eind mei veel ibuprofen hebt genomen een aantal dagen lang ongeveer een week. 9 juni ovulatietest negatief. 11 juni ovulatie positief. 12 juni paarse ovulatietest positief. 14 juni negatief. 16 en 17 juni weer positief zowel een piek op de paarse clearblue als de roze clearblue en de action ovulatietest. Ik heb 11 en 12 juni waarschijnlijk links me ei gevoelt en vandaag rechts een ei gevoelt. Maar ik vind het raar en begin me zorgen te maken… het kan denk ik best zijn dat het eitje niet gesprongen is.. maar hoe kan het dan dat ineens rechts ei springt? Als die überhaupt springt.. mijn zus heeft PCOS en hoor weleens dat dat erfelijk kan zijn, echter probeer ik mijzelf gerust te stellen dat enkel 5 tot 10% van de vrouwen dit heeft en wel erg toevallig zal zijn. Ik weet dat ovulatietesten ook positief zijn bij een eventuele zwangerschap maar het is echt te pril en daarbij zijn de zwangerschaps testen ook negatief. Je leest en hoort overal zoveel wat het wel en niet kan zijn.. ben een beetje ten einde raad. Met name over het feit voor de eerste ronde dat we het willen proberen een lange cyclus, en dat de ovulatietesten meerdere keren aan slaan. Wellicht heeft iemand hier ervaring mee???


  Cardiozuster
  Bijdrager
  #10333110 Quote

  Ik heb PCOS en bij mij werden de cyclussen wel langer nadat de pil steeds meer uitwerkte (de termijnen daarvoor zullen wel veel verschillen per persoon denk ik)  

  PCOS kan (weet niet of het erfelijk is) maar soms heb je dan idd geen of een te late eisprong. Ik ken het gevoel van links en rechts een eisprong voelen niet.. Vaak gebeurt het ook maar aan één kant dat een eisprong plaatsvindt (beide kanten kan wel natuurlijk anders hadden we ook geen 2 eiige tweelingen maar weet niet of daar termijn verschillen in kunnen zitten)

  ik weet wel dat m’n fertiliteitsarts zei dat bij PCOS de ovulatietesten niet altijd even betrouwbaar zijn (weet niet waardoor dat komt) ik denk dat je het even moet afwachten.. en voor de zekerheid klussen.. en dan afwachten of je over 2 weken ongesteld wordt of niet   hoe was je cyclus voordat je met de pil begon?Bij mij was die altijd al heel wisselend, één van de redenen waarom ik aan de pil ben gegaan toen ik jong was


  MomToBeL
  Bijdrager
  #10333123 Quote

  Ik was nadat ik mijn inplanon had laten verwijderen weer snel regelmatig ongesteld. Na  een halfjaar werd m’n cyclus toch wat langer en onregelmatig.. uiteindelijk werd ik twee maanden niet ongesteld maar waren zwangerschapstesten negatief. Bleek, na aandringen, bij een echo al 16 weken zwanger te zijn! Mijn moeder heeft dit vroeger ook gehad toen ze zwanger was van mij.

  Wil niet zeggen dat het bij jou ook zo is natuurlijk, maar ieder vrouwenlichaam is anders. Zal het even met je huisarts bespreken of desnoods een verloskundige bellen voor advies.


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10333135 Quote

  Ik ben destijds 4 maanden na het stoppen met de (prik)pil weer ongesteld geworden, had toen ook meteen een vrij regelmatige cyclus tussen de 28 en 33 dagen.  Maar na een half jaar ofzo heb ik ook wel eens sporadisch een kortere cyclus (24) gehad en ook wel eens een uitschieter naar boven (54 dagen). Pas na 1 / 1.5 jaar was mijn cyclus echt stabiel. En bleef het tussen de 28 en 33.  Het kan alsnog ontpillen zijn, of gewoon erbij horen. Ook liggen je eierstokken niet heel netjes in je buik. Toen wij eenmaal bij de fertiliteitsarts liepen zou ik zweren dat ik de dag ervoor mijn ei rechts voelde springen. Op de echo bleek links mijn eitje klaar te staan voor de sprong.. Je voelt vaak de laatste groeispurt in plaats van de sprong. Kortom, het kan er allemaal bijhoren maar als je je zorgen maakt over pcos zou ik ook vast contact opnemen met een ha/vk. 

  #10333184 Quote

  Als pcos in de familie zit zou ik me eerst daarvoor laten onderzoeken. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct