Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Katten en Baby’s, hoe doen jullie dat?

 • Auteur
  Berichten
 • #10255827

  Hallo alle kattenbezitters,

  ik heb een praktische vraag. Inmiddels ben ik moeder geworden van onze kleine meid. We hebben een ontzettend lieve poes, maar als ik alleen met haar ben; even naar de wc moet, eten wil pakken dan betrap ik mezelf dat ik dit lastig vind omdat de kat dan alleen is met de kleine meid (keuken en wc zijn op een andere verdieping dan de woonkamer) Dit doe ik liever niet omdat ik de kat niet voor de volle 100% vertrouw. Hoe doen jullie dit? Of maak ik het groter in mn hoofd dan nodig?

   

   

  #10255834 Quote

  Ik ben er ook niet helemaal gek op. Ik zet onze kat meestal in de bijkeuken. Hij mag sinds onze zoon geboren is niet meer naar boven en daardoor springt hij beneden vaak op de spullen van onze zoon (lekker zachte plekjes) de tripp trapp newbornset, de box of het aankleedkussen. Hierdoor vertrouw ik hem ook niet helemaal.


  BecenDavid
  Bijdrager
  #10255844 Quote

  Onze kat springt graag in de box, maar eigenlijk wilt hij er dan alleen naast liggen. Dit wil ik niet maar hij bedoelt het niet slecht. Laatst lag mijn zoontje op de borst van mijn vriend en toen ging onze kat er gewoon naast liggen. Ik laat ze ook niet samen alleen en als ik beneden met de kleine slaap gooi ik hem ook naar boven op buiten ivm gevaar dat hij te dicht op mijn zoontje gaat liggen als ik slaap 

  #10255870 Quote

  Ik heb nu een dochter van 8 maanden. Ik ben eigenlijk van begin af aan wel even naar de wc gegaan, zonder de katten op te sluiten. 1 kat moet van begin af aan niks van Femke weten, de andere was in het begin wel nieuwsgierig, maar vertrouw ik wel. Was wel hoogstens 3 minuten ofzo. Zal nu vast commentaar krijgen, maar ik voelde me daar goed bij. In augustus nog een kitten erbij gehaald, en zij zijn beste vriendjes ❤️ Snachts en als ik langer in een andere ruimte ben, mogen ze uiteraard niet bij Femke! 


  Kindersuprise
  Bijdrager
  #10255874 Quote

  Onze katten schenken geen aandacht aan de baby. Soms komen ze erbij zitten als ze op schoot zit, maar ik ben nooit zo lang weg dat ze in de box op haar zouden gaan liggen ofzo. 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10255884 Quote

  Onze katten vonden het altijd erg interessant maar zijn nooit op onze dochter gaan liggen ofzo. Toen ze net geboren was sliep ze bij ons op de kamer in een wiegje en daar konden de katten ook bij maar ze zijn er nooit ingesprongen. Ik weet niet hoe oud je baby is, maar hier hebben ze in het begin eigenlijk alleen gesnuffeld. Nu onze dochter wat ouder is gaat ze wel eens achter de katten aan die dat niet altijd even leuk vinden. Dan blazen ze of geven ze onze dochter een tik(zonder nagels uit), maar ze heeft er niks van en zit meestal verbaasd te kijken. 

  Als je het nog niet vertrouwd zou je op die momenten je kat even in een andere kamer kunnen zetten zodat je wel even rustig kan doen wat je wil doen. 

  Lees ook: Kattenkrabziekte bij kinderen
  #10255918 Quote

  Sinds ik wist dat ik zwanger was heb ik mijn vriend verboden dat de kat op de slaapkamers komt(hij had het beestje al voor hij mij leerde kennen en die mocht overal komen, BAH!) was dus veel gemiauw en gedoe eerste tijd maar nu weet de kat niet beter meer. Hygiene is een pre vind ik. Maar qua even de woonkamer uitlopen enz heb ik nooit moeite gehad gezien de kat onze meid liever negeert dan erbij gaat zitten 😂 volg je gevoel gewoon dan komt het goed 😘

  #10257070 Quote

  Ik heb onze kat in het begin erg goed in de gaten gehouden. Op zich vertrouw ik haar wel, want het is een enorme lieverd en bangerd. In het begin was ze wel nieuwsgierig, daarna moest ze niets van onze zoon hebben en toen hij wat ouder werd, vond ze het wel prima. Dat is nog steeds zo. Ze vindt het prima, maar hij moet niet te dichtbij komen. Ik heb haar nooit meegenomen of opgesloten als ik even naar de wc ging, ze liep zelf wel achter mij aan. 

  #10257095 Quote

  Onze kat vindt onze zoon niet echt interessant, snuffelde in het begin wel eens aan hem maar nu eigenlijk zelden nog. Wij proberen er wel op te letten dat we de kat niet compleet anders behandelen nu de baby er is, laten haar dus ook wel alleen in dezelfde ruimte met hem. Volgens mij is het een probleem als ze jaloers worden, maar uiteraard is elke kat ook anders en ik heb behalve onze geen referentiekader.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct