Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Keizersnede baby

 • Auteur
  Berichten
 • #10293397

  Hallo dames,

  Ik heb dit keer geen vraag over het herstel als mama ( mag je ook vertellen of tips geven ) maar over de baby.

  Ik lees veel over babys die veel last van hun darmen hebben omdat ze niet via de normale weg komen (vaginaal) waar ze goede bacterieen meekrijgen voor een goede darmflora.

  Daarom hebben keizersnede babys gevoelige darmen, extra krampen en vaak verstopping ook als kind zijnde later.

  Klopt dit ? En zijn er nog andere dingen die verschillen wat jullie opvalt als moeder ? 

  #10293400 Quote

  Geen ervaring met een gewone bevalling, alleen met een keizersnede. Maar mijn zoontje heeft (vrijwel) geen krampjes gehad. Was wel wat onrustig in het begin (tussen de 2 en 5/6 weken ongeveer) maar eerlijk gezegd hoort dat er volgens mij sowieso er bestwel bij en is dit niet specifiek voor een keizersnede.

  Heb kortom niet het idee dat hij last gehad heeft van de keizersnede en het missen van die bacteriën. Wij gaven de eerste 5 maanden flesvoeding (na 10 dagen borstvoeding over naar de fles) obv geitenmelk. Is wel wat duurder, maar raadde onze kraamhulp aan, omdat dit makkelijker verteerbaar schijnt te zijn. Maar ik heb geen idee of zijn gebrek aan krampjes daarmee te maken heeft gehad.. hij lijkt iig sowieso niet super gevoelige darmen te hebben ofzo (nu ook met eten).

  #10293402 Quote

  Hoi

  Ben 3 maanden geleden bevallen dmv een keizersnede. Onze zoon heeft superveel last van krampen en moeizame ontlasting. We geven hem Nutrilon Omneo (speciaal tegen krampen/moeilijke ontlasting. 

  Het lijkt er niet beter op te worden, maar ze geven aan dat het vanaf 3 maanden minder wordt rn over gaat. Vandaag is hij 3 maanden oud geworden, hoop dat het snel over is, verschrikkelijk om hem zo te zie lijden.

  Ook hebben we van alles geprobeerd tegen de krampjes maar helaas zonder succes


  Famkeh
  Bijdrager
  #10293410 Quote

  Ik ben 2x vaginaal bevallen, eerste kwam met 37 weken, de tweede met 41.5

  De oudste heeft ook flink last gehad van krampjes, de jongste amper. Beide borstvoeding gegeven, 2 jongens. Ons werd verteld dat jongentjes er in het algemeen meer last van hebben dan meisjes, en hoe ouder het kindje is bij de bevallingen, hoe rijper de darmen.


  MarJayLouDev
  Bijdrager
  #10293448 Quote

  Ik heb er 2 met een keizersnede. De eerste heeft nooit ergens last van gehad. Gaat nu nog steeds iedere dag naar de wc. De jongste heeft wel altijd een moeilijke stoelgang gehad. Die poepte als baby ook altijd in bad omdat ze dan eindelijk ontspannen genoeg was. 


  Girl-and-boy
  Bijdrager
  #10293475 Quote

  Ons meisje van 8 mnd ook met keizersnede geboren. Zij heeft geen last van krampen of verstopping. Heb 5mnd borstvoeding gecombineerd met flesvoeding gegeven. Nadat we eenmaal helemaal over waren op fv en vaste hap nog steeds geen last van de darmen.  Kindje van vriendin is via natuurlijke weg geboren en die krijgt speciale voeding ivm krampen etc. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Jlh
  Bijdrager
  #10293478 Quote

  Ik heb ook een keizersnede gehad, in het begin de bekende krampjes toen ze paar weken oud was, daarna poepte ze alleen als ik de luier uit deed en moest we haar buikje echt masseren en huilde ze zo hard. Maar inderdaad na een maand of twee/drie was dat over. Ook niet van voeding veranderd. Hoorde er gewoon bij. Maar niet leuk om je kindje zo’n  pijn te zien hebben. Veel knuffelen en tegelijkertijd met olie buikje masseren hielp. En tegendruk geven aan haar voetjes.

  #10293481 Quote

  Ik heb bij beiden een keizersnede gehad maar ze zijn gewoon zonder problemen ter wereld gekomen 


  LEvB
  Bijdrager
  #10293494 Quote

  De oudste is vaginaal geboren, veel last van krampen gehad! 

  De jongste (nu 6 maanden) met keizersnede geboren, veeeeel minder last van kramprn. 

  Dus ik geloof er eerlijk gezegd niet zo in 😉 En als ze wel last van krampen hebben, tja dan is dat maar zo. Dat heb je toch niet in de hand en daar moet je je nu nog geen zorgen om maken hoor…

  Mijn jongste heeft wel spruw gehad terwijl ik flesvoeding geef. De oudste kreeg borstvoeding, nooit spruw gehad. Dat wijt ik wel aan de keizersnede denk ik, ze krijgen dan toch minder vaginale bacteriën mee. Kindjes met flesvoeding krijgen normaal zelden spruw.

  Mijn schoonzusje is pas bevallen. Ook keizersnede en ook flesvoeding en haar dochtertje heeft ook spruw.

  Maargoed, ook geen groot probleem ofzo.. gaat weer over 😉 

  Dus laat het los. Als het zo is dat je baby krampen heeft, dan is het maar zo! Heeft geen nut om je daar nu al druk om te maken.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct