Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Keizersnede bij prematuur termijn

 • Auteur
  Berichten
 • #10253015

  Hoi,

  Eind augustus zijn wij ouders geworden van ons zoontje. Helaas was hij nog maar 24+3 weken. Vanwege zijn ligging (hij lag vast met een voetje in het baringskanaal) als ook de stress die een mogelijke vaginale bevalling met zich mee zou brengen, is er een keizersnede verricht. Ons zoontje deed het boven verwachting aanvankelijk goed maar is na 11 dagen toch overleden. Een nare nachtmerrie. De keizersnede werd gecompliceerd doordat ik veel bloedverlies had. Een volgende zwangerschap moet ook weer een keizersnede worden vanwege het type keizersnede wat is verricht. We denken nog helemaal niet aan een nieuwe zwangerschap maar toch ben ik aan het piekeren geslagen. Het is een teleurstelling niet meer vaginaal te mogen bevallen (tenzij we een heel elftal wouden zoals de gynaecoloog het benoemde) en ik heb een grote angst voor opnieuw weer een vroeggeboorte. Wat als het niet lukt of weer misgaat? Zijn er vrouwen die zich hierin herkennen?

  liefs 

  #10253083 Quote

  Gecondoleerd met het verlies van jullie zoontje wat een verdriet zeg heel veel sterkte

   

  Zelf ben ik 11 jaar terug Nou ja bijna 12 jaar geleden bevallen van mijn dochter met 33. 3 weken. Zij lag in een onvolkomen stuit en aangezien ze te vroeg kwam durfde ik een natuurlijke bevalling niet aan. In de jaren daarna ben ik regelmatig zwanger geweest maar dat ging steeds mis. En vorig jaar mij raakt ik zwanger van ons zoontje. Wij hebben hele gesprekken met de gynaecoloog gehad omdat je na een vroeggeboorte met keizersnede daarna eigenlijk niet meer natuurlijk mag bevallen. Bij mij zat er 11 jaar tussen en de arts durfde het toch aan. Het is gewoon goed gegaan.

   

  Ik begrijp je gevoelens over het loslaten van een vaginale bevalling ik had daar ook ontzettend veel moeite mee. Ik wens jou ontzettend veel sterkte kracht en wijsheid toe. Bespreek ook alles goed met de artsen ook je gevoelens hierin nogmaals heel veel sterkte

  #10253169 Quote

  Allereerst nog gecondoleerd met het verlies van jullie zoontje.

  Ik ben in november met bijna 21 weken bevallen van onze zoons. Inmiddels ben ik ruim 22 weken zwanger van een eenling (meisje). Ik krijg veel controles en alles is tot nu toe meer dan perfect. Ja, het is super spannend. Onbezorgd zwanger zijn is er niet meer bij. Ik merk nu wel dat ik achteraf veel heb aangevoeld in mijn vorige zwangerschap. De vorige keer kwamen de placenta’s niet los en verloor ik veel bloed. Toch ben ik niet heel angstig voor deze bevalling. Ik word ook begeleid door de POP-poli.

  Volg jullie gevoel 

  #10253298 Quote

  Bedankt voor jullie lieve en steunende reacties. BenB heel veel geluk met je huidige zwangerschap, het komt vast helemaal goed. 

  Liefs

  #10263614 Quote

  Hoi BenB,

   

  Ik was even benieuwd hoe het met je ging? 

  Hoop goed!

   

  Hartelijke groet,

  Jet 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct