Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kersenpitten

 • Auteur
  Berichten
 • #10336255

  hoi,

   

  Ik ben me vandaag helemaal lam geschrokken en hoop dat er misschien iemand ervaring hiermee heeft.

  Onwetend heb ik mijn zoontje vanochtend om 9.30u een heel bakje kersen laten eten. Hij heeft ook alle pitten op. Ik weet niet of hij ze heel heeft doorgeslikt of dat hij ze kapot heeft gebeten. In de middag wilde ik op internet lezen hoe andere ouders hun kinderen kersen laten eten. Nu stond er overal dat de pitten heel giftig zijn en dat dit zelfs dodelijk is (als ze kapot gebeten worden)! Ik zie bij hem totaal geen symptomen, maar toch houdt het me bezig. 


  Z-Brandt
  Bijdrager
  #10336257 Quote

  Ik heb even met je meegekeken op internet. Het klinkt misschien overbezorgd maar ik zou voor de zekerheid de huisartsenpost of spoedpost bellen.

  Meestal beginnen de klachten binnen 1a2 uur. Ik zou hem vannacht nog even goed in de gaten houden maar ik denk dat hij ze niet kapot heeft gebeten omdat hij dan al klachten gehad zou moeten hebben.

  Ik wil je toch onderstaande meegeven symptomen zijn maagkrampen hoofdpijn misselijkheid en braken. 

  #10336287 Quote

  Net hap gebeld en zij zeggen dat het helemaal niet giftig is..


  Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10336288 Quote

  Ja ik zou zeker even de huisartsenpost bellen als je dat nog niet gedaan hebt. Stukgebeten kersenpitten kunnen in kleine hoeveelheid al dodelijk zijn.

  Nu zijn ze tamelijk hard en is de kans groter dat ze doorgeslikt worden zonder stukgebeten te worden maar dit lijkt me niet iets om mee te gaan gokken. 

  De HAP bellen heeft geen enkel nadeel, het niet doen kan in dit geval nogal grote gevolgen hebben..


  Z-Brandt
  Bijdrager
  #10336292 Quote

  Net hap gebeld en zij zeggen dat het helemaal niet giftig is..

  Als je ze heel doorslikt zijn ze indd niet giftig maar kapot gebeten kunnen ze wel degelijk giftig zijn!!! Ik zou in staat zijn om terug te bellen en alle feiten die op internet staan te vertellen 

  #10336293 Quote

  Ja ik vond het ook vreemd. Ik heb er duidelijk bij verteld dat ze dodelijk kunnen zijn als ze doorgebeten worden. Dat dat op internet staat. Zij heeft overlegd met de dienstdoende huisarts en die zei ook dat het niet giftig is. Ik vind het nu moeilijk. Ga dadelijk zoiezo bij hem kijken.

  Pff dit wist ik echt niet dat dat zo schadelijk kan zijn.

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  Z-Brandt
  Bijdrager
  #10336301 Quote

  #10336304 Quote

  Deze hap zit in het ziekenhuis…


  Dpl
  Bijdrager
  #10336305 Quote

  De huisarts heeft gelijk hoor. Er zit wel een giftige stof in, maar niet in zo’n hoge concentratie dat dat meteen problemen oplevert. Je moet ze dus niet expres fijnmalen en eten, maar ze zijn ook niet meteen supergiftig. 
  Lees dit maar van het Voedingscentrum  

  Waar je wel voor op moet passen in verstikkingsgevaar tijdens het eten. Tot je kindje met zijn arm over zijn hoofd het oor aan kan raken, moet je kogelronde dingen in 4en snijden omdat de luchtwegen nog zo klein zijn dat dit bij verslikken makkelijk lijdt tot stikken. Dus kersen altijd in 4 stukken en pit eruit. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct