Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Keuzes

 • Auteur
  Berichten

 • Kelrebel
  Bijdrager
  #10373884

  Ik ben inmiddels 31+3 weken zwanger. De hele zwangerschap (vanaf week 6) is best zwaar. Misschien wat onsmakelijk maar ik heb last van meerdere anale fissuren, mijn slijmvlies daarachter is ontstoken en ik heb al die weken ook last van veel aambeien. Dit zorgt voor ontzettend veel pijn, waardoor ik sinds de 28e week ook al met verlof ben. Na diclofenac en tramadol, gebruik ik nu twee keer per dag een lang- en een kortwerkende oxycodon 5 mg i.c.m. paracetamol. Deze combinatie zorgt ervoor dat de pijn te dragen is, ook al weet ik dat de oxycodon niet goed is.

  De ene arts zegt dat een vaginale bevalling heel lastig en pijnlijk wordt, maar de ander weer niet.
  De voorkeur van de gynaecoloog gaat wel uit naar een vaginale bevalling, maar met mijn klachten lijkt me dit niet te doen.
  Vanaf week 36 zal ik moeten stoppen met de oxycodon, omdat dit gevolgen kan hebben bij de geboorte. De pijn die er dan weer zal zijn vind ik nu al afschuwelijk.
  Ze hebben afgelopen week gezegd dat ik het laatste woord heb en zelf zal mogen kiezen tussen een natuurlijke bevalling of een keizersnede.
  Heeft iemand van jullie iets soortgelijks meegemaakt of gehoord?
  Tips? Vind het enorm lastig, het is ons eerste kindje..


  StephW
  Bijdrager
  #10373908 Quote

  Mag je de beslissing ook nog later maken? Dat je even kijkt hoe je je zometeen voelt? Het lijkt me lastig in te schatten hoeveel extra pijn het zal geven.. succes met deze lastige beslissing..


  Kelrebel
  Bijdrager
  #10373925 Quote

  Volgende week willen ze graag een bevalplan bespreken. Enerzijds is dat inderdaad beter, maar anderzijds vind ik het ook wel fijn om te weten waar ik straks aan toe ben. Volgens mijn verloskundige in het dorp kon ik altijd op mijn beslissing terugkomen..


  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10373933 Quote

  Het lijkt mij dat het vooral om de persfase gaat. Dan komt er natuurlijk aardig wat druk op die zone.

  Hebben de verloskundige of gynaecoloog geen ervaring met eerdere vrouwen die klachten zoals jij hebben? 

  #10373944 Quote

  Wat je ook kiest, beide hebben voor- en nadelen. Zelf heb ik een spoedkeizersnede gehad en ik ben nu weer zwanger, maar ik hoop dat ik dit keer vaginaal kan bevallen. Ik vond het herstel zwaar, en pijnlijk. Je hebt de eerste weken weinig beweging, je zit/ligt veel. Ik weet niet of dat bijvoorbeeld pijnlijk is? Dat zou ik ook in je overweging mee nemen. 

  Ik zou proberen een gynaecoloog te vinden die hier ervaring mee heeft, en goed de mogelijkheden doorspreken. 

  Ik vind het ontzettend naar voor je zeg! Heel veel sterkte. ❤️

  #10373947 Quote

  Ik heb er gelukkig geen ervaring mee, maar persen lijkt me erg pijnlijk met al die klachten. Als je natuurlijk wil bevallen, dan is het misschien goed om een ruggenprik te nemen. Mocht je dan uiteindelijk wel een keizersnede nodig hebben, dan zit de ruggenprik alvast

  Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?

  Kelrebel
  Bijdrager
  #10373998 Quote

  Nee helaas niet. Eigenlijk alleen met vrouwen die deze klachten na de bevalling hebben, maar niet tijdens de zwangerschap zelf..


  Jlh
  Bijdrager
  #10374324 Quote

  Wat lastig en pijnlijk voor je. Is de pijn bij de bevalling het ergste wat kan komen? Of zitten er risico’s aan vast? Want dan ben je nog verder van huis. In tegenstelling van hierboven is mijn herstel van de keizersnede heel vlot verlopen. Ik zat met twee weken al op de grond om mijn meisje te verschonen. Duurt natuurlijk wel een tijdje voor je helemaal hersteld en fit bent en je mag geen zware dingen tillen maar met een ruggenprik (van te voren ook de keizersnele gepland) was ons meisje er binnen kwartier.) Wel kwam ze 3 dagen eeder, midden in de nacht braken ineens mijn vliezen, en ik was zo blij! We hadden een bevallingsplan gemaakt en de operatie kamer was warmer, de lichten waren iets gedimd en we mochten muziek draaien die ik tijdens mijn zwangerschap veel gedraaid had. Al met al een hele mooie ervaring. Geen spijt van de keizersnede. Sterkte met kiezen en beterschap! Groetjes, susanne


  Kelrebel
  Bijdrager
  #10376893 Quote

  Even weer een update..
  Vandaag de afspraak gehad waarbij ik dacht te kunnen zeggen wat ik zelf zou willen.
  De chirurg die het allemaal heeft bekeken heeft deze week aan de gynaecologen in het ziekenhuis aangegeven dat een vaginale bevalling onverstandig leek en dat ik daar zelf ook weinig heil in zag. Toch is de gynaecoloog volgens de verloskundige (met de verloskundige heb ik altijd de afspraak) niet overtuigd en vindt dat ik de lichtzinnig over een keizersnede denk.
  Nu heb ik morgenochtend opnieuw een afspraak, dit keer met de gynaecoloog om haar te overtuigen..
  Eigenlijk te zot voor woorden, maar dit was de verloskundige gelukkig met mij eens.
  Ik heb vandaag ook een gesprek bij de maatschappelijk werkster gehad op advies van de verloskundige. Hier in een prenatale depressie vastgesteld. Ik had eigenlijk alleen van een postnatale depressie gehoord, dus dit was even nieuw.. Ik heb nu wekelijks een gesprek en ook na de bevalling wil ze me blijven zien. Ik ben eigenlijk niet het type om over mezelf te praten, maar heb na vandaag ingezien dat het beter is.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct