Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kind (12) zit op website en is sindsdien brutaal

 • Auteur
  Berichten
 • #10076086

  Beste ouders, 

  Wij zitten met een probleem. Onze dochter van 12 zit regelmatig op een website http://keen.wtf 

  Hierop is men vrij om te plaatsen wat men wil en zitten bijna geen grenzen van wat toegestaan is en wat niet. In het begin heeft onze dochter ons betrokken bij haar computergebruik en heeft ze video’s laten zien waarin andere meisjes slijm maakte met scheerschuim en glitters. 

  Ze zit dus nu in een fase dat ze daar klaar mee is en zit tegenwoordig net als haar vriendinnetjes van school op keen. Wat de gemiddelde leeftijd van die website is weet ik niet maar veel bezoekers reageren als gast en zijn anoniem. De website richt zich niet op persoonlijk contact als in privé chats, maar via bepaalde ‘kanalen’ (ik weet de juiste termen niet) kun je video’s bekijken die niet voor kinderen bestemt zijn. Zo heeft onze dochter een keer een video laten zien van een onthoofding en vroeg of dat echt of nep was. 

  Het gedrag van onze dochter is naarmate zij steeds meer en meer op die site zat steeds erger geworden. Wij houden er rekening mee dat ze in haar pubertijd zit en dat ze zelf kan bepalen wat goed en niet goed is, maar ze praat en leert nu iets van mensen die ze niet kent en waar het respect ver te zoeken is. 

  Enkele voorbeelden:

  Onze dochter zat op de laptop en ze was op die reactie aan het typen (vergelijkbaar met hoe het op deze site gaat) tijdens het typen kreeg ze een melding dat de accu van de laptop bijna leeg was. Schreeuwt ze naar mijn vrouw “MAM, PAK DIE OPLADER VOOR MIJ NU METEEN”. Mijn vrouw schrok hiervan en zei ‘Pardon, hoe vraag je dat?’ waarop ze terugschreeuwde “ALS DEZE KANKERLAPTOP UITVALT DAN GA IK STRAKS NIET VOOR JOU NAAR DIE KANKERSUPERMARKT EN BEKIJK JIJ HET MAAR!” 

  Onze dochter heeft daarvoor nooit het K-woord gebruikt.  Mijn vrouw heeft de laptop dichtgeklapt en zei dat ze naar haar kamer kon gaan. Ze duwde haar moeder opzij en zei dat ze een kankerwijf was. Dit was de druppel en we hebben haar een laptop-verbod gegeven. 

  Sindsdien besteed ze haar zakgeld (10 euro per week) aan prepaid-kaarten zodat ze op internet kan. Omdat ze niet bij ons op het WiFi-netwerk kan vanwege haar brutale gedrag. 

  Afgelopen zaterdag hadden mijn vrouw en ik beide geen contant geld in huis. Dochter krijgt op zaterdag haar zakgeld maar dat lukte niet dus werd het zondag. We kregen een grote mond van haar en hebben haar sancties op moeten leggen waardoor ze er vandoor ging en pas midden in de nacht thuis kwam (1:30).

  We zijn erachter gekomen dat ze hetzelfde praat als hoe de gasten in het keen-kanaal praten op die website. Typische woorden die ze daarvoor nooit gebruikte in oud-nederlands kwam ik tegen op die website. Daardoor denken wij dat haar gedragsverandering ook te maken heeft met haar activiteiten op die website.

  We hebben haar telefoon doorzocht en op enkele whatsapp gesprekken met vriendinnetjes na chat ze niet met haar telefoon. Het enige wat op de homepagina stond was de app van school, de app van haar mail een snelkoppeling naar keen en whatsapp.

  Onze vraag

  Onze vraag is nu wat we moeten doen en hoe wij het gedrag van onze dochter weer een beetje kunnen stabiliseren. Het verbieden van de website heeft volgens ons geen zin omdat ze op school en op haar mobiel alsnog op de site kan. Mijn vrouw is bang dat als we die site gaan verbieden voor haar dat ze ons daar zwart gaat maken en in de tegenaanval gaat. 

  Wat kunnen wij het beste doen?


  Ctl
  Bijdrager
  #10082692 Quote

  Goedenavond

  Jeetje wat een verhaal wat een verandering inderdaad.

  Zou inderdaad duidelijk maken dat dit gedrag en manier van praten niet de juiste manier is.

  Je moeder met het K woord uitschelden gaat echt te ver.

  Snap dat jullie bang zijn voor het feit als jullie iets verbieden ze dit juist  gaat doen maar aan de andere kant moet je het dan maar accepteren.

  Hebben jullie haar gevraagd waar dit gedrag en manier van praten ineens vandaan komt. 

  Vraag haar waarom zij denkt waarom het normaal is om zo te communiceren.

  Wat wil ze hiermee bereiken is het stoer om zo te reageren?

  Vertel haar wat jullie van dit gedrag vinden.

  Geef duidelijk aan dat jullie dit gedrag niet accepteren in jullie huishouden en spreek met haar af wat de consequentes hiervan zullen zijn als ze dit wel doet.

  [ denk aan telefoon afpakken of bepaalde tijden inleveren.

  Kinderen van die leeftijd testen graag hun grenzen bij ouders hoe ver kan ik gaan en wat zijn de gevolgen hiervan.

  Kinderen van die leeftijd voelen zich vaak niet begrepen of gehoord.

  Ga daarom rustig het gesprek aan en laat haar ook haar verhaal doen en probeer ook  naar haar te luisteren zonder haar te oordelen.

  Dus kort samengevat duidelijk aangeven van grenzen.

  Zelf vertellen wat je vind en daar je grenzen in aangeven.

  Haar ook zoveel mogelijk haar verhaal laten doen en daar ook echt naar luisteren.

  En consequent zijn met de straffen die worden opgelegd en duidelijk dit bespreken.

  Succes met het adies hoop dat je er wat mee kunt.

  Ik heb zelf een zoontje van 8 maar werk met kids van 12 tot 18 op het voortgezet onderwijs.

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct